|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
zakrýt chladič? - fabia 1.2HTP
Autor |
Zpráva |
stangha
|
zakrýt chladič? - fabia 1.2HTP
zdravíčko lidi... chtěl bych se jen optat, jestli ted v tech mrazech nemám na fábii dát nějakej karton nebo něco před chladič... pomůže to? nebo to spíš nemám dělat? dík
_________________ Škoda 130 Rapid r.v. 1987 - motor 136 Favo + LPG ===> Už je prodaný.... a nový majitel ho už stihnul zrušit :-/
Honda Civic 1.4i 16V r.v. 1995 - 55kW
Škoda Fabia I 1.2 HTP r.v. 2004 - 47kW ===> mámy kára
|
5.1.09, 17:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Zázraky jako u stodvacítky nečekej, ale i tak to zkus. Aspoň odkloníš to kvantum mrazivého vzduchu a auto se rychleji prohřeje.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.1.09, 17:47 |
|
|
stangha
|
gokralik píše: Zázraky jako u stodvacítky nečekej, ale i tak to zkus. Aspoň odkloníš to kvantum mrazivého vzduchu a auto se rychleji prohřeje.
a potom za jízdy je to fuk?
_________________ Škoda 130 Rapid r.v. 1987 - motor 136 Favo + LPG ===> Už je prodaný.... a nový majitel ho už stihnul zrušit :-/
|
5.1.09, 17:48 |
|
|
gokralik
|
stangha píše: gokralik píše: Zázraky jako u stodvacítky nečekej, ale i tak to zkus. Aspoň odkloníš to kvantum mrazivého vzduchu a auto se rychleji prohřeje. a potom za jízdy je to fuk?
Ono by to mělo být fuk už od nastartování. Pokud správně funguje termostat (pokud nemá Fabka už nějaké čidlo a servomotorek). Tím kartonem jenom zabráníš proudu vzduchu na motor a tím by se měl teoreticky dříve zahřát...až dosáhne provozní teploty, tak mu může být jedno jestli tam ten karton je nebo není.
Podle mě nic tím katronem neztratíš, ale ani nějak extrémně nezískáš. Pokud máš jeden katron doma volný, tak ho tam prdni, to na 1,2HTP jistě nikdo nemá.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
5.1.09, 17:56 |
|
|
stangha
|
gokralik píše: stangha píše: gokralik píše: Zázraky jako u stodvacítky nečekej, ale i tak to zkus. Aspoň odkloníš to kvantum mrazivého vzduchu a auto se rychleji prohřeje. a potom za jízdy je to fuk? Ono by to mělo být fuk už od nastartování. Pokud správně funguje termostat (pokud nemá Fabka už nějaké čidlo a servomotorek). Tím kartonem jenom zabráníš proudu vzduchu na motor a tím by se měl teoreticky dříve zahřát...až dosáhne provozní teploty, tak mu může být jedno jestli tam ten karton je nebo není. Podle mě nic tím katronem neztratíš, ale ani nějak extrémně nezískáš. Pokud máš jeden katron doma volný, tak ho tam prdni, to na 1,2HTP jistě nikdo nemá.
oukej, vyzkoušim to dík moc
|
5.1.09, 17:57 |
|
|
ferrari
|
Presne, presne, trošku by to malo pomôcť, ale zázraky nečakaj...ale nechaj voľné miesto pred ventilátorom chladiča, aby v prípade nejakého prehriatia vetrák účinne chladil...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
6.1.09, 09:11 |
|
|
MATTESS
|
jsem včera zakryl asi 3/4 otvoru v nárazníku a nějaké změny jsem si nevšiml
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
7.1.09, 06:52 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já mám fábku SDi zakryl jsem celý chladič žádný zázrak snad jen že na motor a čerpadlo tak netáhne miloš
|
7.1.09, 19:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|