Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
stropní světlo felda
mám dotaz pokouším se zjistit jak jsou kontakty na tom světle jsou tam 3 jenden nevím jestly kostra nebo + pol bych to vyskoušel na baterce jenže má nízké napětí a co jsem měl dvě devítivoltové baterky zapojené do sebe aby dávaly těch 12V tak jsou vybité je tam drát z barvou hnědou černou a modrou draty mají tyhle barvy když se dívám z leva do prava díky za rychlou odpověd
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
31.1.09, 14:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Jak zapojíš dvě 9V baterie, aby dávaly 12V, to mi vysvětli? Jinak ty 3 dráty jsou trvalý plus, trvalá zem a zem spínaná kontaktem ve dveřích.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
31.1.09, 15:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Nepér píše: Jak zapojíš dvě 9V baterie, aby dávaly 12V, to mi vysvětli? Jinak ty 3 dráty jsou trvalý plus, trvalá zem a zem spínaná kontaktem ve dveřích.
ty kokso a kde pak je zemnící kolík , ono je to problém uzemnit auto a pak jezsit jedině zemnící trolej:D miloš
|
31.1.09, 15:58 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Nepér píše: Jak zapojíš dvě 9V baterie, aby dávaly 12V, to mi vysvětli? Jinak ty 3 dráty jsou trvalý plus, trvalá zem a zem spínaná kontaktem ve dveřích.
jednoduše je zapojím co mám já tak obyčejně už jsou částečně vybity ale těch 12 necelejch 13V dávaly ted už mě to nefungovalo tak jak má
když se vrátím k těm drátů eletrika není moje su rád když zapojím koncovej vypínač tak at spíná a rozepíná celou dobu mě nebylo jasny proč tam jsou dvě kostry a jedono plusko na fávu ale pak sem zjistil to že na tom světle to je naopak (dvě kostry a jedno +ko) tak hodku jsem skoumal jak to zapojit mám tam jeden přívod přímo od baterky k servu na páty dveře a z tama jsem to druhy plusko natáhl at to světlo může svítit svítily obě dvě jen když se chtělo nastartovat tak svítilo světlo že jsou otevřeny dveře a to druhy že je tam ta lampička zase zhaslo jinak sem si s tím pohrál a svítí vše ikdyž není nastartováno tak jak jsem chtěl
předtím jse mi podařilo sepnout skřínku na tu fázi kde se motor chystá na nastartování vůbec sem nechápal jak je to možny jak píšu já a elektrika nejde k sobě ale funguje vše jak má dokonce ani to topení z feldy ....
|
31.1.09, 17:26 |
|
|
Nepér
|
Nerozumím.
|
31.1.09, 18:12 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
|
31.1.09, 18:13 |
|
|
Šemik
|
Zkus používat tečky nebo čárky mezi větami, tohle se nedá číst a pak ani chápat
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.1.09, 18:26 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Šemik píše: Zkus používat tečky nebo čárky mezi větami, tohle se nedá číst a pak ani chápat
ok pokusím se o to
když se vrátím k těm drátům, eletrika není moje su rád když zapojím koncový vypínač tak at spíná a rozepíná.
Celou dobu mě nebylo jasny proč tam jsou dvě kostry a jedno plusko na v tom favoritu, ale pak sem zjistil to že na tom světle to je naopak (dvě kostry a jedno +ko)
hodinu jsem skoumal jak to zapojit, mám tam jeden přívod přímo od baterky k servu na páté dveře a z tama jsem natáhl drát k tomu světlu at může svítit, svítily obě dvě jen když jsem chtěl nastartovat tak když jsem dal vypínač do polohy otevřené dveře tak nesvítil začal svítit až jsem otočil klíčkem a chtěl startovat, a když jsem dal ten vypínač do polohy lampička tak svítilo ale zas jak jsem chtěl nastartovat tak zase zhaslo Wink
jak píšu, elektrika a já nejde k sobě, ale funguje vše jak má dokonce ani to topení z feldy ....
