gokralik - Škoda Favorit 135L '92 LPG
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
SEATJim píše: co je to za gumy??? jinak takový cifry co bych za ne dal(20 tis ročně)
No není tam započítáno úplně všechno. Např. pojištění tam není takže si přičti ještě 3 896,- a kdoví na co jsem zapomněl. Kolik tobě ročně sežere Seat?
Ty gumy nevím, jsou to made in czechoslovakia a pořád ne a ne je sjet. Vepředu jsou to myslím OR 42. Vzadu nevím.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.1.09, 14:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
za rok nevím ale jen nafta máš 1100l
ted jsem počítal opravy za 50 tis km a 3 roky provozu a byl jsem bez výmeny oleju na 16 tis za veci co se pokazily
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
2.1.09, 14:49 |
|
|
gokralik
|
SEATJim píše: za rok nevím ale jen nafta máš 1100l ted jsem počítal opravy za 50 tis km a 3 roky provozu a byl jsem bez výmeny oleju na 16 tis za veci co se pokazily
Tak zase více jezdíš...
Ten Seat vychází teda levně. By mě zajímalo, co se kazilo na Fáčku, když bylo nové...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
2.1.09, 15:15 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
to nevim tenkrát jsem tak akorát tahal kačera
ale zase já kdyz uz do neceho rejpu tak dávam lepsi veci a treba jsem menil dozivotní nápln v prevodovce(si tukali na celo po 120tis) ale ted tam jdou kvalty jak zamlada
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
2.1.09, 15:17 |
|
|
gokralik
|
SEATJim píše: to nevim tenkrát jsem tak akorát tahal kačera ale zase já kdyz uz do neceho rejpu tak dávam lepsi veci a treba jsem menil dozivotní nápln v prevodovce(si tukali na celo po 120tis) ale ted tam jdou kvalty jak zamlada
No to slovo "doživotní" - za to bych jim lámal ruce. Já taky měnil nedávno olej v převodovce a parádička. S tím starým "doživotním" šla v zimě dvojka jedině přes zuby.
My máme tohohle Favorita od roku 1995. To mi bylo 7. A krom akumulátorů, brzd, výfuků, filtrů, provozních náplní a těsnění se na to auto prakticky nesahalo. Nebo si teď nevybavuju, že by někdy stávkovalo.
|
2.1.09, 15:28 |
|
|
gokralik
|
Takže problém. Levý bok (ve směru jízdy) karburátoru je počůraný od benzínu. Nevíte co by to mohlo způsobovat? Páč až to rozdělám, tak se do mototechny jen tak nedostanu. Ale zase předem nic kupovat nechci.
|
3.1.09, 19:25 |
|
|
PJDefort
|
Levý bok ve směru jízdy, tudíž když stojim před motorem tak vpravo, to by mohl bejt obohacovač co ho drží ty dva šroubky
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
3.1.09, 19:30 |
|
|
gokralik
|
Ten je celý politý. A všude kolem taky...skoro to vypadá, jako by to chcalo na něj shora...asi sundám filtrbox a podívám se pořádně.
|
3.1.09, 19:34 |
|
|
PJDefort
|
Tak potom už to může snad bejt jen to těsnění pod víkem karburátoru co je nad tim obohacovačem po obvodu karbu..sundej a uvidíš
|
3.1.09, 19:36 |
|
|
michalkatka
|
jježiši, však sa pozri kde to tečie, najskôr zo zadu akceleračka, z nej ide taká páčka na osku 1. komory, po tej páčke to väčšinou steká na sanie atď....
alebo prasknutý odbublinkovač...
cez tesnenie karbu, alebo spodom to nebude tiecť nakoľko tam je podtlak a ak by bolo deravé tak to saje dovnútra...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
3.1.09, 20:37 |
|
|
gokralik
|
Takže to bude asi ten obohacovač, jak jsi říkal. Těsnění víka je suché. Takže co mám koupit? Těsnění nebo celý obohacovač?
|
3.1.09, 20:38 |
|
|
michalkatka
|
gokralik píše: Takže to bude asi ten obohacovač, jak jsi říkal. Těsnění víka je suché. Takže co mám koupit? Těsnění nebo celý obohacovač?
zasa ten imgeshack... nenačíta mi tú fotku vôbec
obohacovač nezvykne tiecť, skús ho dotiahnuť, ak nie tak radšej celý nový...
|
3.1.09, 20:45 |
|
|
PJDefort
|
Zkus vyměnit jen těsnění pod nim, u nás stojí obohacovač 250kč, nevim jak u vás, ale aby to nebyli zbytečně vyhozený peníze. Každopádně to udělej brzo, protože benzín na rozpálenym sání...
|
3.1.09, 20:47 |
|
|
gokralik
|
michalkatka píše: jježiši, však sa pozri kde to tečie.... Moc se mi nechce, když je venku -8,5°C. Ale nakonec jsem tam zašel....jestli ti imageshack nenačítá obrázky...tak upgraduj na Mozillu FF pjdefort píše: Každopádně to udělej brzo, protože benzín na rozpálenym sání...
To mě zas tak moc nežere, páč hned po nastartování přepnu na plyn. I tak to chce ale rychle spravit, každá kapka benzínu drahá.
Zítra zkusím dotáhnout, pokud nepomůže tak koupím těsnění a pokud nepomůže, tak celý nový obohacovač. Doufám že ještě budou mít nějaké originály, nerad dávám na auto Čínu, Polsko či Turecko.
|
3.1.09, 20:57 |
|
|
michalkatka
|
gokralik píše: Moc se mi nechce, když je venku -8,5°C. Ale nakonec jsem tam zašel....jestli ti imageshack nenačítá obrázky...tak upgraduj na Mozillu FF
|
3.1.09, 21:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|