Po výměně zadních tlumičů.... PROSÍM POMOC!!!!!
Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
já už si to nepamatuju ...teď máme objednaný 2 auta na tlumiče, ale kdy to bude ti nepovim....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
10.1.09, 17:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Vím že je venku zima, ale není tam zase tak om práce s vytažením tlumičů, ne? Nevím jak u feldy, ale u favorita je dole tlumič upevněn jen jedním šroubem a nahoře tou matkou na pístnici. Já bych to po jednom vytáhnul, doma pořádně poskládal podle obrázku Michala a dal zpátky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.1.09, 22:10 |
|
|
Jura
|
michalkatka píše: z hlavy si to napamätám, ale tá miska má ísť na tú vrchnú gumu zhora, pekne to pasuje do seba...
Hele ještě ohledně té misky co je pod tím vrchním silentblokem... Jak říkáš v tom silentbloku je tam na ni pěkný místečko a krásně tam zapadne, takže z vrchní strany má ten silentblok, ale čeho se dotýká ze spodní strany ta miska? Já si myslím, že tam dal nějakej jinej díl tu trubičku pod tím vrchním silentblokem (díl číslo 9) a že je moc vysoká a pak se mi ta miska (díl číslo 6) opírá o tu matku (7) a ne o tu gumu (8) Jak by mělo
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
11.1.09, 08:47 |
|
|
Jura
|
Tak tady je celý můj problém, aby ste mě pochopili Co byste poradily?
Takže tady obrázek, aby sme se lépe pochopily... Všechny díly 1-6 + ten zbytek fialově to je jasný ten zbytek tam bude dycky a teď jde o to, že když tam dám všechny tyto díly, tak díl 4 bude opřenej o díl 3, ale jak to má být správně má být opřenej o díl 3 nebo o díl 2?
Další problém.... když použiju všechyn červené díly a samozřejmě i ty fialové, tak to vytvoří kolem té pístnice jakoby sloupec dílů a jak se dotahuje úplně ta vrchní matka, tak to na jednou dojede na ten sloupec nadoraz a dál to nejde a ta guma se skoro nerozpleskne a teď jde o to má to tak být? Nebo si můžu dovolit vynechat díl 6, aby to šlo dotáhnout víc a silentblok se pěkně rozplesknul ovšem na úkor toho, že už v tom jakoby sloupci z těch červených dílů bude ta 6ka chybět. Mohlo by to nějak bouchat nebo dělat neplechu? Tak to mám teď a nejsem si jistej...
Další věc co když udělám to stejné, ale namísto dílu 6 oddělám díl číslo 4. Co se potom stane? To zase navazuje na ten začátek, protože nevím o co se má díl 4 opírat jestli o díl 3 nebo 2
Takže ve finále každopádně je na tom někde něco špatně a to něco bude asi zespoda třeba špatně složenej tlumič nebo moc vysokej díl číslo 1 (třeba špatnej díl) no teď to rozdělávat nemůžu až v létě musím s tím nějak jezdit, abych tomu neublížil tak nevím jak to mám složit.
1) Buď tam narvat všechny díly co mají a nechat ten silentblok nerozplácnutej (skoro volnej)
2) Složit to celé bez dílu 4 ovšem to vyjde skoro nastejno jako u 1) a kdoví o co se má opírat ten díl 4 a jak moc je tam důležitý
3) Složit to celé bez dílu číslo 6 ovšem to tam bude zase díl číslo 4 opřený o tu matku číslo 3 (což podle mě nemá být) ale zase si tu horní matku mohu dotáhnout jak chci a mít silentblok rozpláclej jak chci ovšem zase jde o to jestli absence dílu 6 tam neudělá nějakou mezeru a že by to třeba bouchalo, když se to nedotáhne na doraz, jak už jsem psal dříve...
Vím trochu dlouhý, ale prostě mi to nedá....
|
11.1.09, 11:54 |
|
|
michalkatka
|
ja si to fakt nepamätám, ale zdá sa mi že diel 1 na pestici zafixuješ 3kou, samezrejme pod rým misku so strunou, na to sa nasadí diel 2 do neho sa vloží diel 4 tak to príde do kasne na to zhora diel 5, 6...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.1.09, 12:54 |
|
|
Kristensen
|
Takže vemeš tlumič, vytáhneš pístnici, nasadíš elastomer (ten pěnovej doraz) pak na tu pístnici nasadíš to co NEMÁŠ očíslované a to je ten malinkej kroužek kterej ti leží na obrázku hned u té nové misky takovej vypadá docela novej (pokud to teda není matka) ten samej máš zřejmě ještě navíc hned nad tou starou miskou na obrázku, takže nasadíš tenhle jeden kroužek na pístnici, pak na to hodíš péro, potom misku s tou vnitřní gumou co se nasazuje na závit pístnice, potom váleček č1, matku č3, na to celé přijde guma č2 tak jak ji máš na obrázku, to celé strčíš do auta a z vrchu v autě dáš gumu č5 do které takhle jak ji máš na obrázku strčíš zespodu součástku č 4 a z vrchu do té gumy strčíš váleček č6 to celé posadíš na pístnici která ti čumí v autě a dáš na to ten zbytek co ti je jasnej.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
11.1.09, 13:14 |
|
|
NOVON
|
Jura píše: No na tohle už sem se koukal do etky....ty díly tam všechny jsou co jsou přístupné zvrchu, ale přijde mi to divný...Tady sou ještě dvě fotky: Na té jedné fotce vidíte jen ten váleček z tou matkou a mě jde o to má to tak být? Jakože tak navrchu? Protože když se podívate na tu druhou fotku, tak tam je jentak posazená ta miska co je pod tím vrchním silentblokem a nejde úplně dolů a opíra se o o tu matku tím pádem když to celé poskládáte a začnete dotahovat úplně tu vrchní horní matku pojistnou, tak jak se o sebe všechny ty díly opřou, tak už to dál dotáhnout nejde a ten silentblok je skoro volnej a ani se moc nerozplácne, takže přemýšlím, že tam tu spodní misku toho silentbloku vůbec nedám a celí si to krásně sedne a ani mi vlastně není moc jasný kčemu tam ten vršek je když to celé drží ta matka malá viz. foto.
