ANO nebo NE přestavbě na LPG
ANO nebo NE přestavbě na LPG
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
No bodejť by chtěl levnější provoz, když všechny prachy vrazil do auta. Ale nesuďme konopa. Nevíme co jej k tomu nutí. Třeba to auto zdědil po babičce.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
19.2.09, 20:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
NOVON
|
Kua chlapi,co to tu pišete za cypoviny..Proč by si nemohl dát plyn do Superba?To mu to auto závidíte nebo vám vadí,že bude jezdit s kočárem se 150 koňmi v přepočtu jako vy s fáčkama a feldama?
Nejvíc mě teda udivil komentář od DRAKA,myslel jsem,že je rozumnější..vlastně tohle platí pro všechny..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
19.2.09, 23:12 |
|
|
mazhor
|
Nechapu, kde vidite primou umeru v tom, ze drahy auto musi mit zakonite drahej provoz. Drazsi auto si asi koupil treba kvuli bezpecnosti, pohodli, spolehlivosti, dostatku mista a dostatku vykonu. Neznamena to vsak, ze by nechtel jezdit za levnej. Kdyz najezdi cca 40 tis. km rocne, usetri cca 40tis.kc. Koho by to nehralo v kapse?
_________________ Škoda 125L, r.v. 89 na LPG
Škoda Favorit 136L, r.v. 90 na LPG
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
Aprilia Pegaso 650, r.v. 1998
Naposledy upravil mazhor dne 20.2.09, 07:09, celkově upraveno 1
|
20.2.09, 07:04 |
|
|
mazhor
|
Konop: Jestli s tim autem najezdis kolem 10tis rocne, tak bych prestavbu nedelal. Jestli s tim najezdis kolem 30 tis, asi bych prestavbu doporucil. Vyber si ale kvalitni firmu - byt i o nejakou tisicovku drazsi.
_________________ Škoda 125L, r.v. 89 na LPG
Škoda Favorit 136L, r.v. 90 na LPG
Jawa 350/640, r.v. 1992
Jawa 250/559, r.v. 1966
Aprilia Pegaso 650, r.v. 1998
|
20.2.09, 07:08 |
|
|
Drak
|
Rozumnej nejsu, to vím už dávno. Nepsal sem to na nikoho adresně, předem sem na to upozorňoval. Závist je u mě až to poslední, co vůči lidem cítím, ale už su asi stará puška a nějak prostě nedokážu porozumět mentalitě lidí, kteří si vybaví život na dluh, pěknej dům 8+1, nadupaný auto, oblečení dle poslední módy, každej rok dovolená minimálně za 40.000,- a samý materialistický nedůležitý věci, ale na druhou stranu jsou potom nuceni nakupovat v lidlu a odrbávat životní náklady až na kost. Ono to navenek vypadá možná hezky, ale pár takových lidí dobře znám a vůbec se nemají dobře, jsou psychicky v prdeli, sousedi jim závidí, jeden má ve 40. po dvou infarktech, prostě nic moc.
DODATEČNĚ UPOZORŇUJU, ŽE SE TO NETÝKÁ KONOPA, TOMU SEM NAPSAL, CO HO ČEKÁ PLUS SVŮJ NÁZOR, ZBYTEK JE NA NĚM, JAK SE ROZHODNE. DALŠÍ PŘÍSPĚVKY BYLY NEADRESNÝ REAKCE NA VYVINUTOU DEBATU.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
20.2.09, 07:34 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Řešíte ptákoviny, jaký drahý auto ? To bylo nový, ale reálně teď stojí tyhle auta lehoučce přes 200 tisíc.
ale než narvat 40 tisíc do plynu, tak já osobně bych si v případě superba tuhle částku nechával v záloze na opravu přední nápravy, která bohužel na našich krásných cestách nic nevydrží
|
20.2.09, 08:24 |
|
|
gokralik
|
Chápu Draka. Taky jsem vychovaný tak, že na co nemám peníze, to si nekoupím. Dneska sice bez půjčky bydlet nejde, ale nechápu lidi, co si kupují na úvěr třeba televizi nebo mobil. Takoví jsou na facku.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
20.2.09, 09:44 |
|
|
NOVON
|
Vít píše: Řešíte ptákoviny, jaký drahý auto ? To bylo nový, ale reálně teď stojí tyhle auta lehoučce přes 200 tisíc.
