Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 19:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2429 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 162  Další
 Chemer - Škoda 120L Vořech 
Autor Zpráva

Příspěvek 
M6AD mám, ten je špatnej?

25.1.09, 18:14
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Petr105 píše:
M6AD mám, ten je špatnej?

Je to nic moc :? Ale jestli na něj ten motor jezdí odjakživa, zůstal bych u něj.

25.1.09, 18:39

Příspěvek 
Tak to netušim, po koupi jsem ho měnil za původní olej neznámého původu... Nebyly moc prachy, tak jsem koupil Mogul 10W40 v Makru... :wink: Pak jsem dostal na dolejvání ten M6AD... opět Mogul... Samozřejmě, že bych chtěl lepší, ale je mi líto ho vyhodit, když je novej...

25.1.09, 19:00
Moderátor

Příspěvek 
CROWACK píše:
chemer píše:
ok díky všem za info, jen mě tíží to že do doby než to budu moct vyměnit budu muset najet okolo 100 - 150 km a tak se bojim že si znehodnotim ten novej olej, přece jen se mi nechce kupovat olej s filtrem zase za 700,-i když vlastně filtr bych asi neměnil

Tak olej vypusť hned a kup tam na chvíli M6AD nic se nestane (filtr nakonec budeš muset, protože v něm vždycky zbyde starej olej), nebo nejlíp vyměň AC aspoň na chvíli kus za kus za nějakou jinou...mezitím tu první zrepásni a ok, určo se najde v tvým okolí někdo kdo má AC v zásobě, v sylátech a tak...vyměněný to máš max za hoďku, když seš extrémní jelito, sou to tři šrouby dvě hadice. Akorát bacha, ten bakelit co je pod tím moc rád praská utahuj s citem...

EDIT: Koukám máš dvě auta, je velkej problém jedno na chvíli odstavit?

no bohužel mám možnost štourat se v tom jenom na chalupě, to jes v sobotu a v neděli, ted jsme zase dorazil domu a tady nic neudělám. Jo 2 auta mám ale stejně se nerad puštím do toho že na jednom něco nefunguje tak to přehodim na chvilku z toho druhýho, řešení to je ale já to prostě neuznávám. Takže to udělám až příští víkend, vypustim asi pak olej a podle toho jak bude vypadat dám bud novej nebo ho vrátim.
A ještě bych se chtěl zeptat jak je to s tím vyndáním/nandáním, asi to dost nechápu s tím že se to má dělat v jedný poloze. Jak jsem to nikdy neměl venku tak nevím jak je to provedený, tam je nějáký táhlo z motoru který klepe do tý membrány?

25.1.09, 19:23

Příspěvek 
Ne, táhlo z bloku mají Lady. Škodovka má páčku ze spodku AC pumpy.

To nandavání v jedné poloze jsem taky moc nepochopil, membránu prostě zaháknu do výřezu v páčče a je to ne? :wink:

25.1.09, 19:41
Moderátor

Příspěvek 
Šemik píše:
Ne, táhlo z bloku mají Lady. Škodovka má páčku ze spodku AC pumpy.

To nandavání v jedné poloze jsem taky moc nepochopil, membránu prostě zaháknu do výřezu v páčče a je to ne? :wink:

aha, takže je to někde ze spoda? já myslle že to je vedený vnitřkem co vede k bloku, takže když to budu dělat tak stačí pumpu sunda ta a nandat? nějáký táhlo nebo tak tam pevně připevněný neni?

25.1.09, 19:47

Příspěvek 
Ne, tu pumpu prostě odšroubuješ těma třemi M8 šrouby/maticemi a vrátíš zpátky stejně, žádné vymezování vzdálenosti od bloku jak u žíga tam není. Až tu pumpu rozebereš bude ti to na první pohled jasné co tam jak je.

Jinak ještě jsem zapoměl, kup i novou tu plastovou podložku pod AC pumpu - po těch letech bude zkřehlá a zničí se.. Jsou dva druhy, tlustá a tenká, ty bys měl koupit tlustou :) a těsnění samozřejmě..

25.1.09, 19:51

Příspěvek 
S tou polohou je to takhle: Píše to Andrt... Rozšroubuje se pumpa na horní a dolní polovinu. Ta membrána má tyčku na sobě, ta se zahakuje do spodní části pumpy. Ze spodní části pumpy kouká páčka, která je zvedaná klikovkou. Tím pádem ta pumpa vlastně pumpuje Tu tyčku zahákneš do spodní části pumpy, až to uvidíš, pochopíš jak... Ale potom bys měl vzít něco (vrták) a páčku, kterou hejbe klika, zvedneš do polohy nahoře, tím pádem se zatlačí membrána dolů. Na takto připravenou spodní část přišroubuješ část horní, tím tu membránu upevníš v pumpě. Pak tu věc, kterou jsi měl zafixovanou páčku vyndáš a šup s pumpou do bloku :wink: Jak píše Šemik, vyměň podložku i těsnění, to se neztratí... :wink: :wink:

25.1.09, 20:03
Moderátor

Příspěvek 
Šemik píše:
Ne, tu pumpu prostě odšroubuješ těma třemi M8 šrouby/maticemi a vrátíš zpátky stejně, žádné vymezování vzdálenosti od bloku jak u žíga tam není. Až tu pumpu rozebereš bude ti to na první pohled jasné co tam jak je.

