ekologické daně po novém roku
Autor |
Zpráva |
Vít
Hluchoň
|
to jo, prej jsou stará auta hlučná a pomalá a mají nejvyšší spotřebu... hlukově s můžu měřit s tdičkama hravě, spotřebou s běžnými benzínovými motory (např. htp, mpi, fsi ) a v rychlosti stačím provozu naprosto bez potíží, kdyby se jezdilo 120kmh místo 90kmh tak s tím nemám problém... autor článku by potřeboval svízt, jenže za to si můžou provozovatelé těch starých aut sami, nikdo tomu nic nedá a pak tady jezdí skutečně vraky, na jejichž základě vznikají takové názory
|
13.12.08, 10:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
auto stare 15 let je podle nich automaticky vrak...aniz by se nekdo podival na stav.....s tim slovem pomala to taky nema chybu...nejvic pokud vim s emuze 130 a to na dalnici jinak 90....myslim za bezna skodovka vyhovuje...o tech emisich maji do jiste miry pravdu...ale o co treba ma vysi emise tvuj favorit nebo skodovka bez katu co je v poradku....nez treba nejake TDi najeto 300tis ktere uz davno kat ani nema a je to srot..... to ma na tom nejvic sere...pro kazdeho je to hned vrak aniz by se podival na stav
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
13.12.08, 11:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vít píše: ...jenže za to si můžou provozovatelé těch starých aut sami, nikdo tomu nic nedá a pak tady jezdí skutečně vraky, na jejichž základě vznikají takové názory
Nesouhlas, tyto "názory" jsou jen "zdůvodněním" toho kravského zákona. Co na tom, že 90% zveřejňovaných výhod zákona je lež? Důležité je něco sebevědomě vytlačit z úst, aby to vypadalo, že jde zákonodárcům jen o naše dobro...
|
13.12.08, 19:15 |
|
|
FerdikF
|
Já bych navrhoval, až někomu doslouží auto, vybrousit všechna výrobní čísla a postavit auto někde poblíš parlamentu. Třeba by jim to časem došlo.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
13.12.08, 19:34 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
ty názory mají reálný základ v účelově volném vzorku aut
|
13.12.08, 19:35 |
|
|
Vitezslav
|
slovacek.milos píše: v německu už podobnou cypovinu vymysleli a časem zrušili, na slovensku byla padesátka a zrušili ji když ti vemu podle té padesátky tak stím budou otravovat věčně, kí ptostě pro takové poplatky nemám slov a jjsou mi proti srsti miloš
U nás se takové debility udržej na pořád.Viz poplatky u doktora.N slovensku se dlouho neudržely.Protože ty hovada nahoře si snáma dělaj co chtěj.
Já jsem tenhle rok do fáčka narval tolik prachú,aby vypadalo zase k světu a po Novým roce bude mít nulovou hodnotu.Ať jdou do prdele.
_________________ Škoda ROOMSTER 1,4 16V, 63KW, r.v.2008
|
14.12.08, 17:08 |
|
|
Ondras83
|
já sem taky do feldy poslal přes 20tis a je to k hovnu..
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
14.12.08, 20:16 |
|
|
gokralik
|
Vy snad hodláte ta auta ještě někdy prodávat? Protože mě ten zákon vůbec nevadí. Leda bych si koupil nějakou užovku, ale to do konce roku nestihnu.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
14.12.08, 20:29 |
|
|
Ondras83
|
já ho prodávat nehodlám, ale někdy hodlám koupit další, možná lepší a tam se mi ta daň platit nechce...ať už jakkoli vysoká
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
14.12.08, 20:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Vitezslav píše: slovacek.milos píše: v německu už podobnou cypovinu vymysleli a časem zrušili, na slovensku byla padesátka a zrušili ji když ti vemu podle té padesátky tak stím budou otravovat věčně, kí ptostě pro takové poplatky nemám slov a jjsou mi proti srsti miloš U nás se takové debility udržej na pořád.Viz poplatky u doktora.N slovensku se dlouho neudržely.Protože ty hovada nahoře si snáma dělaj co chtěj. Já jsem tenhle rok do fáčka narval tolik prachú,aby vypadalo zase k světu a po Novým roce bude mít nulovou hodnotu.Ať jdou do prdele.
