Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 05:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 stropní světlo felda 
Autor Zpráva
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
Nepér píše:
Píšeš, že ti nebylo jasný, proč dvě kostry a jeden plus a pak si zjistil, že je to opačně, dvě kostry a jeden plus. - Nechápu, neboť si sám protiřečíš.

Hodinu si zkoumal, jak to zapojit. Máš tam jeden přívod od akumulátoru k servu na pátý dveře. - Nechápu jak centrál pátých dveří souvisí se stropním světlem.

Odněkud si tedy přivedl napětí z akumulátoru, aby mohlo světlo svítit, potom svítila obě světa ale při startování jedno z nich svítilo, jako by byly otevřeny dveře. Druhé světlo (že je tam lampička? lampička na stole?) při tom zhaslo. - Tady to také nějak nechápu. Stropní světlo je jen jedno, nijak nesouvisí se spínací skříňkou. To druhé světlo už nechápu vůbec, kde se vzalo.

Jinak sis s tím pohrál a svítí ti všechno, bez nutnosti zapnutí zapalování, jak si chtěl. - Fajn, normálně to tak funguje taky.

Předtím se ti podařilo sepnout skříňku na nějakou fázi? - Nechápu, v autě není žádný střídavý rozvod, u kterého by se dalo hovořit o fázi.
Patrně si něco připojil na svorku na spínací skříňce, která je výstupem ovládacího napětí startéru.

Vše funguje jak má, ani to topení z feldy. - Tak za prvé se mi nezdá, že by vše fungovalo, jak má, za druhé nechápu použití spojky "ani". Logické by snad bylo použít spojku "dokonce i".

Kolik ti je? Člověk s ukončenou ZŠ by to měl přece napsat tak, aby tomu všichni rozuměli ne?

Nekdo pise tak ze to kazdy pochopi nekdo tento dar nedostal bohuzel
Ty lampicky sem myslel to ono stropni svetlo z feldy a pokud vim tak ma 3 polohy, zapnuto kdyz se otevrou dvere pak vypnuto, a poloha ze to sviti (mimochodem ta lampicka) ;)

Pak kdyz sem tady zaplantal ty vodice ktery vedou z baterky do tech 5 dveri tak z tama sem vedl tu fazu k tomu stropnimu svetlu. a to proto ze me zmatl ten cerny kabel ktery znamena kostru. jenze mi to hodinu trvalo nez sem zjistil ze to je faza a ne ta kostra.
snad je to trochu jasnejsi

nechci nikoho nurazit ale zda se mi ze nekdo se rad navazi do druhych *_*

#2580 fávo 135 LSe - Get Hard

31.1.09, 23:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
hardb píše:
Nekdo pise tak ze to kazdy pochopi nekdo tento dar nedostal bohuzel
Věř mi, že to není dar, i IQ se dá trénovat.

31.1.09, 23:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Už začínám chápat...A jestli ti můžu něco poradit, tak se v autě radši nešťourej. Jestli to děláš podobným stylem jako skládáš věty....

1.2.09, 09:34

Příspěvek 
hardb píše:
..to proto ze me zmatl ten cerny kabel ktery znamena kostru. jenze mi to hodinu trvalo nez sem zjistil ze to je faza a ne ta kostra..

Takže ten černý drát je kostra ale vlastně fáze?

Fází asi myslíš plus, proč si ho proboha tahal odněkud z 5.tých dveří?

1.2.09, 09:47

Příspěvek 
Asi fáze Měsíce :D . A co zemnící kolík? :lol:

1.2.09, 09:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Hoši nedělejte si srandu. Víte, co to dá práce překopat motor z trouhelníku na hvězdu, aby jel na dvě baterky z napětím 12V?

1.2.09, 10:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
mě nebylo jasny proč tam jsou dvě kostry a jedono plusko na fávu ale pak sem zjistil to že na tom světle to je naopak (dvě kostry a jedno +ko)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
naopak by to bylo dvě +ka a jedna kostra :?:

probádej ty fáze měsíce a něco o zemění nebo si kup pořádný hasičák

já už párkrát i hořel a pokud bych si nezachoval chladnou hlavu tak bych shořel :D miloš

Naposledy upravil slovacek.milos dne 1.2.09, 10:46, celkově upraveno 2

1.2.09, 10:31

Příspěvek 
A v jakém jsi znamení?