ale než narvat 40 tisíc do plynu, tak já osobně bych si v případě superba tuhle částku nechával v záloze na opravu přední nápravy, která bohužel na našich krásných cestách nic nevydrží
To že přední náprava stojí 30-40 tis.,to už jsou dneska taky bludy...Sada ramen SWAG-origo,vyjde lehce přes 12 tis..kč..,tak že ujedeš na LPG 13 tis.km a máš na GO přední nápravy..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
20.2.09, 09:47 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a to jsou jen ramena nebo v tom jsou i silentbloky, čepy řízení, a věci na stabilizátor ? pošli mě odkaz jesltli máš, mě se to nepovedlo najít, bejt to komplet za 12 litrů, tak to bude kamaráda moc zajímat
|
20.2.09, 09:55 |
|
|
NOVON
|
Vít píše: a to jsou jen ramena nebo v tom jsou i silentbloky, čepy řízení, a věci na stabilizátor ? pošli mě odkaz jesltli máš, mě se to nepovedlo najít, bejt to komplet za 12 litrů, tak to bude kamaráda moc zajímat
Je to sada 12-ti ramen,které jsou hliníkové a u kterých nejdou samostatně měnit čepy a silenbloky-proto ta cena.. Mrkni třebas na www.autokelly.cz,www.elit.cz Odkazy bohužel neumím vkládat...
Já nakupuju přes www.mjauto.cz
|
20.2.09, 10:15 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ja si zase myslim,ze plyn,proc ne... pri tech 30,000km rocne se to uz vyplati...sice chapu Draka jak to mysli,dokonce s nim i souhlasim,ale kdyz chce nekdo jezdit levnejs,tak proc ne.vzdyt co je tom spatnyho,je to dokonce cistsi palivo,akorat hold provoz na lpg ma svoje specifika,no.. spaliny kyselejsi,olej kyselejsi...a hlavne plynari sou prasata,takze lpg dilnu vybrat fakt peclive..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
20.2.09, 10:57 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no jo, zlevnilo
tohle ještě nedávno za dvanáct tiscí nebylo
|
20.2.09, 11:05 |
|
|
Vlastik
|
Zdravím
Myslím, že plyn se dá dát do jakéhokoliv benzinového auta s turbem či bez turba. Životnost jak je tu již uvedeno není ovlivněna palivem, ale stylem jízdy (ohřev a dochlazování) a též i v neposlední řadě kvalitou oleje, kterým je turbo mazáno.
Co se týče zástavby LPG do Superba 1,8T, tak si myslím, že tonto motor je jako každý jiný. Plyn se montuje úspěšně i do více objemných motorů (2,5l, 5l, ...atd) s více válci. Viděl jsem ho namontovaný i v opravdu hodně drahých autech a limuzínách. Hloupost je dle mého názoru jediné- montáž LPG do sportovních aut. Ale to je jen můj názor, který nikomu nenutím.
Doporučuji opravdu kvalitní a prověřenou firmu s dlouhodobou tradicí a né žádné "pouťové vyvolávače deště", co vzniklé problémy akorát dokola okecávají a svádějí na styl jízdy, daný typ auta atd. Ti co mají problémy s lpg asi vědí o čem píšu. Dále bych doporučil systém sekvenčního vstřikování a to nejlépe BRC. Je sice dražší, ale úspora montáže jiného systému se opravdu nevyplatí. Důležitý je také pravidelný servis včetně pečlivého počátečního seřízení. Já hlasuji ANO plynu do Supíka 1,8t.
Hodně zdaru s plynem a též spoustu šťastně ujetých kilometrů- Vlastik
|
20.2.09, 11:20 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Vlastik píše: Plyn se montuje úspěšně i do více objemných motorů (2,5l, 5l, ...atd) s více válci. Viděl jsem ho namontovaný i v opravdu hodně drahých autech a limuzínách.
to jo, taky jsem ho to viděl a dokonce jsem byl svezen, A8 4,2 Quattro
Pro velký auta hraje i fakt, že montáží nádrže sice zaberou část úložného prostoru, ale stále zůstává dost místa na zavazadla, protože ten kufr je prostě velký.
|
20.2.09, 11:38 |
|
|
Ladin
|
A co říkáte na moderní motory s přímým vstřikem (FSI),jde ještě vůbec do nich dát plyn?
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
20.2.09, 16:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|