Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 12:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Větrák chladiče Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Větrák chladiče Felicia
Zdravím všechny! Mám následující problém: Felicie mi přestala houkat a pár dní na to jsem zjistil že i nefunguje větrák u chladiče, což je docela blbý. Šel jsem nejdřív po pojistce a myslel jsem, že to bude jasně přepálená pojistka, protože tyto dva spotřebiče jsou na jedné pojistce (č.17, 25A). Pojistka v pořádku. Měřil jsem kostru, zdá se že ukostření je funkční. Mám ale nejasnosti v plusu, které jde z baterie. Mám sice schéma, ale nikde není napsáno do které svorkovnice jde plus k této pojistce. V té svorkovnici určitě najdu drát který pak jde od pojistky ke spínači ne? Potřebuju zjistit, jestli je problém před pojistkou, nebo za ní. Ve schématu je nakreslen spínač větráku, nevím kde ale je? Větrák bude spínán asi relátkem, ale všechna relátka co jsou v pojistkovce, tak maji podle knihy jinou funkci, než na větrák. Možná že chyba je v něm, ale když to ani nehouká, tak zase spíš ne. Nemáte někdo tipy na co kouknout, než rozvrtám půl auta?

25.1.09, 22:18
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Větrák relé nemá. Spíná ho tepelný spínač umístěný v chladiči. Když půjdeš po drátu od větráku, určitě na něj narazíš...do něj vede ještě jeden drát a na něm by mělo být stálé +. Pokud tam nebude, tak hledej po tom drátu, kde je mu konec. Možná bude chyba v pojistkovce či nějaké svorkovnici...multimetr a trpělivost ti pomůžou.

25.1.09, 23:05

Příspěvek 
A pojistku jsi měřil nebo na ni jen koukal? Pojistka umí vypadat pěkně a být přitom KO.

26.1.09, 15:57

Příspěvek 
Gokralik,to není úpně pravda.Například ropák fel. relé má a je úplně jinné zapojení.Mrkni pořádně na pojistkovnici,ale sázím na spín. skříňku.čus

26.1.09, 18:54

Příspěvek 
Pojistku jsem měřil, takže to je v pohodě. Jak se píše v knize: Závady na elektroinstalaci bývají většinou triviální. Přerušený drát a podobně :lol: Jen je problém v tom najít to místo. :shock:

26.1.09, 19:54

Příspěvek 
Tak zkus začít změřením patice pojistky, někdy bývají vypálené.

26.1.09, 19:58

Příspěvek 
Pajavlk-měřil jsi,že je na pojistce napětí,nebo že je průchozí? Napětí na této pojistce /myslím-17-cka/ je stálé a vede od spín.skříňky./ještě zkontroluj ukostření,ale to se mě nezdá,každá z techto věcí má jinný kostřící bod/. čus

26.1.09, 20:11

Příspěvek 
Už jsem měl i vyhnitou svorkovnici na pojistkovce,bohužel si nepamatuji která to je svorkovnice, ale pro kontrolu se podívej často tam zatíká voda a hnije to.

27.1.09, 17:14

Příspěvek 
Ten termospínač na spínání větráku by měl být na pravé straně, při pohledu ze strany řidiče. Nejdříve přeměřit tu pojistku, jestli je opravdu dobrá, né jen vizuálně. Pak změřit, jestli je proud za tou pojistkou, pokud ano, tak změřit proud na tom termospínači. Pokud není, tak je zrada b kabeláži.

31.1.09, 10:05
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]