Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 03:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 ako spravne kupit autonabijacku 
Autor Zpráva
Tydýt

Příspěvek ako spravne kupit autonabijacku
ahojte chcem sa spytat ako si mam v obchode vybrat spravnu auto nabijacku som cez elektriku docela lajk tak sa radsej pytam. baterka je s fava 44Ah

10.1.09, 11:16
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: ako spravne kupit autonabijacku
congy píše:
ahojte chcem sa spytat ako si mam v obchode vybrat spravnu auto nabijacku som cez elektriku docela lajk tak sa radsej pytam. baterka je s fava 44Ah

záleží na tom čo potrebuješ:

ak potrebuješ riadené rýchlonabíjanie tak odporúčam Bosh neviem ktorý model do 1h plne nabije baterku ale cena okolo 6000czk, má aj podporu pri štartovaní, čiže ak máš slabú, alebo vybitú baterku v aute, pripojíš nabíjačku priamo do auta a veselo naštartuješ...

ak máš čas - tak nabíjačku ktorá má špičkový prúd aspoň 1/10 kapacity baterky, čiže pri 44A aspoň 4A, (stačí aj s Tesca za 500czk) ale rátaj s tým že nabíjanie trvá 10-15 hod. na týchto lacných nabíjačkách môžeš nechať baterku aj trvalo, po nabití prúd klesne na menej ako 1A čo je ideálne ako udržiavací alebo formátovací prúd...

pri týchto lacných je dobré si po nabití prekontrolovať napätie (na baterke ešte zo zapnutou nabíjačkou), nemalo by prekročiť 14,5V, nad toto napätie by pri nabitej baterke hrozilo plynovanie, veď vieme ako tieto "lacné" vyrábajú v turecku, alebo číne za hrsť ryže... :shock:

10.1.09, 11:29
Tydýt

Příspěvek 
ja som videl v obchodoch nabijacky a na krabici bol oznaceny prud 6A. Casu mam dost takze rychlonabijacku zamietam, ale neviem aky je rozdiel ked je na nabijacke napisane 6A , alebo 4A.

10.1.09, 11:34
Profil ICQ

Příspěvek 
congy píše:
ja som videl v obchodoch nabijacky a na krabici bol oznaceny prud 6A. Casu mam dost takze rychlonabijacku zamietam, ale neviem aky je rozdiel ked je na nabijacke napisane 6A , alebo 4A.

tých 6A, alebo 4A je špičkový prúd, čo nabíjačka dokáže dodať do baterky prvú 1h nabíjania, potom ten prúd aj tak klesne, ja mám tú 4A a na moje potreby stačí... mám 44A Baterku, nominálny prúd je myslím 2,6A, čo je celkom postačujúce, mám 2 baterky a kľudne nechávam na nabíjačke aj 24h...

10.1.09, 11:41
Tydýt

Příspěvek 
oki a nevedel by si mi este poradit ako postupovat pri nabijani. ja som este taky amater proste lama.

10.1.09, 11:44
Profil ICQ

Příspěvek 
congy píše:
oki a nevedel by si mi este poradit ako postupovat pri nabijani. ja som este taky amater proste lama.

1/10 kapacity baj voko 55ah 5,5a 10h 2,75a 20h

10.1.09, 19:40

Příspěvek 
spartra píše:
congy píše:

1/10 kapacity baj voko 55ah 5,5a 10h 2,75a 20h

áno, tam je ten čas, ale všeobecne je pre baterku lepšie ak je nabíjaná dlho menším prúdom...