ty poplatky i doktora jsou k ničemu 65 % kdo si vydělávatá jde na daně soc a zdravotní, a nějaká třicetikortikoruno to je blbost, a na slovensku se neuderžela ani padesátka, nic to neřeší a dali 60. nebo dávat v noci neosvětlenému chodci přednost to musel vymyslet snad imbecil,
jen do toho řežte prostudujte někdo ten zákon napíšem petici to je nehorázné za přepis takové peníze to snad není nikde na světě miloš
|
15.12.08, 16:53 |
|
|
DcSpeedi
|
oni neví co je to řídit opravdové české auto
něco jsem slyšel že do konce roku musí byt zaplacená ekologicka daň v hodnotě 1000kč za auto určitého stáří jinak pokuty od nového roku
_________________ Favorit 135L r.v. 92 -ex 146 1.6 r.v. 98 - ex Octavia 1.9 tdi 81kw r.v. 01
|
21.12.08, 05:06 |
|
|
Jad
|
DcSpeedi píše: něco jsem slyšel že do konce roku musí byt zaplacená ekologicka daň v hodnotě 1000kč za auto určitého stáří jinak pokuty od nového roku
Koukám, že se kolem těch deb..ních poplatků šíří fámy, jedna báseň Znovu tedy: bude se platit při prvním přepisu po novém roce (nebo přihlášení ze zahraničí) nic, 3, 5, nebo 10 tisíc v závislosti na tom, jakou emisní normu auto splňuje (mimochodem neplatí to pro motorky, na ty se tahle kravina nevztahuje). Při dalším přepisu už se to neplatí. Nově se taky zavádí pokuty za neplacení povinného ručení s pevně určenou sazbou za každý den, kdy není pov. ruč. placeno (tam je jedno, jak staré je to auto, nebo motorka...).
|
22.12.08, 13:33 |
|
|
Kristensen
|
gokralik píše: Vy snad hodláte ta auta ještě někdy prodávat? Protože mě ten zákon vůbec nevadí. Leda bych si koupil nějakou užovku, ale to do konce roku nestihnu.
No a proč by ho nemohl chtít prodat? Pořád tady bude vrstva lidí s nižším příjmem a nebudou mít na auto s E3 aby nemuseli nic platit tak holt budou chodit pěšky, to je podle tebe dobře? tak fajn dneska už sice tak starý škodovky nefrčej jako do nedávna, že na tom každej začínal atd, to už se právě radši každej kouknul alespoň po nějakej felicii, tak bych teda udělal že auta bez katu při převodu nebo dovozu 5000,- a hotovo, nic víc, máš katalizátor? Máš, tak žádnej poplatek. Když už teda tak mermomocí chtěj znepřístupnit lidem auta která nejsou ekologická, tak ale zase by měli více zpřístupnit ta ekologická. myslíš že když si čuchneš k vejfuku u auta s E1 a u auta s E3 že poznáš rozdíl? Já myslím že ne kašlat budeš uplně stejně. No a vlastně se dostáváme ke kořenům onoho problému s ovzduším. Kdo může nejvíc za znečišťování ovzduší???????
tak já ti to řeknu: NAŠE VLÁDA, RWE, ČEZ (EON), páč kdyby vláda soustavně nevymejšlela daně ze všeho co existuje, a ty další jmenovaní zlodějíčci furt všechno nezdražovali aby si mohli tisícovkama vytírat prdel tak by lidi měli více peněz a nemuseli jezdit s čím a na co se dá a nemuseli by pálit a topit s čím se dá.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.12.08, 15:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
u nás na moravě má baba ve fabrice desítku, borec 14, propouští se, malé firmy neplatí, musíš platit elektriku, vodu, plyn, živit děcka, školy,
co mám dva kámoše tak mají auta na špalkách prostě nejsou peníze, a jestli klekne fabrika kordárna ve velké nad veličkou tak se lidi můžou pást
na tom vrchu snad ani neuvažujou nebo co miloš
|
22.12.08, 16:14 |
|
|
Jad
|
Pořád jsme ale na tom ještě o maličko líp než v Číně... Zaslechl jsem ve zprávách, že v důsledku krize klesá poptávka po nových autech a aby teda podpořili výrobce, uvažuje tamní vláda o úplném zákazu prodávání ojetých aut.
|
22.12.08, 21:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|