Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 15:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Rada ohldně kol 
Autor Zpráva

Příspěvek Rada ohldně kol
Chci koupit kola, ale vůbec nevím co potřebuju představu bych měl mám OCtavii 12/2002 potřeboval bych vědět jaké potřebuju rozměry chtěl bych tam bud 17 nebo 18.Jaké potřebuju ET?Chci aby kola lícovali s lemi a guma byla menší,aby lezla pod podběh pružiny přispůsobím hlavní je ať mi to nedře kolo o tlumiče jak budu mít moc velké nebo malé ET,ale nechci tam dávat podložky poradí mi někdo jaký je ten správný rozměr.Předem díkes

3.12.06, 16:10
Pspvek Reklama

Příspěvek 
na O1 smíš dát nejvíc průměr 16j,šíře 6.5j, zális et42. + pneu 205/55 R16

ostatek je proti předpisům, každopádně pokud bys přece jen chtěl narvat 17", tak dodrž šířku ráfku a zális, potom nebude problém s dřením o cokoliv pneu¨bude abys zhruba dodržel průměr např. 205/45

18ky tam nedáš, protože se nedělá guma, abys dodžel průměr.

jdi do 16tek max, bud eto všemu vyhovovat a nebudeš mít místou auta žebřiňák.

3.12.06, 17:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Pech. píše:
na O1 smíš dát nejvíc průměr 16j,šíře 6.5j, zális et42. + pneu 205/55 R16

ostatek je proti předpisům, každopádně pokud bys přece jen chtěl narvat 17", tak dodrž šířku ráfku a zális, potom nebude problém s dřením o cokoliv pneu¨bude abys zhruba dodržel průměr např. 205/45

18ky tam nedáš, protože se nedělá guma, abys dodžel průměr.

jdi do 16tek max, bud eto všemu vyhovovat a nebudeš mít místou auta žebřiňák.

Chci tam 18 jdou tam dát bez nějakých velkých pitíží jo 19 to už se musí řezat lemy ale 18 tam jdou a je firma www.alcar.cz co ti 18 schváli jak je koupíš u nich dají ti k tomu atest a policajti můžou jit do prdele na jakékoli auto,ale má to jeden háček přispusobí ti k tomu podvozek který zaplatíš.Jestli tam nebudu dávat 18 tak tam dám 17 s RS stojí 1ks 3800kč a to policajti jak nebudou š'ťourat tak mi to projde rs mají originám 17 a jsou povolené jak budou chtít tak mi tu pokutu dají to je jasné,ale oni spíše řeší auta co ohrožují provoz.Jinak dík moc si mi nepomohl

6.12.06, 16:43

Příspěvek 
tak si tam narvi třeba gumy z traktoru bělorus, ty mají 38" ale nedělá se guma, která by dodžela obvod kola, tj. výsledek bude takovej, že auto pojede pěkně na howno, bude ti kecat tachometr a policajti tě při prohlídce stáhnou z kůže

komu není rady, tomu není pomoci

7.12.06, 07:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
tachometr nereším dá se posunout to není problém pojede to pomalej to je jasne jak tam budou gumy šíře 215 a policajti no to je ten největší problém,ale já jezdím převážně v havířově a tu všechny snám takže by to byla pohoda

7.12.06, 15:22
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
takže RSka maji jiný tacho ?

7.12.06, 15:27
Profil ICQ

Příspěvek 
tachometr stejně kecá, ta odchylka není na okamžité rychlosti tak strašná, ale horší je to s počítadlem ujetých km...
Jinak tvrdit, že když je tam guma šíře 215, že to nepojede je celkem nesmysl, sice bude větší styčná plocha, ale zase o tolik se valivý odpor nezvětší, zásadní vliv má obvod kola. Čím dáš vetší disky, tím musíš dát pneu s menším profilem, aby se baj voko zachoval obvod.
doporučuju prubnout tohle
http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php
a pak taky tohle
http://www.e-pneu.cz/rozmery_alu.php

7.12.06, 16:07
Profil ICQ

Příspěvek 
neper perfektní moc si mi těmi stránkami pomohl dikes

10.12.06, 19:16

Příspěvek 
děcka, s tím je problém jaxfiňa, nejen že musíte zachovat obvod kola, z důvodu tachomereu ale to se dá nějak obejít ale hlavní je že kvůli tlaku v pneumatice musíte zachovat plochu průřezu vzduchového polštáře v penu. Lajcki řečeno že čím nižší guma tím širší a naopak. a stím valivým odporem je to trochu na štíru záleží na motoru jaxe s tím dokáže poprat. ono možná se budete divit ale poznat to je hlavně na spotřebě :( Ale je to nakaždém z nás co si tam dá za gumy, osbně bych tam dal taky něco širšího pro lepší stabili¨tu a zvýšení styčné plochy a věcí z toho vyplývajících, ale to bych musel vytunelovat alespoň banku :(

12.12.06, 14:54

Příspěvek 
no zapomínáte taky na jednu důležitou věc a tím je váha ráfku a to má taky dost velkej vliv. Jinak tacho se dá překalibrovat ne? A zbytek je už jedno, nějak moc to řešíte.........

12.12.06, 15:17
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]