Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 18:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Ramena favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Ramena favorit
Chtěl bych poprosit o radu. Chystám se vyměnit přední ramena na favoritu. Ty staré už jsou dost rezavé a při minulé výměně čepů mi to v servisu neodvrtali nějak moc dobře. Takže některé šrouby drží jen na kousku. Navíc mi zase odešly zadní silentbloky. Už jsem ty silentbloky třikrát měnil a houby vydrží. Nové ramena nejsou tak drahé, tak je chci vyměnit komplet. Rok výroby 94 má trošičku jinačí ramena, že? Má tam navíc navařené takové plíšky a zadní silentbloky jsou jinačí. Zkoušel jsem už vytáhnout ty staré, ale nejde povolit matka na tom předním malém silentbloku. Nevíte prosím někdo, co dělat?

1.1.09, 14:00
Pspvek Reklama

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
ze sji to ty... :)

http://favoweb.skoda110r.cz/article.php?id=57

1.1.09, 15:34
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
tam je matka č.18 a k povolení je potřeba těžká práce :shock: , to je velká síla F po dráze s ,

ty zadní dva je nejlépe nastříkat sprejem pod koberečkem,

my co máme pneumatické utahovačky je to brnkačka a někdy i průser :shock: trhačka :D miloš

1.1.09, 16:35

Příspěvek 
O ty dva zadní na každé straně mi nejde, ty jde povolit od toho jak se často vyměňují ty silentbloky. A ty matky na předních jsou 18? Já myslel ten čep, který je provlečený tím silentblokem. Se mi nezdá, že by to byl tak velký šroub.

1.1.09, 17:58
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
O ty dva zadní na každé straně mi nejde, ty jde povolit od toho jak se často vyměňují ty silentbloky. A ty matky na předních jsou 18? Já myslel ten čep, který je provlečený tím silentblokem. Se mi nezdá, že by to byl tak velký šroub.

asi M12 to bude a používám očkový klíč č.18,

ten seletblok vytlačím na několikrát ve svěráku do trubky

a ten nový se natláčí tím výřezem dopředu do je schovka pro ten rantl co je na obou stranách

lépe to vysvětlit neumím :D miloš

1.1.09, 18:59

Příspěvek 
Aha, tak M12 to možná bude. Děkuji moc. Zkusím na tu matku pár dní stříkat WD a uvidím jestli povolí. Já budu ale ramena měnit za nové, tak nemusím měnit ten přední silentblok. Já jen nemohl povolit tu matku. Kdyžtak pomůže flexa a nová matka

3.1.09, 13:31
Mistr mechanik

Příspěvek 
varok píše:
Aha, tak M12 to možná bude. Děkuji moc. Zkusím na tu matku pár dní stříkat WD a uvidím jestli povolí. Já budu ale ramena měnit za nové, tak nemusím měnit ten přední silentblok. Já jen nemohl povolit tu matku. Kdyžtak pomůže flexa a nová matka

raději fakt ta síla, šroub je přesný s jemným závitem a jen tak ho sehnat :shock: :?: :o miloš

3.1.09, 14:54

Příspěvek 
Niektore Skoda predajne drzia aj skoro vsetky skrutky a matky. Inak vrakovisko alebo rozoberac :D

3.1.09, 15:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]