nějak jsem to pozapojoval tak že svítí obě dvě polohy aniž by byl se musel nastartovat motor
|
31.1.09, 18:36 |
|
|
venda
|
Asi mám nějak zatemněný mozek. Co jsi vlastně chtěl říct?
|
31.1.09, 20:02 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
venda píše: Asi mám nějak zatemněný mozek. Co jsi vlastně chtěl říct?
raději už nic čím víckrát to píšu tím více je to komplikovanější ...
možná tak že se tam vždy najdou nějaké komplikace někdy se vyřeší jednoduše někdy složitěji ale výsledek je + - stejnej
|
31.1.09, 20:05 |
|
|
Nepér
|
Píšeš, že ti nebylo jasný, proč dvě kostry a jeden plus a pak si zjistil, že je to opačně, dvě kostry a jeden plus. - Nechápu, neboť si sám protiřečíš.
Hodinu si zkoumal, jak to zapojit. Máš tam jeden přívod od akumulátoru k servu na pátý dveře. - Nechápu jak centrál pátých dveří souvisí se stropním světlem.
Odněkud si tedy přivedl napětí z akumulátoru, aby mohlo světlo svítit, potom svítila obě světa ale při startování jedno z nich svítilo, jako by byly otevřeny dveře. Druhé světlo (že je tam lampička? lampička na stole?) při tom zhaslo. - Tady to také nějak nechápu. Stropní světlo je jen jedno, nijak nesouvisí se spínací skříňkou. To druhé světlo už nechápu vůbec, kde se vzalo.
Jinak sis s tím pohrál a svítí ti všechno, bez nutnosti zapnutí zapalování, jak si chtěl. - Fajn, normálně to tak funguje taky.
Předtím se ti podařilo sepnout skříňku na nějakou fázi? - Nechápu, v autě není žádný střídavý rozvod, u kterého by se dalo hovořit o fázi.
Patrně si něco připojil na svorku na spínací skříňce, která je výstupem ovládacího napětí startéru.
Vše funguje jak má, ani to topení z feldy. - Tak za prvé se mi nezdá, že by vše fungovalo, jak má, za druhé nechápu použití spojky "ani". Logické by snad bylo použít spojku "dokonce i".
Kolik ti je? Člověk s ukončenou ZŠ by to měl přece napsat tak, aby tomu všichni rozuměli ne?
|
31.1.09, 21:15 |
|
|
kwiko
|
Mylim si, ze tu chyba informacia, ze asi Hardb-ecko skusa namutovat stropne svetlo z feldy do fava.
Zmatenie nastalo, pretoze felda ma vo dverach prepinace s tromi vodicmi, favo len spinace na kostru = jeden vodic...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
31.1.09, 21:26 |
|
|
varok
|
Nevím jak to mají feldy, ale fáčka to mají tak, že tam jsou dvě kostry a jeden plus. Plus je jasné. Ty dvě kostry tam jsou proto, když je světýlko přepnuté na trvalé svícení, tak je tam trvalé plus a pak potřebuje kostru. Když je ale přepnuté na svícení po otevření dveří, tak je na světýlku trvalé plus a kostra spínaná přes dveřní spínač.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
31.1.09, 21:33 |
|
|
Nepér
|
Píše stropní světlo felda a že má tři kontakty. Já mu nerozumím, ale když dokáže dvě 9V baterie zapojit tak, aby dávaly 12V, dokáže si určitě poradit i s takovouhle prkotinou.
|
31.1.09, 21:37 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Nepér píše: Píše stropní světlo felda a že má tři kontakty. Já mu nerozumím, ale když dokáže dvě 9V baterie zapojit tak, aby dávaly 12V, dokáže si určitě poradit i s takovouhle prkotinou.
Ty 2 deviti volove baterky byly ze dvou radiobudiku takze byly vybite zhruba na tech 6 voltu a dohromady davali tech 12 voltu ... ted byly tak 2-3 roky schovany tak se nejspis vybily a proto ted uz to svetlo nechtelo svitit
Naposledy upravil hardb dne 1.2.09, 18:47, celkově upraveno 2
|
31.1.09, 23:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|