|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
crossman
Registrován: 4.1.09, 01:36 Příspěvky: 128 Bydliště: Košice, staré mesto
|
 Ako vybrať 5q prevodovku
Prosím poraďte postup, ako vybrať 5q prevodovku so suchými poloosami...
neviem si ani predstaviť, ako odmontovať poloosi od prevodovky, aby som ju mohol vytiahnuť
a v piatok... tento piatok ide prevodovka von... (ak zistím ako...)
_________________ Škoda Favorit 136L '89
|
| 21.1.09, 13:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
No nejlepci mas vyndat, motor, jde to i bez toho ze spoda ale je to naprd. Poloosy vypacis z prevodovky dvema jeklama. Ovsem pri odpojovani na aute je lepci poloosy nejdriv odsroubovat u kol... 6 orezlych imbusu se strhanou hlavou 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 21.1.09, 14:49 |
|
 |
|
crossman
|
no tak motor vyberiem tak, či tak... ale na tie imbusy sa teda teším
Aké majú rozmery tie skrutky, viem, že M8x... niečo, predpokladám 18... no niesom si istý, chcem si kúpiť nové.
|
| 21.1.09, 15:39 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a proč ji chceš vyberat jaký je problém miloš
|
| 21.1.09, 17:52 |
|
 |
|
crossman
|
lebo jednotka a spiatočka sú oholené.... vyskakovala spiatočka, teraz začala vyskakovať jednotka a spiatočku neudržím ani pri veľmi opatrnom púšťaní spojky a bez plynu
preto
|
| 21.1.09, 21:48 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co domeček pod šajtrákou máš tam tu kouli dole a co kost u převodovky řadí ti to tam vůbec tím myslí nadměrná vůle řadící tyče, jestli ten kvalt tam ani nezařadíš tak vyletí miloš
|
| 21.1.09, 21:57 |
|
 |
|
crossman
|
vôľa tam je, ale pochybujem, že až taká, pretože ostatné kvalty skáču pekne... kosť je OK...
no dvojdielny krúžok, okolo radiacej páky, ktorý je pred kosťou je mimo... ale myslím, že tým to len nebude..
možno áno
|
| 21.1.09, 22:00 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jen abys vyloučil tuto možnost ono sdělat převodovku není žádná legrace
|
| 21.1.09, 22:06 |
|
 |
|
crossman
|
práve som sa vrátil z auta...
Chytil som tyčku radenia a chcel som kvedlať s pákou. Vôľa je minimálna, ale prišiel som na to, že tým, že tam nemám tú plastovú blbosť z dvoch dielov pred kosťou (tá blbosť, čo je na prechode z tunela) tak páka v polohe 1-2 a 5-R má vôľu do strán... teda celkovo od stredu na stranu asi 5 mm. No myslím, že to nieje dôvod, to by mala potom vyskakovať aj dvojka a päťka. Dvojku som vyskúšal a nevyskočila.
Vďaka za rady, hneď som to v noci skúšal a nedalo mi to spať, ešte že parkujem rovno pod silnou lampou a mal som dosť svetla (a čelovku na hlave)  mal som nádej a chrobáka v hlave, čo keď nemusí prevodovka von...
ale nakoniec musí, vôbec sa neteším na túto prácu...
|
| 21.1.09, 22:31 |
|
 |
|
crossman
|
tak a dnes som sa pustil do práce...
sám som vyrámoval motor von, na prevodovku času neostalo, lebo bola tma... Zajtra pokračujem, skúsim pouvoľňovať tie skrutky na poloosiach a vybrať ich von, alebo skúsim prevodovku zvesiť a poloosi dajako vytiahnuť... uvidíme, ako sa to podarí, pridá sa Edo (venTYL)
|
| 23.1.09, 21:53 |
|
 |
|
RottenAngel
Registrován: 26.12.08, 16:56 Příspěvky: 58 Bydliště: Žilina, SVK
|
Ja som sa tiez obaval vymeny prevodovky, ale nakoniec to nebol az taky problem, skor bol problem trafit nazad sroby na silente, ked nema clovek jamu je tam fakt nahoho pristup. Este sa mi stalo, ze pri kupe nove silentu som musel rezat sroby, nakolko boli moc dlhe a nechceli sa zatocit ako mali (chyba vo vyrobe?) A nakoniec by som rad pridal zlepsovak ako na imbusove sroby na polosiach... Streknut veeela WD cez noc, kupit novy imbusak, zobrat hydralicky zdvihak, vlozit imbusak do srobu co najhlbsie a zdvihat koniec heverom, nech hmotnost auta spravi pracu za vas  Bez tejto vychytavky by som tie sroby nikdy neodkrutil, ked povolovali tak to strielalo jak sproste, hrdze 10 dkg  Vela zdaru s tym.
| 11.2.09, 12:15 |
|
 |
|
ventYl
|
prevodovka je tam uz nejakych par tyzdnov vymenena...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 11.2.09, 13:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |