Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 12:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Cim namazat brzdy? 
Autor Zpráva

Příspěvek Cim namazat brzdy?
Nedavno som menil predne brzdove odlozenia a vsimol som si, ze na jednej strane sa capi v brzdici pohybuju tazko, teda skor nepohybuju. Druha je OK. Teda asi premazat. Mam poruke vazelinu Castrol Red Rubber, da sa pouzit?
( http://www.mgocaccessories.co.uk/acatal ... e_176.html ) Ako sa daju vytiahnut capy? Je to tam len nasunute? Clanok o brzadach som pozeral a asi som nepochopil :roll: (http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=445)

dik

6.3.06, 11:44
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
tak si to precti jeste jednou poradne. je tam o vazelinach i o cepech. sundej kolo z auta a bude ti to hned jasne. kup nove cepy a manzety, prodava se to v sade i s tou vazelinou.

7.3.06, 20:40

Příspěvek 
Prave ze som to mal rozobrate, a nejako som na to nedosiel (ale ked nebolo cim namazat, tak ma to netrapilo). Teraz sa ojednavam na MOT (ako STK ) a rozmyslam nad vecami co treba urobit.
Na tej vazeline Castrol Red Rubber Grease je totiz napisane ze neposkodzuje gumove casti a je urcena na hydraulicke brzdy. :lol:
Nieco kupovat bezdovodne sa mi nechce, ale robit zbytocnu robotu taktiez. A preto sa pytam 8)

Viac ma trapi poskodene celne sklo, dnes som sa pytal v Autoskle, a vymenu ohodnotili na 248libier (cca 12tis Skk) :shock:
Ale mam pripoistenie skla tak za pade (cca2,5tis Skk).

a podobne...

Ale dakujem za reakciu :P

7.3.06, 22:20

Příspěvek 
No, já nedávno měnil prachovky a protože nějaký pístky šly ztuha, tak sem na každej pístek kápnul pár kapek motorového oleje, rozhýbal je a pod prachovky jsem nakonec namatlal trochu grafitový vazelíny.

10.5.06, 12:43

Příspěvek 
no ty ceoy normalne vyndas. pokud jsou zarezle tak s nim musis tocit dokud se neuvolni. ale nesmis zabirat moc aby jsi je neutrhl. no a pokud nnejde tak mirne poklepat. pokud nebudou nijak moc v haji tak je staci namazat a stacila by ta vazelina co mas. jinak kup radsi nove. tam je vsechno

10.5.06, 16:02
Příspěvek nešťastná volba
Šemik píše:
No, já nedávno měnil prachovky a protože nějaký pístky šly ztuha, tak sem na každej pístek kápnul pár kapek motorového oleje, rozhýbal je a pod prachovky jsem nakonec namatlal trochu grafitový vazelíny.

Jak známo, motoráč je na gumový manžety (i gumičky ve válci) agresivní (může je úplně rozleptat)a grafitovka zase obsahuje mechanický částice (za určitejch okolností působí jako brusná pasta). U stodvácy za gumičky akutně jenom brzdovku (dle páně Andrta), posléze zakoupit voděodolávající vazelínu, která nepoškozuje gumové části a té tam nacpat. Oproti brzdovce má tu výhodu že netáhne vodu (nebo snad míň) a za prachovkama vydrží dýl.

1.6.06, 01:31
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]