Autor |
Zpráva |
venca.m
|
Felicie nestartuje
Tata nechal nedavno ve fel 1.6 rv96 zaple radio,a kdyz dalsi den prisel tak starter normalne tocil motorem ale nechytal,az pres kabely z mojeho auta to chytlo normalne...A neska pry v praci zas nemoh nastartovat a musel zas startovat pres kabely... Cim to je? Neresim proc mel slabsi baterku,ale proc to nechyta kdyz aji starter toci normalne? Jinak kdyz to bylo poprve tak sem meril jak klesa napeti, pri startovani to melo neco pres 9 nebo 10V,ted uz nevim...
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
4.1.09, 21:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Tunningkiller
|
Re: Felicie nestartuje
venca.m píše: Tata nechal nedavno ve fel 1.6 rv96 zaple radio,a kdyz dalsi den prisel tak starter normalne tocil motorem ale nechytal,az pres kabely z mojeho auta to chytlo normalne...A neska pry v praci zas nemoh nastartovat a musel zas startovat pres kabely... Cim to je? Neresim proc mel slabsi baterku,ale proc to nechyta kdyz aji starter toci normalne? Jinak kdyz to bylo poprve tak sem meril jak klesa napeti, pri startovani to melo neco pres 9 nebo 10V,ted uz nevim...
Jo to znam ,, kup novou baterku
Nevim jak to vysvětlit prostě řídící jednotka potřebuje nějaké minimální napětí 5 nebo 7 voltu , i když naměříš na baterce 10 mlže bejt na řídící jednotce méně, pokud máš baterku před smrtí a ještě když ti auto stojí venku tak to napětí klesne dost nízko.Když sem stál ze strýčkovou feldou před barákem minulej tejden tak starter se snažil točit ale prd vymněnil sem baterku ze svýho rapidu a pohoda strejček koupil novou baterku a jezdí jak širón.doufám že ti to nějak pomůže ,, na 1,6kách nebývá problém z elektrikou
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
4.1.09, 22:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Felicie nestartuje
venca.m píše: Tata nechal nedavno ve fel 1.6 rv96 zaple radio,a kdyz dalsi den prisel tak starter normalne tocil motorem ale nechytal,az pres kabely z mojeho auta to chytlo normalne...A neska pry v praci zas nemoh nastartovat a musel zas startovat pres kabely... Cim to je? Neresim proc mel slabsi baterku,ale proc to nechyta kdyz aji starter toci normalne? Jinak kdyz to bylo poprve tak sem meril jak klesa napeti, pri startovani to melo neco pres 9 nebo 10V,ted uz nevim...
já ti to řeknu na stopro jen u 1.3 MPi motor točí ale jak se dostneš na startovací proud 7V a méně nemaká řj chybí jiskra a palivo miloš
|
5.1.09, 08:47 |
|
|
venca.m
|
ok, diky, a nevite nekdo jake napeti u te feldy 1.6 potrebuje ŘJ a cívka? Protože pod těch 9V to tehdy 100% nebylo... Já se jen ptám abych měl přehled
_________________ Škoda Favorit 136 LS r.v.88 minulost Opel Astra F sedan C16NZ r.v. 93 současnost Opel Astra F hatchback C16NZ r.v. 93 minulost Subaru Legacy kombi EJ20 LPG r.v. 95 současnost Lancia Kappa 2.0 20V VIS LPG r.v. 97 současnost
|
5.1.09, 22:13 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
nebylo... měřil jsi při startování ? těžko co... tak si vem, že ten starter ma kilowatu, víš kolik to je proudu? a víš co udělá takhle velký odběr se zdrojem ? způosbí pokles napětí
|
6.1.09, 01:12 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Vít píše: těžko co... tak si vem, že ten starter ma kilowatu
1) psal to hned nahore
2) kdyby mel 9V naprazdno, tak by se to pomalu ani neotocilo
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
6.1.09, 07:20 |
|
|
venca.m
|
Vite jak sem psal v prvnim prispevku, meril sem to pri startovani,tata startoval ja sem meril,me na tom prislo divne jen to ze starter tocil svizne jak kdyby nic,a nechytalo to... Tak se ptam kolik potrebuje ta RJ a civka ve felicii,abych pro priste vedel... A jinak vim kolik to ma odber, kdyz ma starter kilowatu tak to mas pri 9V 111,11111....A
|
6.1.09, 07:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
pardon.. nečetl jsem pozorně a bylo už pozdě v noci
|
6.1.09, 10:34 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak s 1.6 zkušenosti nemám, ale u 1.3MPi jsme zkoušeli starou baterku ze stodvácy, startér točil, ale nechytlo to, ve stodvacítce tatáž baterka sotva motorem otočila, ale chytlo to.
Těch 9V je průměr, minimum, maximum? Napětí trochu kolísá v závislosti na poloze klikovky, pokud to klesne pod nějakou mezní hodnotu, jednotka se na to asi vykašle.
|
6.1.09, 16:31 |
|
|
Kristensen
|
Já pořád nikde nečtu že by ji třeba vyndali a nechali nabít, třeba by to stačilo, páč jestli si někdo myslí že když ráno nastartuje přes kabely a pojede do práce třeba 20km že se baterka dobije tak je na omylu, ta se poctivě nedobije snad ani za 50km
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.1.09, 19:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Já pořád nikde nečtu že by ji třeba vyndali a nechali nabít, třeba by to stačilo, páč jestli si někdo myslí že když ráno nastartuje přes kabely a pojede do práce třeba 20km že se baterka dobije tak je na omylu, ta se poctivě nedobije snad ani za 50km
KO baterka za pomoci ventilátorů a světel dobije alternátor miloš
|
6.1.09, 20:00 |
|
|
venca.m
|
Kluci to mi křivdíte Když se to stalo poprvé, tak tata jel jenom odvezt segru a pak šla baterka hned na nabíječku...Ale to bylo tak před měsícem, ted se mu to prej stalo podruhé... Mno asi máte pravdu,možná je to ta baterka, ještě rači zkontroluju dobíjení a pak se uvidí...Díky všem za rady
|
6.1.09, 20:42 |
|
|
Kristensen
|
A co takhle třeba to rádio? Copak to je? Když řikáš že si ho tatík zapoměl vypnout tak určitě jde zapnout bez klíčku, není takhle náhodou na CD? Není to třeba Hyundai nebo Sencor atd? Co takhle změřit klidovej odběr z baterie? Páč když řikáš že teď po měsící znova to udělalo, aby to nebylo taky tím rádiem že je trvale napájeno. Už se to tady řešilo moooooooooockrát a řeší neustále. Já se na dílně taky takhle s pár auty natrápil a stačilo přepojit rádio a je klid.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.1.09, 21:03 |
|
|
venca.m
|
Vidis to me ani nenapadlo...Radio ma Panasonic na kazety,zatim bezproblemove... Kazdopadne klidovy odber zmerim, pokazit se muze lecos,nejen radio...diky
Edit: Jinak o radiu sencor a jeho klidovem proudu by mohl vypravet kamarad, ten premyslel dlouho proc ma u dvou aut po sobe velky klidovy odber Osobne se te znacce vyhybam, i kdyz me v praci vsichni balamuti jaka je to super znacka...
|
6.1.09, 21:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|