|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
CHYBA Octavia 1,9 TDI ABS/smerovky/klakson
Autor |
Zpráva |
onakvee
|
CHYBA Octavia 1,9 TDI ABS/smerovky/klakson
Zdravím všetkých škodovkárov, môjmu sesedovi sa na oktávke 1,9 TDI r.v.98 typ motora 1U vyskitol taký problém.
Ako náhle naštaruje zažne sa kontrolka ABS. Ked idem štartovať tak dám do polohy kde žhavím zažnú sa štandartne všetky kontrolky (čiže prebehne kontrola a následne zhasnú, okrem dobíjania), ale po naštartovaní sa znovu zažne kontrolka ABS. Lenže samotné ABS funguje bez problémov, ale prestanú fungovať smerovky a klaksón. (čiže ked svieti po štarte ABS nefungujú smerovky ani klaksón)
Do teraz mu to robilo sporadicky raz za čas, ale teraz to robí neustále. Musí zopakovať vypnúť motor a naštartovať aj 8x aby sa pri štarte ABS nezažlo.
Skúšal som to napichnúť na paltest a skontroloval som všetky jednotky pri bežiacom motore aj vypnutom a všetko funguje, skontroloval kontakty a nemôžem na to prísť. Povedal mi že sa o tom náhodou rozprával u servisáka ku ktorému chodí na garanačky a ten mu povedal, že centrálna jednotka ABS obsahuje a ja práve spomínané smerovky a klaksón. Čo sa mi nezdalo už pred tým než som to odskúšaval, a po odskúšaní som v jednotke ABS nenašiel takéto funkcie. Ja mám fábiu 1,9 SDI a tam je táto funkcia v jednotke centrálna elektrika a u jeho oktávky mi paltest túto jednotku nehce otvoriť ( vypisuje, ženi je namontovaná) ale v statných jednotkách som ich nenašiel.
Prv ked mi o tom hovoril tak som si myslel, že je to softwareová chyba ale teraz neviem. A ešte jedna vec asi pred pol rokom mu menili brzdový posilovač.
Pokiaľ máte niekto takúto či podobnú skúsenosť podeľte sa z jej riešením. Za odpovede VOPRED dakujem.
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
24.1.09, 15:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Zkontrojuj si pojistkovnici přímo na baterce, tam by mohla být chyba, zoxidované, nebo vypálené spoje.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
24.1.09, 16:34 |
|
|
onakvee
|
Drak píše: Zkontrojuj si pojistkovnici přímo na baterce, tam by mohla být chyba, zoxidované, nebo vypálené spoje.
Niečo podobné mi robilo na fábii, bol tam velký prechodový odpor takže na to som sa už pozrel to je to všetko v poriadku (dotiahnuté, zakonzervované kontoxom)
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
24.1.09, 16:39 |
|
|
Eltoma
|
Jak již bylo psáno. Zkontrolovat pojistky i ty u akumulátoru a pak přejít všechny kontaky.Jak na pumpě ABS tak v kolech a pročistit a promazat je. Ja měl problem že me kontrolka ABS take svítila, ABS nefungovalo a v servise to hlásilo chyba pumpy ABS. Servis to chtel řešit výmenu pumpy za 25.000Kč Nastestí jsem si auto odvezl a doma to pročištením spravil za O Kč Další zavada u starších Ocatavii je prasklý plast ve spínací skřínce. Tím se uvolní pružina co vá vracet kontakty a ty zustavají ruzne spojené. Většinou pak nefunguje to co se odpojuje z při starování a myslím že je to práve ABS,smerovky,topení..Tak hodně stěstí při hledání závady
|
24.1.09, 17:02 |
|
|
onakvee
|
Eltoma píše: Jak již bylo psáno. Zkontrolovat pojistky i ty u akumulátoru a pak přejít všechny kontaky.Jak na pumpě ABS tak v kolech a pročistit a promazat je. Ja měl problem že me kontrolka ABS take svítila, ABS nefungovalo a v servise to hlásilo chyba pumpy ABS. Servis to chtel řešit výmenu pumpy za 25.000Kč Nastestí jsem si auto odvezl a doma to pročištením spravil za O Kč Další zavada u starších Ocatavii je prasklý plast ve spínací skřínce. Tím se uvolní pružina co vá vracet kontakty a ty zustavají ruzne spojené. Většinou pak nefunguje to co se odpojuje z při starování a myslím že je to práve ABS,smerovky,topení..Tak hodně stěstí při hledání závady
No tak to je už je zaujímavejšie, kontakty som skotroloval, ale nie na pumpe a kolách. Takže to vyskúšam, lenže keby sa tie kontakty v spínacej skrinke bárz jako pospínali tak by na to paltest prišiel že nieje niečo v poriadku. Ale možno sa mýlim.
|
24.1.09, 17:12 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|