1.2.09, 10:41
Profil ICQ
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
Šemik píše:
hardb píše:
..to proto ze me zmatl ten cerny kabel ktery znamena kostru. jenze mi to hodinu trvalo nez sem zjistil ze to je faza a ne ta kostra..

z pátých dveří to není mám tam natáhly dráty od baterky dovnitř, proto abych mohl pomocí serva otvírat ty páty dveře ( psál jsem to proto že jsem si ten kábl napojil na + ko a vedl ho k tomu stropnímu světlu at může svítit jak má) ale raději tuhle diskuzi už ukončím jak tak čtu tak je to spíš pro pobavení ostatních na můj učet :roll:

1.2.09, 11:25
Mistr mechanik

Příspěvek 
hardb píše:
Šemik píše:
hardb píše:

z pátých dveří to není mám tam natáhly dráty od baterky dovnitř, proto abych mohl pomocí serva otvírat ty páty dveře ( psál jsem to proto že jsem si ten kábl napojil na + ko a vedl ho k tomu stropnímu světlu at může svítit jak má) ale raději tuhle diskuzi už ukončím jak tak čtu tak je to spíš pro pobavení ostatních na můj učet :roll:

učený z nebe nespadl, když se naučíš základy co to je třeba 30,31,15,54, 55, 58, L,P, tak s tebe něco bude a zábava je sopučástí žávota :D miloš

1.2.09, 11:33
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
venda píše:
Už začínám chápat...A jestli ti můžu něco poradit, tak se v autě radši nešťourej. Jestli to děláš podobným stylem jako skládáš věty....

tak oto se nebojím možná je tro pro mě nezvyk skládat věty tak at to každý pochopí, ale hlavně popsat to tak jak jsem to vlastně udělal ale je zajímavé že tady tem mojím podivně sformulovaným větám moc lidí nerozumí ale když diskutuji na jiných diskusích z problematikou pc, HW, SW tak si nikdo nikdá nestěžoval že ty věty nedávají smysl nebo to nejde pochopit tak jak jsem to napsal ...

1.2.09, 11:40

Příspěvek 
Víš, on proti tobě nikdo nic nemá, ale na internetu se většinou prezentuješ svým projevem. Proto se nediv reakcím, který tu padly. To, že dokážeš zesmolit ze dvou devítivoltovek 12V, v autě máš fázi, + do stropního světla taháš z 5-tých dveří a celkovej gramatickej projev na mě dělá dojem, že bys měl zauvažovat nad zopakováním aspoň dvou tříd základky a nešťárat se v elektrice. Toť můj dojem z tvých postů. Samozřejmě si z nich asi neudělám obrázek o tvojí osobě, povaze a schopnostech, ale bohužel se tak veřejně projevuješ.

1.2.09, 12:11
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
Drak píše:
Víš, on proti tobě nikdo nic nemá, ale na internetu se většinou prezentuješ svým projevem. Proto se nediv reakcím, který tu padly. To, že dokážeš zesmolit ze dvou devítivoltovek 12V, v autě máš fázi, + do stropního světla taháš z 5-tých dveří a celkovej gramatickej projev na mě dělá dojem, že bys měl zauvažovat nad zopakováním aspoň dvou tříd základky a nešťárat se v elektrice. Toť můj dojem z tvých postů. Samozřejmě si z nich asi neudělám obrázek o tvojí osobě, povaze a schopnostech, ale bohužel se tak veřejně projevuješ.

tak je to fakt ale co je na tom težkyho pochopit že ze dvou polo vybitých baterek dosáhnu napětí kolem 12v?? dalo by se toho dosáhnout i tak že by byly nabity ale použil by se odpor ....

1.2.09, 12:15

Příspěvek 
Mít ze dvou vybitých 9V baterek naprázdno 12V je sice možné, ale po připojení zátěže to napětí klesne klidně k 0V a samozřejmě to nesvítí

1.2.09, 12:17
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
Šemik píše:
Mít ze dvou vybitých 9V baterek naprázdno 12V je sice možné, ale po připojení zátěže to napětí klesne klidně k 0V a samozřejmě to nesvítí

to je taky možné ...

1.2.09, 12:20
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další