Jinak ještě jsem zapoměl, kup i novou tu plastovou podložku pod AC pumpu - po těch letech bude zkřehlá a zničí se.. Jsou dva druhy, tlustá a tenká, ty bys měl koupit tlustou :) a těsnění samozřejmě..

budu to kupovat v kelly a na eshopu jsme koukal že to maj ale nevim jestli je to ta tlustá nebo tenká podložka, jinak těsnění tam maji 2.. jedno je prořezaný normálně to jo ale to druhý je nějáký divný

25.1.09, 20:23
Moderátor

Příspěvek 
Petr105 píše:
S tou polohou je to takhle: Píše to Andrt... Rozšroubuje se pumpa na horní a dolní polovinu. Ta membrána má tyčku na sobě, ta se zahakuje do spodní části pumpy. Ze spodní části pumpy kouká páčka, která je zvedaná klikovkou. Tím pádem ta pumpa vlastně pumpuje Tu tyčku zahákneš do spodní části pumpy, až to uvidíš, pochopíš jak... Ale potom bys měl vzít něco (vrták) a páčku, kterou hejbe klika, zvedneš do polohy nahoře, tím pádem se zatlačí membrána dolů. Na takto připravenou spodní část přišroubuješ část horní, tím tu membránu upevníš v pumpě. Pak tu věc, kterou jsi měl zafixovanou páčku vyndáš a šup s pumpou do bloku :wink: Jak píše Šemik, vyměň podložku i těsnění, to se neztratí... :wink: :wink:

OK, myslim že i zrovna ted někdy tady někdo na TW měl u sebe v garáži dělal AC pumpu ale už si nemůžu vzpomenout kd, koukal jsem tam na fotky tak jsem si na to ted vzpoměl no, jinak díky za informace, všem

25.1.09, 20:26
Moderátor

Příspěvek 
po 800 km se 120L už můžu celkem dobře porovnat rozdíl mezi 105 a 120, navíc obě auta jsou vyrobena nedlouho po sobě soudě podle značky a samozřejmě stejného rv. 120L je podstatně živější, hlavně v rozjezdu každý kvalt zrychluje daleko lépe. Daleko lepší je i cestování s konstatní vyšší rychlostí (80-110 km/h)
asi se budete tlouct do hlavy proč sem s tímhle lezu ale nikdy jsem neměl možnost srovnat 105 se 120 tak mě to vždycky hrozně zajímalo

31.1.09, 04:14
Moderátor

Příspěvek 
Vyměnil jsem relé vyhřívání zadního okna jelikož sklo nevyhřívalo i když kontrolka svítila normálně, bylo tam už jiný než origo relé takže ten přede mnou už s tim něják šachoval nejspíš, a i po výměně se nic nezměnilo, kontrolka svítí ale vyhřívání nefunguje. Nejhroší je že nemám ani multimetr takže tyhle věci s el. se mi zatím pěkně vysmívají. Nevím pořád jakej multimetr vybrat i když se to tu už řešilo. :roll:

7.2.09, 12:59
Moderátor

Příspěvek Spotřeba
Tak po 1000 km se 120L jsem se konečně dostal k tomu změřit si spotřebu. Měřil jsem jí na 300km aby byla poměrně oběktivní a dobře zprůměrovaná. Jezdil jsem jak ve městě tak na státovce. Ze 3/4 jsem jezdil sám. Styl jízdy takovej střed, ani spoření ani tůrování. No a dostal jsme se na 7,1L
Se 105L mám spotřebu 6L tak si myslim že spotřeba 120L je adekvátní... bohužel nevím kolik tak žerou ostatní škodovky, nezlobil bych se kdyby žrala mín ale prostě 7 mi přijde ještě v normě.

Ještě jsem nafotil kosmetický vady ale ty sem dám až půjde ukažto.com

7.2.09, 16:57

Příspěvek pekna shade
takovou podobnou presne mame az nato, ze zatim nejezdi ,ale snad bude .Facko mam zadelany jak unas v obci delaj kanalizaci vsede bahno tak je jak prase!!!!!

8.2.09, 18:00
Moderátor

Příspěvek 
ještě k tý spotřebě, je to na zimácích nafoukaných na 2 atmosféry tak si myslim že na letních gumách by to mohlo klesnout pod 7 litrů

jinak další věc, i když si nestěžuju na zadek auta(náprava), kola nejspu do A nebo tak ale auto je ve předu hodně vysoký a ten zadek taky už musel trochu sednout, jde o to že se mi dostaly do ruky přední pružiny ze žigulíka, dost lidí mi říká at je dám místo původních zadních, že to ten zadek pořádně zvedne, máte s tím někdo nějákou zkušenost?

8.2.09, 21:36
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 2429 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 162  Další