Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 12:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 airbag 
Autor Zpráva

Příspěvek airbag
No tak jsem zase rejpnul do svýho auta, páč už asi 5 let nemakal Pagerovej alarm od Jablotronu a řikal jsem si že se pokusím zprovoznit airbag kterej nemaká snad 10 let, tenkráte po nehodě se dal novej i s jednotkou ale jaksi se to nezapojilo, tak jsem to dnes zapojil a asi 2 hodiny jsem si s tím hrál a bez výsledku, pořád hází chybu spolujezdcova airbagu kterej tam není a nikdy nebyl, dokonce jsem nejdřív zkusil nakodovat jednotku pouze pro řidiče, bez výsledku, pak jsem v jednotce deaktivoval spolujezdcův airbag a opět bez výsledku, tak nevim co s tím, tak jsem to zase rozpojil.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

25.12.08, 19:33
Pspvek Reklama

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
mas k spolujezdcovi vyvedenou kabelaž? jak jo tak ju zkratni aby se udelal obvod a jednotka to brala jako ze tam je

25.12.08, 20:17
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
autoelektrikář nebo tě klepne :D miloš

25.12.08, 21:04

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

Jen ať mě klidně klepne hlavně když na něco přijdu.

25.12.08, 21:54

Příspěvek 
trady píše:
mas k spolujezdcovi vyvedenou kabelaž? jak jo tak ju zkratni aby se udelal obvod a jednotka to brala jako ze tam je

No je tam kabeláž ale jakto že to dřív fungovalo a potom co se dala nová jednotka a airbag tak to nejde?
A ještě v těch chybách to může hlásit že Hodnota odporu je příliš malá a Hodnota odporu je příliš velká, takže tím propojením bych si asi nepomohl to by chtělo tam vsadit nějakej odpor tím pádem. Jestli si to dobře vybavuju tak mám dojem že u Octávek nebo kde existuje jakej si odporovej konektor když tam airbag není.

25.12.08, 21:54

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Neni vice jednotek k airbagum? trebas jednotka na jeden nebo na dva bagy?

25.12.08, 22:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
To se rpávě kóduje pomocí VAGu, což se snažím ale nechce to načíst jako kdyby někde byl blbě zapojenej drát nebo něco, ještě to možná dneska prolezu

26.12.08, 09:54

Příspěvek 
Tak pridam moju podobnu skusenost. Snazil som sa premontovat airbag z anglicaka do cervenej felicie.
Najprv som prehodil palubovku s volantovou tycou. Po zapojeni sa rozsvietla kontrolka na pristrojovke. Pridal som preto aj RJ, ale kontrolka uz neshasla. Vsetko sa robilo pri odpojenej baterke, tak si to neviem celkom vysvetlit. :roll: pristup k diagnostike nemam, tak som to uzavrel ako moju chybu pri montazi :cry: A vybral ziarovku z palubky :wink:

26.12.08, 10:10
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
To se rpávě kóduje pomocí VAGu, což se snažím ale nechce to načíst jako kdyby někde byl blbě zapojenej drát nebo něco, ještě to možná dneska prolezu

nebo moje zkušenost že se prostě do některé řj nebo někam nedostaneš, i vopaje psal že se sem tam někam nedostane přijedeš na jiný vag a jede to normálně

to jsem měl nedávno u koktávky se mi načetla jako demoverze a nic nešlo dělat, na KTS to chodilo super miloš

26.12.08, 10:50

Příspěvek 
to mě jde dělat všechno, základní nastavení přizpůsobení kodování, ale problem je v tom že se mě po zapnutí klíčku nerozsvítí na cca 4 vteřiny kontrolka ale je zhasnutá a po těch čtyřech vteřinách začne blikat a bliká neustále, dokud se nepřipojím VAGem

26.12.08, 11:46

Příspěvek 
Kristensen píše:
slovacek.milos píše:

Jen ať mě klidně klepne hlavně když na něco přijdu.

Dobře řečeno,ale pozor.
Kristensen,za 1/zkontroluj napětí.ŘJ pytle je na toto stavěná,že nesmí být nadpětí,nebo i podpětí.2/máš ŘJ novou? Pokud ano,bude problém v kódování.Né každý VAG to umí./nepodařilo se zjistit,jak inžové ve škodárně toto blokují/.3/Při nanečtení spolujez.pytle,vyzkoušej dát 5W žárovku,nebo odpor 3 až 3,3ohmu./toto ale neplatí na všechny ŘJ-dodnes jsem nezjistil proč/. 4/nemáš ŘJ s blokací /odpojení pytle u spolujez./
Dej vědět jak jsi dopadl a rád se přiučím.Dík čus

27.12.08, 13:09
Mistr mechanik

Příspěvek 
asi tak nějak pro toho kdo se tomu věnuje je to brnkačka a když je kámoš zas to tolik nestojí

jinak je to oprava jak google luboš lakatoš oprava traktoru krásný poslech :D miloš

27.12.08, 13:49

Příspěvek 
No tak verze VAGu mám asi tři a budu mít čtvrtou (nějak 7 něco) Jednotka airbagu je nová, pytel je taky novej a jinak je to jednotka v které mě přes VAG jde vypnout spolujezdcův a i to jsem zkoušel a pořád to samé, napětí je OK, takže pokud dál nic tak nejprve to zkusím přes ty dva další VAGy a pak tu žárovku nebo odpor.

27.12.08, 18:22

Příspěvek 
Tak jsem se s tím zase dneska žlučil a v podstatě bez výsledku, jediný co tak když tam hodím tu žárovku tak v tu chvíli je celej airbagovej system bez chyby a v bloku hodnot kanál 001 je ve všech 4řech kolonkách nápis "spravne" ale prostě přes jakejkoliv VAG co mám to nejde nakodovat, takže zapnu klíček, kontrolka se nerozsvítí ale po 5ti vteřinách začne blikat a bliká neustále. Za další nápady dík.

2.1.09, 14:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]