jaký je motor 1,9d felicia
Autor |
Zpráva |
chavier
|
Drak píše: Ondras83 píše: nojo hoši, ale u 1,9D feldy stačí jen pár mechanickejch věcí a je z toho 1,9 TD a to šlape jako drak....já to cííí Těch "pár mechanickejch věcí" tě vyjde bratru na 15.000,- když chceš, aby to za něco stálo, to už tam můžeš rovnou napasovat motor TD, kterej je v kupě a koupíš slušnej za nějakých 10.000,- Jinak ty motory na D a TD a TDi jsou stejný, liší se jen pár nepatrnostma, rozdíl je jen v čerpadle, turbu a vstřikách.
rozdil je taky v mazani a pistnich krouzcich. Napr na motor 1,6D z GII jde uplne vpohode dat turbo > TD, ale stale nemas ty pistni krouzky jak turbo, takze to nesmis prehanet. Do Feldy by sla 1,9TD z Toleda stareho, nevim jak tam jsou drzaky,
_________________ Škoda Octavia TDi Škoda Felicia MPi VW Golf mk1 1.6TD VW Golf mk1 1.9D automat
|
4.1.09, 11:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Tunningkiller
|
SEATJim píše: http://www.turba.cz/ceny.html nevím za 8 mám repas turbo s vgt od andrého
Sak to říkám Repas turba 17 000,- ,, je trochu přemrštěná cena:) není to tak dlouho co sem přesně tohle turbo chtěl repasovat a říkali mi do 8 tisíc taky, nakonec sem sehnal repasovaný turbo z fiatu uno za 3000 když je člověk na správným místě ve správnej čas a je rychlejší než ostatní může mít věci nemožné za zlomek ceny:)
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
4.1.09, 11:25 |
|
|
Drak
|
Ty ceny jsou naprosto reálný, před rokem sem zháněl repas turbo na 1,9 TD, konkrétně na passata a nejlacinší mi vyšlo na 17.000,- Klidně ti to turbo dám do ruky a přines mi lacinší, konkrétně firma, na kterou dáváš odkaz to turbo ocenila na 19.000,- bez DPH. Další ceny prosím odkaz s levnější cenou, jak to nandeš, seš borec a z fleku ti seženu místo zásobovače.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
4.1.09, 11:29 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... epas+turba
vycházím z tohoto, člověk je zaručený a umí...
zkus mu napsat, nechci se hádat sledoval jsem VGT turba na 81 nebo 66 nevím co je za potvoru na TD
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
http://www.japl.cz - služby od JIMa
|
4.1.09, 11:39 |
|
|
Tunningkiller
|
Drak píše: Ty ceny jsou naprosto reálný, před rokem sem zháněl repas turbo na 1,9 TD, konkrétně na passata a nejlacinší mi vyšlo na 17.000,- Klidně ti to turbo dám do ruky a přines mi lacinší, konkrétně firma, na kterou dáváš odkaz to turbo ocenila na 19.000,- bez DPH. Další ceny prosím odkaz s levnější cenou, jak to nandeš, seš borec a z fleku ti seženu místo zásobovače.
17 000 za turbo z natáčením lopatek tomu bych věřil ale myslím ešli se nemejlim že se tu bavíme o turbu z dvojky golfa to natáčení nemá:)
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
4.1.09, 11:40 |
|
|
Ladin
|
Já bych do toho určitě nešel.Spotřeba,i kdyby do šesti litrů,tak s 1.3 Mpi se dá jezdit za 7 litrů,k tomu ještě levnější natural 95 a mnohem nižší povinné ručení,delší životnost dílů na nápravě a jednoduchá konstrukce motoru Mpi,z toho mi vychází celkem dost prodělečný podnik.