Ta podložka na tom horním obrázku tam nemá být,má být jen shora na horní gumě pod matkou..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
11.1.09, 13:37 |
|
|
Kristensen
|
Prt kelišová, je tam dobře jen má být vmáčknutá zespodu do té horní gumy a zvrchu přijde ta větší mistička, viz ten můj návod jak to má poskládat
|
11.1.09, 13:43 |
|
|
NOVON
|
Kurna...jsem zmatenej..možná to tam má být..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
11.1.09, 13:44 |
|
|
Kristensen
|
Má, na 100% tam musí být ta miska i zespodu, protože jinak by jsi tu horní misku dotáhnul dolu tak že by jsi hoooodně skřípnul tu horní gumu a už by to ani moc jako silentblok nefungovalo.
|
11.1.09, 13:46 |
|
|
NOVON
|
Kristensen píše: Má, na 100% tam musí být ta miska i zespodu, protože jinak by jsi tu horní misku dotáhnul dolu tak že by jsi hoooodně skřípnul tu horní gumu a už by to ani moc jako silentblok nefungovalo.
JJ,máš pravdu,už je to přece jen delší doba ,co jsem to dělal..
|
11.1.09, 13:50 |
|
|
Jura
|
Hoší....to je jen ilustrační fotka (ne moje) já řeším jen ten vrch co je zeshora... protože když to seskládám přesně jak říká Kristensen, tak se to dotáhne nadoraz, protože víc ty díly označené červeně nepovolí a je to tam takový volnější, tak ted sem udělal finální verzi a oddělal díl číslo 6, aby to šlo více utáhnout a aby ten silentblok pořádně seděl...
Mě bylo jen divný, že ten díl číslo 4 co se strčí do toho dílu 5 sedí přímo na té matce číslo 3...příde mi to takové krkolomné, ale asi to tak má být...
Každopádně tím, že sem vyndal díl 6 a víc dotáhnul sem snad nic nepokazil a sedí to...teď jak pojedu zítra do práce, jestli to bude dělat humbuk, tak je chyba někde dole a třeba špatně poskládanej nebo chybí díl nebo chybí nějaká guma co já vím, ale to bych řešil až v létě.... teď sem zmrzlej jako prase
|
11.1.09, 14:05 |
|
|
varok
|
Já jsem si dnes v praci vyměnil zadní tlumiče. Sice to je krátké fávo, ale asi to bude stejné, ne? Krásně jsem to poskládal bokem, obě strany a potom jsem to vyměnil. Jsou to origo Ateso a měnil jsem tlumiče i péra, protože už byly unavené. Když jsem to poskládal, bylo volné asi 5 cm té pístnice. Když jsem to dával do auta, tak jsem tam dal ještě tu horní gumu s tou větší miskou a nakonec mi vykukuje asi jen 1,5 cm pístnice. Tak nevím jak to že na obrázku má tak asi 3 cm volné. Mě se to nějak nezdá. Buď to jsou nějaké šitovní tlumiče, nebo to není dobře poskládané.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.1.09, 18:02 |
|
|
Jura
|
Taková technická.... Ten horní silentblok co je navrchu pod tou matkou a vůbec všechny ty díly co jsou přístupné zhora mají nějaký jiný účel než aby to celé drželo ten spodek? Myslím tím, aby když zvednu kolo to nevypadlo ven? Nebo to má i jíný smysl? Teoreticky by se dalo jezdit i bez celého toho vrchu ne? A další věc... ta matka se má dotahovat na doraz respektive až všechny ty díly kovové dosednou na sebe že už to dál utáhnout nejde nebo jinak? Aby ste mě pochopily... mě furt na jedné straně něco bouchá trochu není to moc, ale vytáčí mě to a před výměnou to nedělalo...na velkých nerovnostech dírách atd. to moc poznat není, ale nejvíc se to projeví třeba na dálnici na panelech... Myslíte, že může být něco špatně zespoda tlumiče nebo v té celé spodní části? Zespoda silentbloky sou cítím je prstem... Mě to prostě nedá spát!!!!
|
17.2.09, 15:21 |
|
|
Ondras83
|
bez toho vrchu se jezdit nedá, protože by ti vypad tlumič, a utahovat tak nějak decentně, aby nebyl úplně ten silentblok rozpláclej, ale aby to trošku drželo
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.2.09, 21:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|