|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Asi problem se spojkou Octavia
Autor |
Zpráva |
Azuritek
|
Asi problem se spojkou Octavia
Čauky lidi, mohl by mi nekdo poradit. Kdyz pri jizde seslapnu plynovy pedal tak mi vyleti otačky o cca 400 prudce nahoru pak klesnou o cca200 spatky a potom auto zacne normalne zrychlovat. Myslel sem si ze to je spojkou, ale pri rozjezdu je vsechno v pohode (neni problem i zahrabat), navic je mi divny ze to dela vzdycky stejne 400+ 200- pak normalni akcelerace. navic to dela jen pri jizde. Kdyz se rozjizdim a radim rychlosti rychle za sebou tak je vse ok. Kdyby jste mohli poradit budu rád
Diky
PS. octavia 1,8 20v rv.98
|
29.11.08, 22:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
a zvednou se ty otáčky tak že to i slyšíš na motoru nebo cítíš na zátahu nebo se jen zhoupne ručička otáčkoměru?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.11.08, 22:30 |
|
|
Ondras83
|
a když stojíš na světlech, houpe se ti rafička otáčkoměru??...každopádně diagnostika tě nemine, jestli ti houpe motor, budou to dělat kabely, ale tohle co popisuješ bude dělat jen budík, s motorem to nic nedělá, spojka neklouže....prostě diagnostika, paměŤ závad to ti poví víc
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.11.08, 11:48 |
|
|
Azuritek
|
Kristensen píše: a zvednou se ty otáčky tak že to i slyšíš na motoru nebo cítíš na zátahu nebo se jen zhoupne ručička otáčkoměru?
Je to slyset i na motoru, ale ne na akceleraci. Rucicka budiku je pri volnoběhu v klidu.
|
30.11.08, 12:16 |
|
|
Ondras83
|
Azuritek píše: Kristensen píše: a zvednou se ty otáčky tak že to i slyšíš na motoru nebo cítíš na zátahu nebo se jen zhoupne ručička otáčkoměru? Je to slyset i na motoru, ale ne na akceleraci. Rucicka budiku je pri volnoběhu v klidu.
takže jako jedeš na 5tku, přišlápneš to a vylítne to, jako by proklouzla spojka, ale hned to spadne a jede to najednou normálně???...
mastná lamela...
|
30.11.08, 12:52 |
|
|
Azuritek
|
Ondras83 píše: Azuritek píše: Kristensen píše: a zvednou se ty otáčky tak že to i slyšíš na motoru nebo cítíš na zátahu nebo se jen zhoupne ručička otáčkoměru? Je to slyset i na motoru, ale ne na akceleraci. Rucicka budiku je pri volnoběhu v klidu. takže jako jedeš na 5tku, přišlápneš to a vylítne to, jako by proklouzla spojka, ale hned to spadne a jede to najednou normálně???... mastná lamela...
No jo ale proc se to teda neprojevi i pri rozjezdu?
|
1.12.08, 13:10 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ondras83 píše: mastná lamela...
Jakou má lamelu Oktávka? U stodvácy mi mastná lamela klouzala furt...
|
1.12.08, 13:19 |
|
|
Ondras83
|
Azuritek píše: Ondras83 píše: Azuritek píše: Kristensen píše: a zvednou se ty otáčky tak že to i slyšíš na motoru nebo cítíš na zátahu nebo se jen zhoupne ručička otáčkoměru? Je to slyset i na motoru, ale ne na akceleraci. Rucicka budiku je pri volnoběhu v klidu. takže jako jedeš na 5tku, přišlápneš to a vylítne to, jako by proklouzla spojka, ale hned to spadne a jede to najednou normálně???... mastná lamela... No jo ale proc se to teda neprojevi i pri rozjezdu?
proč?...protože si toho ani nevšimneš, protože to točí, motor klouže, ale jedeš...sice o 3km pomalejc, ale to si ani nevšimneš....já nevim tohle není normální...klepe se to auto??..jestli není urvanej setrvák
|
1.12.08, 18:57 |
|
|
Azuritek
|
Ondras83 píše: Azuritek píše: Ondras83 píše: Azuritek píše: Kristensen píše: a zvednou se ty otáčky tak že to i slyšíš na motoru nebo cítíš na zátahu nebo se jen zhoupne ručička otáčkoměru? Je to slyset i na motoru, ale ne na akceleraci. Rucicka budiku je pri volnoběhu v klidu. takže jako jedeš na 5tku, přišlápneš to a vylítne to, jako by proklouzla spojka, ale hned to spadne a jede to najednou normálně???... mastná lamela... No jo ale proc se to teda neprojevi i pri rozjezdu? proč?...protože si toho ani nevšimneš, protože to točí, motor klouže, ale jedeš...sice o 3km pomalejc, ale to si ani nevšimneš....já nevim tohle není normální...klepe se to auto??..jestli není urvanej setrvák
neklepe. az na tohle je vse ok. no nic asi budu muse preci je vymenit spojku. Pak dam vedet jak to dopadlo. Diky
|
1.12.08, 23:43 |
|
|
Jiri
|
no tak jednoduse...jed nekde do kopce na petku..plnej plyn a jen tak poloz nohu na spokovej pedal...pokud jen tuknes do pedalu a zacne spojka klouzat tak je nasracku a nech ju udelat[/i]
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
1.12.08, 23:52 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Pokud je problem na spojce tak dycky sem to testoval tak, ze sem v klidu zaradil 4. kvalt pridal otacky cca 4000 zatahl rucku a rychleji pustil spojku. Ne uplne rychle. A pokud ti motor zdechne stylem ze hned lehne tak spojka jeste vydrzi a pokud stylem ze ti to delsi dobu pozvolna snizi otacky a mozna ani nezdechne tak je spojka pred smrti
|
2.12.08, 15:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|