10.1.09, 19:44

Příspěvek 
Nechci tady do nikoho rýpat, ale ty nabíječky z Tesca apod. za pár stovek stojí za prd. Já jednu koupil v Kauflandu a nevydržela ani jedno nabití. Shořelo trafo. Pak jsem tu samou koupil v Obi, ale byla o něco dražší, tak jsem si říkal lepší kvalita. Omyl, ten samý šmejd, ale za více peněz. Po hodině se to hřeje jako topení, trafo je hooooodně poddimenzované a tím pádem shoří. Když jsem zkoušel tu z Obi, tak napětí asi okolo 12,5V při připojené baterii. Proud při úplně vyždímané baterii asi 1,7A, tudíž je to jen klamání zákazníka. Tak jsem ji rozebral, vyměnil trafo za jiné, které jsem měl doma a zatím docela v pohodě. Trafo jsem dal 16V 2,5A, větší se tam nevleze, škoda. nabíjení trvá déle, ale o víkendu nabiju a zase super.

10.1.09, 20:33

Příspěvek 
No, ja mám tiež z Kauflandu, za 250 Skk, mám ju 2 roky a funguje no problem...označenie má 6A, teda max. prúd je 6A, nominálny prúd je potom okolo 4A a to je tak akurát na tie naše 40-44 Ah baterky...nabíjanie cca 12 hodín...je to vcelku komfortné, ako píše Michal, po dosiahnutí plnej kapacity nabíja už len akýmsi udržiavacím prúdom, baterka pri tom vôbec neplynuje...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

10.1.09, 21:48
Tydýt

Příspěvek 
no tak uvidime. ozik ako poznam ze je cas na vymenu baterie v aute?

11.1.09, 00:37
Profil ICQ

Příspěvek 
congy píše:

Keď ju večer doplna nabiješ a ráno už nenaštartuješ...jednoducho si neudrží kapacitu...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

11.1.09, 08:42

Příspěvek 
congy píše:

ak níjjaš baterku , platí pár pravidiel ktoré dodržať musíš !

Ja to robím nasl. postupom.

1 pred nabíjjaním očisti kontakty baterky a vyskrutkuj zátky z baterky
2 napoj nabíjjačku na baterku až potom ho strč do siete
3 ak je nastavitelná nabka, nastav 1/10 kapacity baterky ako nabíjjací prúd.
4 mal by si mať hustomer kyseliny !!!
5 po 10-ich hodinách nabíjjania by si mal zmerať hustotu kyseliny/ mal by si mať nad 75 percent /
6 odpoj nabíjjačku a nechaj baterku otvorenú bez nabíjjačky asi 1 hodinu stáť.
7 zase zmeraj hustotu kyseliny a porovnaj s hodnotou v bode " 5 "
8 ak máš v článkoch rovnaké hodnoty hustoty je baterka OK ak nie si môžeš začať odkladať peniažky na novú baterku

Všeobecné pravidlo je, že sa nabíjja do tej doby kým sa hustota kyseliny prestane stúpať.
Jednoduchšie povedané, ak počas nybíjjania zmeriaš hustotu kyseliny každú hodinu a posledné dva merania majú v každej cele rovnakú hodnotu, viac do tej baterky nenatlačíš.

11.1.09, 10:28

Příspěvek 
To jsou ale z kauflandu ty plechové, ne? Já mám takovou tu plastovou s uchem od Filsonu a jak jsem psal, je na dvě věci.

11.1.09, 12:57
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
všechny výrobky od filsonu sou na dvě věci :wink:

11.1.09, 13:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Ono dnes něco kupovat je opravdu na dvě věci.Výrobci se snaží vyrobek prodat za co nejmémě peněz /žlutá konkurence/ a podle toho to tak vypadá.Věc co jsi koupil v loni /a byla dobrá,kvalitní/ je dnes v rámci úspor na dvě věci.Neplatí to ale u všeho a u všech výrobců.
Kolega si koupil startovací káble.Na první pohled docela festovní kleště,silný drát,prostě vše v pořádku do doby,co je svou neopatrností přesekl.Naštěstí skorou kleští,takže zkrácení a 20čísel se dá přežít.Donesl je na opravu a když jsem viděl průřez drátu,nevěřil jsem,že můžou vůbec fungovat.Izolace jak prase a uvnitř slabá 4.Neznám výrobce,ale pak si něco kup.Není lepší poupit si komponenty a udělat doma??. To samé platí i při dotazu na nabíječku.čus

11.1.09, 14:13
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další