|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
ja05
|
Nefunkční rychloměr
zdravím, omlouvám se, jestli jsem ve špatný sekci, pokud jo prosím o přesunutí....
Můj problém vypadá takto: Nefachčí mi rychloměr
Náhon (bowden) je v pořádku, při otáčení lankem rukou se rafika hejbá....
Takže se chci zeptat, jestli se dá nějakým způsobem opravit ten díl co lankem otáčí, nebo jestli se mění celej....
Pokud se mění je to ložisko náhonu rychloměru?? To je jediný co bych si představoval že by to mohlo bejt....
Potom jsem ještě obejvil (v e-shopech) jakýsi plastový kolečka, ale ty čítám jsou na opravu budíku...
Prosím o potvrzení, nebo vyvrácení mejch myšlenek....díky
|
3.12.08, 08:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Nefunkční rychloměr
ja05 píše: zdravím, omlouvám se, jestli jsem ve špatný sekci, pokud jo prosím o přesunutí.... Můj problém vypadá takto: Nefachčí mi rychloměr Náhon (bowden) je v pořádku, při otáčení lankem rukou se rafika hejbá.... Takže se chci zeptat, jestli se dá nějakým způsobem opravit ten díl co lankem otáčí, nebo jestli se mění celej.... Pokud se mění je to ložisko náhonu rychloměru?? To je jediný co bych si představoval že by to mohlo bejt.... Potom jsem ještě obejvil (v e-shopech) jakýsi plastový kolečka, ale ty čítám jsou na opravu budíku... Prosím o potvrzení, nebo vyvrácení mejch myšlenek....díky
V sekcii si dobrej, len si dopln podpis, lebo nie kazdy si spomenie, ze mas favorit'a.
Ale po precitani tvojho prispevku mi nieje vobec jasne co mas za problem a co sa ti toci, a co nie.
Nahon rychlomeru (odomeru, lanko spajajuce prevodovku s budikmi) nema ziadne lozisko. Je to len bovden v ktorom je schovana pruzina prenasajuca rotacny pohyb z prevodovky do budika. Je mazana prevodovkovym olejom a na konci (pri budiku) je zaistena zavlackou ktora zabranuje zapanutiu do prevodovky. Ak sa ti ta zavlacka zlomila, pruzina ti zapadne a tak nebude dost dlha aby ti roztocila budik. Opravou ja vymena nahonu. (pozor - feliciovy je trocha iny)
Dalsia moznost je, ze mas prasknute niektore plastove ozubene kolieska v budiku. Daju sa kupit v opravnej sade.(Alebo pouzity zo second handu). Rozmontovanie budika tu bolo niekedy popisovane (ak nenajdes zopakujeme). A tretia moznost je ze ti zapadlo, alebo sa poskodilo plastove koliesko v prevodovke pohanajuce nahon rychlomeru. Da sa kupit, ale ak ti zapadlo = rozborka prevodovky
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
3.12.08, 09:04 |
|
|
ja05
|
Re: Nefunkční rychloměr
kwiko píše: V sekcii si dobrej, len si dopln podpis, lebo nie kazdy si spomenie, ze mas favorit'a. Ale po precitani tvojho prispevku mi nieje vobec jasne co mas za problem a co sa ti toci, a co nie. Nahon rychlomeru (odomeru, lanko spajajuce prevodovku s budikmi) nema ziadne lozisko. Je to len bovden v ktorom je schovana pruzina prenasajuca rotacny pohyb z prevodovky do budika. Je mazana prevodovkovym olejom a na konci (pri budiku) je zaistena zavlackou ktora zabranuje zapanutiu do prevodovky. Ak sa ti ta zavlacka zlomila, pruzina ti zapadne a tak nebude dost dlha aby ti roztocila budik. Opravou ja vymena nahonu. (pozor - feliciovy je trocha iny) Dalsia moznost je, ze mas prasknute niektore plastove ozubene kolieska v budiku. Daju sa kupit v opravnej sade.(Alebo pouzity zo second handu). Rozmontovanie budika tu bolo niekedy popisovane (ak nenajdes zopakujeme). A tretia moznost je ze ti zapadlo, alebo sa poskodilo plastove koliesko v prevodovke pohanajuce nahon rychlomeru. Da sa kupit, ale ak ti zapadlo = rozborka prevodovky
Jojo, omlouvám se, že jsem nenapsal že jde o favorita....
Ještě jednou....když odpojím náhon rychloměru a lankem točím rukou, tak se rafička na budíku hejbá - tudíž druhá možnost vyloučena....a když to tak čtu, tak možná i první....
To jak jsem psal, jestli se jedná o ložisko náhonu rychloměru, tak to nebylo z mojí hlavy, objevil jsem takový díl na netu v jednom e-shopu.....
No a teda že by se mi chtěla rozebírat převodovka (což poodle tvýho názoru reálně hrozí) to teda vůbec ne
|
3.12.08, 09:18 |
|
|
kwiko
|
Cize si to skusal tak, ze si lanko odpojil pri prevodovke, a zatocil tou pruzinou, a pozeral ci sa ti hybe budik...
tak to skus este raz, ale tu pruzinu sa snaz akoby povytianut von (s citom samozrejme) a potom zatoc.
Dalej mozes urobit kuk na to ozubene koliesko. odskrutkujes 10kou orechom skrutku (tusim M5x20) Pootocis tym plieskom a vytianes tu valcovu vec (opatrne) a hned bude jasno...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
3.12.08, 09:45 |
|
|
ja05
|
kwiko píše: Cize si to skusal tak, ze si lanko odpojil pri prevodovke, a zatocil tou pruzinou, a pozeral ci sa ti hybe budik... tak to skus este raz, ale tu pruzinu sa snaz akoby povytianut von (s citom samozrejme) a potom zatoc. Dalej mozes urobit kuk na to ozubene koliesko. odskrutkujes 10kou orechom skrutku (tusim M5x20) Pootocis tym plieskom a vytianes tu valcovu vec (opatrne) a hned bude jasno...
jj, dělal jsem to jak píšeš.....
další kroky zkusím...díky
|
3.12.08, 09:55 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|