Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
rozvody
je nákej rozdíl mezi rozvodama do stovky a stopětky ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.11.06, 07:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
vydrz do vecera. v garazi mam krabicku, jak sem v lete menil rozvody. na ni je psana do ktereho roku jsou stejne... Tusim ale, ze az po Facka jsou stejne... Vecer ti to napisu presneji.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
17.11.06, 10:12 |
|
|
Lukas
|
tak na te krabicce od rozvodu, co sem do Rapida daval se pise ze pro motory vyrobene do 7/1997 s osazenim klikovky 32mm
Coupé club TW
|
17.11.06, 17:44 |
|
|
Jarda S.
|
já si to myslel na pohled vypadaj stejně nastavujou se stejně ale radši se zeptám ne bych rorebral půlku motoru
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.11.06, 18:20 |
|
|
Lukas
|
jasne. taky se nejdriv ptam a pak rozebiram...
Coupé club TW
|
17.11.06, 18:25 |
|
|
Jarda S.
|
eště ňáký záludnosti při výměně ?
takový rady jako 12 kolíků mezi značkama že klikovka má bejt natočená klínkem nahoru a vačka má mířit klínkem proti šrubu vodní pumpy a takový rady vim ale zajímaji mě spíš věci z praxe
|
17.11.06, 18:33 |
|
|
Jarda S.
|
jinak rozvody už sem dělal ve škole na praxi ale to je něco jinýho dělat to na cvičným motoru a dělůat to na motoru co pudfe zas do běžnýho provozu
|
17.11.06, 18:35 |
|
|
Lukas
|
sezen si gumove rukavice. Musis sundat olej vanu a pokud se rozhodnes vycistit ji od toho kalu, co dole je... za boha to neslo dolu. a to sem na ty ruce zkousel tech. benzin, solvinu... jinak pohoda. a pod prsicka i vanu doporucuju dat silikon. Delal sem to na jare a ani kapka.
Coupé club TW
|
17.11.06, 18:38 |
|
|
Jarda S.
|
to je mi jasný že vana musí dulu kvli sacímu koši
|
17.11.06, 18:43 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ten měsíc na 97 rok sedí a nevím jak kdo, tak si to dám rozdělovač na první válec, řemenici na nulu a na rozvodáku mi to vychází 21 čepůn od tečky do tečky miloš a dělám to pořád kokola
|
17.11.06, 21:09 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
slovacek.milos píše: ten měsíc na 97 rok sedí a nevím jak kdo, tak si to dám rozdělovač na první válec, řemenici na nulu a na rozvodáku mi to vychází 21 čepůn od tečky do tečky miloš a dělám to pořád kokola
Ja to delam tak, ze sundam starej retez, s nicim nehejbam a stejne tam nasadim novej.
Bejval dobrej zvyk ze se novej retez koupil i s kolama a bylo to spravne smontovany, naposled to ale bylo smontovany blbje, takze jsem to montoval nadvakrat, jelikoz jsem si to blbec neprepocital.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
18.11.06, 10:34 |
|
|
ferrari
|
slovacek.milos píše: ten měsíc na 97 rok sedí a nevím jak kdo, tak si to dám rozdělovač na první válec, řemenici na nulu a na rozvodáku mi to vychází 21 čepůn od tečky do tečky miloš a dělám to pořád kokola
Presne takto isto...nastavím rozdeľovač na 1 źapálenie 1 valca, remenicu na nulu, potom vyberiem rozdelovač, všetko vyhádžem, s kľukou ani s vačkou netočím!!! , nové kolesá si nastavím na 12 čapov (podľa knižky) a potom ich pomaly pootáčam tak, aby sa dostali do potrebnej polohy kľuky a vačky....potom zmontujem a rozdeľovač namontujem rovanako - na 1. valec....
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
19.11.06, 11:11 |
|
|
spartra
|
poznatek, nehejbat s tím, ch jo to byl voser, seštelovat kliku a vačku správně
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
19.11.06, 21:35 |
|
|
Bukaj
|
Taky to dělám tak, že s ničim nehejbám - sundam starý, nasadím nový.
Jen si dej pozor, ať tam nezapomeneš něco dát (pera do drážek, pojistit podložku kola apod), jednou jsem to rozebíral dvakrát, když mi na stole zůstal ten ostřikovací kroužek pod řemenici
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.11.06, 21:40 |
|
|
roman heller
|
spartra píše: poznatek, nehejbat s tím, ch jo to byl voser, seštelovat kliku a vačku správně
jednou se mi při víměně rozvodů otočila klika ale jde to vpohodě bezproblémů sestavit.jestly se ti něco pohne tak si otoč klikou aby válec č1 byl v hú a sundej si ventilový víčko a otáčej vačkou dokud nebude 4válec stříhat ventily)sací+výfukový).Pokuď to tak uděláš tak pak si na rozvodech nastav 12čepů mezi důlčíky který sou na kolech a nandej je na hřídele vačky a kliky.to že to nebude vycházet na pera hřídelů je že to je přibližně nastavený tak si pak můžeš klikou nebo vačkou trochu pohnout aby ti to tam šlo.Pokuď ti to tam nebude vůbec vycházet tak si v ruce s rozvody(musíš nejprve než to uděláš mít nastaveno těch 12čepů) pootoč o jednu otáčku a pak ti to už půjde.Klika má totiž 2x větší otáčky než vačka.......
|
19.11.06, 21:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|