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
4.1.09, 12:27 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Tunningkiller píše: Drak píše: Ty ceny jsou naprosto reálný, před rokem sem zháněl repas turbo na 1,9 TD, konkrétně na passata a nejlacinší mi vyšlo na 17.000,- Klidně ti to turbo dám do ruky a přines mi lacinší, konkrétně firma, na kterou dáváš odkaz to turbo ocenila na 19.000,- bez DPH. Další ceny prosím odkaz s levnější cenou, jak to nandeš, seš borec a z fleku ti seženu místo zásobovače. 17 000 za turbo z natáčením lopatek tomu bych věřil ale myslím ešli se nemejlim že se tu bavíme o turbu z dvojky golfa to natáčení nemá:)
passat td má vgt, jo ?
|
4.1.09, 12:29 |
|
|
Drak
|
Mluvím o turbu garrett s konstantní polohou lopatek. Ono to není zas tak jednoduchý, najít si hejno odkazů a argumentovat tím. Vem si turbo do ruky a až přindeš s fakturou, tak se můžem bavit dál.
A docela dobrých výsledků se dá docílit pohráním si s čidlama na čerpadle, vhodným nastavením se dá pár kW na úkor spotřeby vytáhnout. Je to zadarmo a spotřebou na tom budeš stejně jak s turbem.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
4.1.09, 13:23 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
jo otočit šroubkem na čerpadle at to teče...
hele já vycházel z logiky věci složitější turbo s natáčením lopatek je za 8 tis event starší za 4 tak mi není jasné proč pevné z TD by mělo být dražší
uznáš že ta myšlenka má logiku?
nehádám se jetsli to opravdu nejde pod 17 já to nezjištoval
_________________ 130 RAPID 85' Veverka Pojištění od Allianz, AXA ČPP, ČSOB TRIGLAV, UNIQA; oleje CASTROL, GULF, SHELL, TOTAL, provozní kapaliny, Vify a jiné
|
4.1.09, 14:40 |
|
|
Drak
|
Logiku sice tvoje myšlenka má, ale ta cena je reálná, jestli někde vyhrabu fakturu, tak ti ju klidně pověsím Nevím, jestli toto turbo je zrovna atyp, ale je to tak.
S tím štelováním čerpadla je to trochu jinak, filda má elektronicky řízenej průběh vstřiku a dávku paliva, něco mezi rotačkou a TDi. Když si trochu pohraješ s čidlama, tak to umí kouzelný věci.
|
4.1.09, 16:17 |
|
|
Ondras83
|
no já na to kálim, mě se válí v regálu úúplně nový turbo garret do oktávky i se svodama a ventilem takže nic moc neshánim...ale 1,9TD ve feldě natrhne 66kw oktávku...údajně no a to se ti s upravenou 1,3MPI nepodaří
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.1.09, 16:22 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
Ondras83 píše: no já na to kálim, mě se válí v regálu úúplně nový turbo garret do oktávky i se svodama a ventilem takže nic moc neshánim...ale 1,9TD ve feldě natrhne 66kw oktávku...údajně no a to se ti s upravenou 1,3MPI nepodaří
jaký turbo?
|
4.1.09, 16:25 |
|
|
Ondras83
|
SEATJim píše: Ondras83 píše: no já na to kálim, mě se válí v regálu úúplně nový turbo garret do oktávky i se svodama a ventilem takže nic moc neshánim...ale 1,9TD ve feldě natrhne 66kw oktávku...údajně no a to se ti s upravenou 1,3MPI nepodaří jaký turbo?
jak jaký?...sehnali to do naší oktávky...rok 2002 (kod motoru nevim) no a to turbo sem nijak nezkoumal, jen sem otevřel krabici, jestli tam je, je tam, je na něm napsáno garret a tak to je ....jak poznám, jeslti má natáčecí lopatky bo ne?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.1.09, 16:27 |
|
|
Jim
VYKOŘISŤOVATEL
|
taky by se mi mohlo doma válet turbo
|
4.1.09, 16:29 |
|
|
kwiko
|
SEATJim píše: taky by se mi mohlo doma válet turbo Radsej peniaze nan. Ale tiez uz som zasobeny na turbotunning.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
4.1.09, 16:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|