Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 06:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Přebíjení 
Autor Zpráva

Příspěvek Přebíjení
Ahoj všem, omlouvám se předm jestli tady toto téma už je, ale je tady toho tolik, že jsem nic, co by se podobalo mému problému, nenšael. Nebo alespoň ne do takové míry jak bych potřeboval. Teď k věci: začalo to nevinně. Jel jsem v noci, vjíždím do obce a vypínám dálková světla. (Mimochodem jedna sé o Škodu 130L.) Najednou záblesk a praskla levá žárovka. Dálkové svítily obě, ale potkávací jen pravá. Najednou auto jakoby ztrácelo výkon a strašně moc svítilo. Když jsem zapl dálková světla, tak to byla záře jak z majáku. Budíky taky šíleně svítily a dokonce i to jedno potkávací světlo vydávalo strašnou záři. Každopádně druhej den jsem vyměnil žárovku, ale auto jsem už nenastartoval. Baterka točila, startér taky, ale něco bylo špatně. Tak jsem to hodil do servisu, zaplatil jsem 300,-Kč a prej jsem měl povolený víčko rozdělovače a shořel mi kabel, kterej propojuje cívku s rozdělovačem. Chvíli jsem jezdil, ale po pár kilometrech mi začala baterka smrdět, jako prošlý vajíčka. V interiéru se nedá pomalu dýchat. Navíc světla zase svítí jako blázen. Ale auto jede. Jenže něco není v pořádku. Alternátor přebíjí. Ale proč? Kde je chyba? Všechno bylo v pořádku, ale po tom servisu už není. Alternátor musí přebíjet jak prase, ale jak to mám odstranit? Vyměnit nějakou součástku? Nebo přepojit někde káblíky? Nebo že by pojistky? Ale všechno jsem kontroloval a nic mi divný nepřijde. Akorát jedna věc: Na pravém zadním podběhu v motorovém prostoru je (odzadu) cívka, regulátor dobíjení a pak taková malá černá plastová krabička. A zespodu z ní vede myslím 4 nebo 5 drátků. Jenže jeden není zapojenej. Prrostě pod tou krabičkou jen tak visí a není tam ani žádnej slot, do kterýho bych to píchnul. Prosím poraďte mi co s tím. Já si vůbec nevím rady. Jo a nejsem elektrikář a vůbec elektrice nerozumím, takže prosím vysvětlení jako pro blbečka. Děkuji za odpovědi.

30.1.09, 20:29
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Pokud je vše zapojeno tak nejpravděpodobněji regulátor dobíjení.

Ta černá plastová krabička je relé na výhřev zadního okna. Jakou barvu má ten volný drát u něho?

30.1.09, 20:32

Příspěvek 
No mám pocit že všechny dráty jsou černý a mají takovou tu žlutou krycí bužírku. A 4 jsou zapojený a ten pátej ne. Je fakt že zadní okno mi nevyhřívá, ale to neřeším. Občas mě to štve, ale dokud to jede tak je to OK. Jenže teď to OK není :(

30.1.09, 20:36

Příspěvek 
Všechny dráty černé? Nejsou jen špinavé? Mělo by tam býti více barev, ale to relé na okno s dobíjením souvislost mít nebude. Vyměň ten regulátor (kup nový PAL /jinou značku neber, není to kvalita/ elektronický) a mělo by to být OK. Nezapomeň dolít akumulátor destilkou

30.1.09, 20:39

Příspěvek 
Já už tam mám snad třetí relé. To původní vydrželo strašně dlouho. Pak jsem koupil fungl nový (nevím jakou značku), ale vůbec nejelo. Tak jsem ho šel hned vrátit. A pak jsem tam dal nějaký jetý, to vydrželo tak půl roku a teď tohle. Teda jestli je to ono. Takže relé nezpůsobuje jen to, že baterie nedobíjí, ale také přebíjení?..............Jo a tu destilku tam asi nedoliju. Ta baterka je bezúdržbová.

30.1.09, 20:41

Příspěvek 
Ano, může to i přebíjet.

A všechny dráty mají dobrý kontakt všude? Není někde nějaký poškozený / překlesaný?

30.1.09, 20:43

Příspěvek 
No je fakt,, že to jsem nezkoumal. Ale zase když to celou dobu jelo, tak by to najednou nemělo být v tom, že je špatný kontakt. To začalo dělat právě až potom co praskla ta žárovka a pak po tom servisu.

30.1.09, 20:46

Příspěvek 
Spíš to bude naopak - žárovka praskla z důsledku vysokého napětí než že by začalo být v síti vysoké napětí kvůli prasklé žárovce.

Jak jsem psal, viděl bych to nejspíše na ten regulátor - ale může být někde jen KO kabel který někdy má, a někdy nemá kontakt.

Neměl bys fotku drátů v motorovém prostoru pro lepší představu jak tam co máš vlastně zapojeno?

30.1.09, 20:49

Příspěvek 
Naopak? Já tomu nerozumím, takže je to asi možný, ale zase na druhou stranu....jezdilo to v pohodě a dálková a potkávací jsem přepínal taky dost často a nic. Prostě dobrý, A až pak jednou jsem to přepnul z dálkových na potkávací a BUM. Takže nechápu kde by se najednou z ničeho nic vzalo vysoké napětí. Ale jak říkám - nerozumím tomu, takže je to asi možný. To je jen moje hloupá teorie.
Fotku drátu teď nemám, ale zítra to klidně vyfotím a pošlu Ti to. nebo jestli se dá ta dotka umístit přímo sem, tak bych ji sem dal. Vyfotil bych ten prostor kde je to relátko dobíjení + relátko na to vyhřívání. Takhle by to stačilo?

30.1.09, 20:54

Příspěvek 
Ok :) fotku vložíš takhle : http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=2765

Vyfoť pls tedy relé dobíjení i relé na okno a alternátor ze zadní strany (připojení kabelů).

30.1.09, 20:57

Příspěvek 
Ted jsem zjistil, že v domácnosti je jeden mobil, kterej má blesk. :lol: Mám to zkusit jít vyfotit ted?

30.1.09, 21:02

Příspěvek 
Straider píše:
Ted jsem zjistil, že v domácnosti je jeden mobil, kterej má blesk. :lol: Mám to zkusit jít vyfotit ted?

Můžeš :) Když bude něco vidět na fotce..

30.1.09, 21:05

Příspěvek 
Fotky mám, ale nevím jestli je sem podle toho návodu zvládnu nahrát :lol:

30.1.09, 21:14

Příspěvek 
Straider píše:
Fotky mám, ale nevím jestli je sem podle toho návodu zvládnu nahrát :lol:

Jestli chceš, hoď mi je na mail : MrSemik@seznam.cz

30.1.09, 21:17

Příspěvek 
OK díky - to bude jednodušší. Tak chvilku vydrž.

30.1.09, 21:19
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další