Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Výmena prepinačov. 
Autor Zpráva

Příspěvek Výmena prepinačov.
Skodováci,poprosím o radu,ako jednoducho vymeniť prepinače na tlmené a obrisové svetlá.Kde sú šroubičky na povolenie krytu prístrojovky,v knihe Ako nato srt.302,je poísané neako divne,ďakujem.

5.12.08, 16:54
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
Vytáhneš ten plastovej čudl k sobě. Pak uvidíš matku (22 mám dojem) tu povolíš. Strčíš ruku za ten plastovej kryt a vytáhneš ten vypínač. Vytáhneš svorkovnici. Monáž je naprostým opakem demontáže. :D :wink:

5.12.08, 16:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
A co je to za auto? :evil:

Čtěte to lidi : http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=7216

5.12.08, 16:57
Mistr mechanik

Příspěvek 
No já to automaticky aplikoval na 120. Ikdyž tam to snad pochopí každej, tak nevim. :roll:

5.12.08, 17:19

Příspěvek 
Pardon,nenapísal som že ide o felíciu.

5.12.08, 18:00

Příspěvek 
Tie dva tlačítkové prepínače svetiel som myslel na Felícii,ako kryt dole? Dík.

6.12.08, 15:20

Příspěvek 
Obrázek
Obrázek

Vypinace vyberies tak ze ich pretlacis zozadu dopredu. Pomoze malicky srobovak, na uvolnenie zapadiek.

6.12.08, 16:24

Příspěvek 
Ďakujem,knihu mám,ale radšej som sa opýtal,keď som nedávno menil prepínač stieračov,užil som si,narýchlo som kúpil nový,prehodil svorkovnivu,za jazdy som stieral okno tak že nový prepínač visel na kábloch,ale doma vymeniť prepínač a ešte dole volant,nie najjednoduchší spôsob.

6.12.08, 17:44

Příspěvek 
skoda píše:
Ďakujem,knihu mám,ale radšej som sa opýtal,keď som nedávno menil prepínač stieračov,užil som si,narýchlo som kúpil nový,prehodil svorkovnivu,za jazdy som stieral okno tak že nový prepínač visel na kábloch,ale doma vymeniť prepínač a ešte dole volant,nie najjednoduchší spôsob.

Volant davat dole nemusis. Staci dat dole spodny kryt pod volantom a povolit 4 skrutky drziace volatovu tyc (staci to POVOLIT) a mas dostatok miesta na vybratie pristrojovky (netreba zabudnut odpojit nahon z prevodovky a neskor aj z pristrojovky).

Ja osobne by som ale len odskrutkoval skrutky pod krytkami (oznacene sipkami). Povysunul pristrojovku a prstami odpojil len koncovky na svetlach. vypacil krytky na prepinacoch a pomocou maleho skrutkovaca uvolnil zapadky a zozadu ich vytlacil... :wink:

6.12.08, 18:11

Příspěvek 
Dnes som prepinače vymenil,mám to za sebou a neni to zložité,ALE môj poznatok pre pre tých čo sú laici ako ja,a chceli by meniť,tak treba z boku z ľavej strany trčia dva kovové tenké kolíky,ktoré súčastne u oboch prepínačoch bránie aby sa dali stlačiť pružné umelohmotné jacýčky-a teda nešli by pri vyťahovaní prepinačov zatlačiť kôli uvolnenie.

7.12.08, 10:53

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
jen jak tady padlo to.. o sundavani volantu, tak jestli tam mas airbag a nekdy by jsi to sundaval tak mel odpojenou baterku tak den predem a sed na sedadle spolujezce... Mi uz airbag jednou vycelil... ale ve fabii... proto je nemam rad

7.12.08, 20:50

Příspěvek 
Ten volant som spomenul nie u prepinača svetiel,ale prepinača stieračov,erbeg nemám.Ale chcel by som mať guľomet,a strieľať na takých vodičov od zlosti,akých som zopár len dnes stretol,plná čiara,šezdesiatka,bes smeroviek a predbieha ako debo.To sem nepatrí ale ma tak napadlo pri slove erbeg a načo slúži.

7.12.08, 21:07

Příspěvek 
trady píše:
jen jak tady padlo to.. o sundavani volantu, tak jestli tam mas airbag a nekdy by jsi to sundaval tak mel odpojenou baterku tak den predem a sed na sedadle spolujezce... Mi uz airbag jednou vycelil... ale ve fabii... proto je nemam rad

:shock: :shock: :shock:
To sa ti ako podarilo? Meral si napatie na kontaktoch? Ja som si zvykol bag odpajat zasadne zvonka (hlavne ked ma voz viacej airbagov), ale pockam len polhodinku. Zatial bez explozie :wink:

7.12.08, 21:09

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
kwiko píše:
trady píše:

:shock: :shock: :shock:
To sa ti ako podarilo? Meral si napatie na kontaktoch? Ja som si zvykol bag odpajat zasadne zvonka (hlavne ked ma voz viacej airbagov), ale pockam len polhodinku. Zatial bez explozie :wink:

no napeti tam nebylo uz zadne ale asi staticka elekrika nebo neci... jak sem rozpojoval kontakty (ta svorkovnice s pojistkou proti skratu) tak jak sem to oddelal od sebe tak to jeblo.. no jako 3 tydny s fialovym brichem sem chodil (jeste ze to netrefilo nic jinyho... od ted kdyz ho odpojuju sedim na vedlejsim sedadle

7.12.08, 21:24
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]