Autor |
Zpráva |
romik.kahanec
|
bod mrazu u fridexu
zdravím
nalil jsem do škodárny 2litry fridexu, potom jsem musel cca 4litry chladící kapaliny vypustit a dolil jsem to zase 2litry fridexu... teď na to koukám a začíná to tuhnout koupil jsem zase 2litry fridexu nalil do expanzky ale nemůžu nastartovat...
nabízí se otázka...zmrzne to?
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
uživatel Romik.kahanec = uživatel Cames
|
6.1.09, 13:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Fridex nebrat, je to hrozné svinstvo. Problém se startem nemusí být zamrzáním chladící kapaliny...
|
6.1.09, 13:32 |
|
|
romik.kahanec
|
problém se startem je jasný...baterka...jen mám strach aby to nezamrzlo... nevíte někdo jak pomoci škodárně se startem? někdo mi říkal že mám vzít baterku a víko rozdělovače na chvíli do tepla...
_________________ Škoda 120L-krásná užovka z roku 1978-šípkově červená zvaná Růženka
|
6.1.09, 13:34 |
|
|
Drak
|
Jak tam je směs aspoň na -5°, tak to udělá při nižší teplotě jenom takovou krupicu, ale neucpe to trubky, takže po nastartování ta směs normálně cirkuluje.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
6.1.09, 13:48 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Drak píše: Jak tam je směs aspoň na -5°, tak to udělá při nižší teplotě jenom takovou krupicu, ale neucpe to trubky, takže po nastartování ta směs normálně cirkuluje.
Jo, ale musis pockat na otevreni termostatu, jinak se ti ka krupice utemuje pod autem a nehnes s tim. Mel jsem tam 2 litry a zamrzlo mi to pri -10ti. Ted mam asi 4 litry a zatim dobry.
Zda se mi ze ta krupice je jakoby samotna voda ktera "vymrzne" ze smesi, takze kdyz se to tim nekde ucpe, tak uz to nerozmrzne. Me to povolilo pri -2 jenom diky tomu, ze sem to skoro uvaril, chcipnul, nechal odstat a pak znova ohral poradne za to vzal.
Sousedi mne musej milovat, kazdej den rano 20 minut na sytic... a s tim mym vejfukem je to chutovka asi.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
6.1.09, 13:57 |
|
|
fatal
rejpal
|
romik.kahanec píše: někdo mi říkal že mám vzít baterku a víko rozdělovače na chvíli do tepla...
A dobít.
Ale pokud ti užovka zamrzla, tak už ji nerozmrazíš, musí do tepla celá a na dlouho...
|
6.1.09, 13:59 |
|
|
romik.kahanec
|
tak jsem to zkusil znova, baterka na první pokus točila dobře, jenže to je málo a na druhý pokus už netočila skoro vůbec, mám ji teď doma... zkusím ji zahřát a zkusím to znova
|
6.1.09, 14:32 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Viky píše: Jo, ale musis pockat na otevreni termostatu, jinak se ti ka krupice utemuje pod autem a nehnes s tim. Mel jsem tam 2 litry a zamrzlo mi to pri -10ti. Ted mam asi 4 litry a zatim dobry.
Zda se mi ze ta krupice je jakoby samotna voda ktera "vymrzne" ze smesi, takze kdyz se to tim nekde ucpe, tak uz to nerozmrzne. Me to povolilo pri -2 jenom diky tomu, ze sem to skoro uvaril, chcipnul, nechal odstat a pak znova ohral poradne za to vzal.
Sousedi mne musej milovat, kazdej den rano 20 minut na sytic... a s tim mym vejfukem je to chutovka asi.
To necháváš vrčet takle dlouho ? A na plnej sytič ? Mě se to po cca 3 minutách už ohřeje tak, že to přestane běžet pravidelně ale začne si kuckat a černě hulit...takže stáhnu sytič tak na 1/3 a drží si to 1000ot. a stále smrdí...ale to už mám oškrabáno a vyrážim na cestu...po 1 km se začně zvedat ručička teploměru...sytič dolů...po 3 km už začínám topit...5km a celkem to jde...
Ale mám výkonější motor = víc tepla, podstatně větší kompresy a hliníkovou palici...
No ale ten Tvůj výfuk...v kolik startuješ ráno ?
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
6.1.09, 14:35 |
|
|
MATTESS
|
Viky píše: Sousedi mne musej milovat, kazdej den rano 20 minut na sytic... a s tim mym vejfukem je to chutovka asi.
Jaký to má význam? Nastartuju a jedu
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
6.1.09, 14:43 |
|
|
fatal
rejpal
|
Viky píše: ...kazdej den rano 20 minut na sytic...
Sice je to trochu OT, ale na co 20 minut? Bych ti narval do výfuku banány...
|
6.1.09, 14:52 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
MATTESS píše: Jaký to má význam? Nastartuju a jedu Tady se resi pripad ze mas Fridexu malo. Kdyz vyrazis hned, zamrznes a konec, musi do tepla. Kolem pul sedmy. Ale po chvilce prepinam na LPG, takze smes neni obohacena, jenom to tece pres system sytice. Takze kolem 2500ot. fatal píše: Sice je to trochu OT, ale na co 20 minut? Bych ti narval do výfuku banány...
Protoze 105POWER s kompresi nekde kolem 7.5 se driv na 70°C neohreje. A nez se okno odmrazi.... (nemam totiz skrabku).... Ja mam casu dost.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
6.1.09, 14:53 |
|
|
MATTESS
|
Viky píše: Tady se resi pripad ze mas Fridexu malo. Kdyz vyrazis hned, zamrznes a konec, musi do tepla.
njn, to směsí se musí uživatel zabývat zavčasu, no. My máme "Máňu" na nějakých -30°C nebo kolik a je klid
|
6.1.09, 14:56 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
MATTESS píše: My máme "Máňu" na nějakých -30°C nebo kolik a je klid
To si trochu OT.
|
6.1.09, 14:57 |
|
|
MATTESS
|
njn, už mlčím
|
6.1.09, 15:06 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
6.1.09, 15:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|