Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 01:16

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Svetla na felicii 
Autor Zpráva

Příspěvek Svetla na felicii
Nevi mi nekdo poradit? Neexistuje moznost nahradit svetla na Felicii r.v. 98 necim normalnim? Vzdyt to sviti jak za dusicky a navic mi to po nastaveni na STK sviti tak 10m pred auto... Jezdil jsem s vice auty, ted jsem vyfasoval tuto historickou raritu jako sluzebni vuz a ty svetla jsou hruuuza. Vzdyt to sviti hur jak Favo nebo S120.

Pokud je mozne nekde sehant nova svetla nebo neco podobneho, byl bych rad za tip...

9.8.06, 20:49
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
No počkej a co máš proti favoritum a 120. :D Zkus použít jinčí typ H4, když ti ty klasické nestačí, je několik druhů.

9.8.06, 22:59

Příspěvek 
Hmm... mne nepripada zeby FeldaM98 svitila hur nez Favo nebo 120... nemas nahodou porouchany korektor sklonu, nebo spinava skla vne??

10.8.06, 09:22
von GLEXR

Příspěvek 
Felicia s novou maskou model 98 byla v roce 1998 druhá ve svojí kategorii podle kvality světel v testu Auto Bildu, tak by to tak hrozný být nemělo! Nakonec máme jednu v rodině a svítí dobře.
Nemáš vysvícený žárovky nebo moc skloněný světla?!

Škoda 742 Forever Team

10.8.06, 14:46
Profil ICQ

Příspěvek Svetla
Takze po porade. Proti 120 nemam nic, ale ta Fela sviti jeste hur nez kdysi ma prvni S 120

Zarovky jsou tam uz tyden Osram Silverstar. Zlepseni minimalni. Kdyz jsem mel svetla nastaveny trochu vzhuru, tak to svitilo jak-tak normalne. Ale na STK mi je stahli podle regloskopu a vysledek je ze svitim s tlumenymi 20m pred auto a dost.

Paraboly vypadaji v poradku, elektrika taky. Jen si v praci stridam jako sluzebaky dlouhou Felicii '98 a nakladacek Peugeot Partner a kdyz presednu z Pazouta do Fely, zda se mi ze jsem zapomel rozsvitit...

Tak jsem mel tichou nadeji ze snad se daji sehnat lepsi svetla nebo ze bych sefa zlomil na xenony pokud by je slo jednoduse premontovat. Ale skratka si budu muset zvyknout... :(

14.8.06, 18:07

Příspěvek 
mas ich blbo nastavene - nastav ich tak, aby na rovnej ceste bolo rozhranie svetla a tmy 25~30m pred autom. Ak sa to neda, mas v keli hydrokorektor - vymenit. Vyskove nastavenie robis zozadu svetiel - su tam dve sruby na kazdom svetle, vnutorne nastavuju dostrany, vonkajsie na vysku. Nastroje nepotrebujes, staci otacat rukou.

14.8.06, 21:54
Moderátor

Příspěvek 
nemely by tlumeny svitit aspon 50m pred auto??? ja to tak mam sestelovany a nikdo na me neblika zebych oslnoval :) jinak ja kdyz presednu ze svy 120ky do filcky mam stejnej pocit jako kdyz sednu do kamosovo vectry.... jako bych oslep... zalezi na co ses zvyklej... jasem zvyklej na 4okou masku prepojenou na tlumeny/2tlumeny+ 2dalkovy a kdyz prolitavam lesem nebo tam kde hrozi srny a podobna havet taxi jeste prizapnu do stran vytoceny dalkace pod naraznikem a osvetluju prikopy :) takze jesli mas doma nejakyautoo ktery sviti dost dobre, nediv se ze ti potom obycejny nestaci...:)

http://kachnis.techsajt.cz

15.8.06, 16:10
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
mas teda asi v pi.i paraboly - nase felda (2000) je ma matny jako bych je nastrikal sedou zakladovkou a taky to ho**o sviti - jinak pokud ma fe i fa nova svetla nebo alespon ciste paraboly, svitej paradne!!

15.8.06, 17:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek uprava svetel na feldu
ja mam tez feldu .99 a musim rict ze vykon svetel je velmi maly i pri cistych sklech a novych parabolach.Proto jsem se rozhodl pro jistou upravu elektroinstalace,kterou mam i na skode 100 se kterou jezdim uz 13 let. Diky teto uprave mohu jezdit i v noci.Jednoduse:nacpal jsem tam relatka a poradny kabely a svetla proste sviti. Rad poradim jak na to.

4.12.06, 11:12
Moderátor

Příspěvek Re: uprava svetel na feldu
jenze na skode 100 mas zdroj proudu vzadu a svetla vpredu, takze proud tece dost daleko, takze se tahle uprava smysl ma, mam to taky tak, ale predohraby maj vse vepredu, tak nevim, jesli ti pomuze zrovna tohle...

http://kachnis.techsajt.cz

4.12.06, 18:48
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
tak jednou se mi stalo že sem měl ve felině rozsvícené ve předu snad všechno co de a pořád sem viděl kulové no a pak jsem si sundal sluneční brýle a bylo to úplně něco jiného. Ale takovou poruch snad nemáš :-D
To jenom na okraj :-D

4.12.06, 20:04
Mistr mechanik

Příspěvek 
si to v noci sešteluj jak potřebuješ těma štelovákama u blatníků o zvedáš a těma blíž ke středu je točíš doleva doprava felda svítí ok

4.12.06, 22:37

Příspěvek Re: kachnis
Ma to smysl. Jde o to,ze obejdes vsechny vypinace a prepinace,coz je asi 8 konektoru.Na kazdem z nich je prechodovy odpor, takze vysledne napeti na zarovce je asi o 1,2 az 1.7 V mensi nez na alternatoru,bez ohledu na to kde je umisten zdroj napeti.Neni to moje prvni uprava nejen na skodovkach, takze zkusenosti s timto problemem mam. Tuto upravu mam i na sve felde a musim rict,ze sviti o poznani lepe,dokonce se stim da i oslnit.

5.12.06, 08:10

Příspěvek 
Taky si dej pozor, jak ti to šteluje. Mě to seřizoval při prázdném autě, takže logicky když pak někdo sedne dovnitř, jde čumák dolů A pak stačí unavenější pružiny a svítíš do země.
Nech si to seřídit a přitom seď na místě šoféra, anebo se je nech dát trošku výš, a regloskopu je to dobře vidět.

Anebo ještě vyleštit / vyměnit paraboly, ale u feldy by snad ještě neměly být tak špatné.

5.12.06, 10:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já jsem si po STK to levý světlo zase o kousek zvednul ;-)

5.12.06, 10:40
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]