|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Problém při přepínání LPG Fel 1,6Mpi
Autor |
Zpráva |
Vlastik
|
Problém při přepínání LPG Fel 1,6Mpi
Dobrý den
Mám problém s přepínáním lpg z režimu benzin/plyn při dosažení stanovené teploty a otáček motoru pro přepnutí. Problém spočívá v prodlevě doprovázené drnčivým zvukem od motoru a výrazným úbytkem výkonu! V servisu kde mi lpg namontovali provedli tento týden vyčištění lpg vstřikovačů a následovné seřížení. Pro úplnost uvádím, že mám motor 1,6 opatřený sekvenčním vstřikováním plynu (řídící jednotka Magic 2), lpg je namontováno cca 4 rokem s najetými 50 tis.km. Od montáže do dnešního týdne mimo pravidelné revize bylo provedeno pouze zmiňované čištění vsřikovačů a seřízení.
Kde může být problém?
Děkuji za odpovědi- Vlastik
|
19.2.09, 02:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
NOVON
|
Re: Problém při přepínání LPG Fel 1,6Mpi
Vlastik píše: Dobrý den Mám problém s přepínáním lpg z režimu benzin/plyn při dosažení stanovené teploty a otáček motoru pro přepnutí. Problém spočívá v prodlevě doprovázené drnčivým zvukem od motoru a výrazným úbytkem výkonu! V servisu kde mi lpg namontovali provedli tento týden vyčištění lpg vstřikovačů a následovné seřížení. Pro úplnost uvádím, že mám motor 1,6 opatřený sekvenčním vstřikováním plynu (řídící jednotka Magic 2), lpg je namontováno cca 4 rokem s najetými 50 tis.km. Od montáže do dnešního týdne mimo pravidelné revize bylo provedeno pouze zmiňované čištění vsřikovačů a seřízení. Kde může být problém?
Děkuji za odpovědi- Vlastik
Máš tam vstřikovací lištu nebo samostatné vstřikovače?
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
19.2.09, 15:19 |
|
|
Drak
|
Někde se ti hádá doba prodlevy mezi přepnutím, to ti ale musí napíchnout na diagnostiku a popřípadě vyresetovat nastavení.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
19.2.09, 16:22 |
|
|
Vlastik
|
Drak píše: Někde se ti hádá doba prodlevy mezi přepnutím, to ti ale musí napíchnout na diagnostiku a popřípadě vyresetovat nastavení.
Jak jsem již uvedl- systém byl po vyčištění vstřiků napojen na PC a bylo provedeno nové nastavení lpg dle benzinové řídící jednotky včetně vyresetování případných chyb v lpg řídící jednotce. Napadá mě, zda problém není částečně způsoben kvalitou lpg jako paliva. Tankuji z 99% na té jedné pumpě. Zkusím vyjet celou nádrž plynu a natankovat jinde. Pak dám vědět, zda to pomohlo či nikoliv.
Vlastik
|
20.2.09, 10:41 |
|
|
Vlastik
|
Re: Problém při přepínání LPG Fel 1,6Mpi
NOVON píše: Vlastik píše: Dobrý den Mám problém s přepínáním lpg z režimu benzin/plyn při dosažení stanovené teploty a otáček motoru pro přepnutí. Problém spočívá v prodlevě doprovázené drnčivým zvukem od motoru a výrazným úbytkem výkonu! V servisu kde mi lpg namontovali provedli tento týden vyčištění lpg vstřikovačů a následovné seřížení. Pro úplnost uvádím, že mám motor 1,6 opatřený sekvenčním vstřikováním plynu (řídící jednotka Magic 2), lpg je namontováno cca 4 rokem s najetými 50 tis.km. Od montáže do dnešního týdne mimo pravidelné revize bylo provedeno pouze zmiňované čištění vsřikovačů a seřízení. Kde může být problém?
Děkuji za odpovědi- Vlastik Máš tam vstřikovací lištu nebo samostatné vstřikovače?
Mám tam vstřikovače zn. Valtek namontované u sebe. Nevím, zda se to nazývá vstřikovací lišta. Můžu když tak doplnit o foto. Proč je to vlastně důležité, zda je tam vstřikovací lišta a nebo jen samotné vstřikovače?
Vlastik
|
20.2.09, 10:43 |
|
|
NOVON
|
VLASTIK: No pokud se jedná o vstřikovací lištu,tak právě ta může být zdrojem problémů..Dle mého plynaře hodně odcházejí..Jsou si toho vědomi i v HL Propanu-výrobce LOVTEC,tak už tyto lišty nenabízejí a nahrazují je samostatnými,inovovanými vstřikovači..Je vlastně zázrak,že ti to ještě nějak funguje,většinou to odcházelo do 2 let..
Zajeď ještě do jiné plyno-dílny,ať se na to mrknou..
Jo a benál ok?
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
20.2.09, 18:53 |
|
|
Vlastik
|
NOVON píše: VLASTIK: No pokud se jedná o vstřikovací lištu,tak právě ta může být zdrojem problémů..Dle mého plynaře hodně odcházejí..Jsou si toho vědomi i v HL Propanu-výrobce LOVTEC,tak už tyto lišty nenabízejí a nahrazují je samostatnými,inovovanými vstřikovači..Je vlastně zázrak,že ti to ještě nějak funguje,většinou to odcházelo do 2 let.. Zajeď ještě do jiné plyno-dílny,ať se na to mrknou.. Jo a benál ok?
Benzín už také OK. Nedávno jsem nechal vyměnit škrtící klapku i s těsnící gumičkou pod ní a také nové sací potrubí s tou gumovou manžetou. Do té doby jsem měl problémy s volnoběhem a zhasínáním motoru při vyřazení- prostě klasická nemoc 1,6tek. Teď sametový volnoběh a žádné zhasínání.
Můžeš mi prosím poslad odkaz, jakými samostatnými vstřikovači se ty stávající nahrazují?
Díky- Vlastik
|
20.2.09, 22:42 |
|
|
NOVON
|
VLASTIK: Mrkni na www.kolgas.cz .Jsou to stránky mého plynaře.V referencích je HONDA CR-V-vstřikovací lišta,potom MONDEO-samostatné vstřikovače.To Mondeo je moje bývalé auto,sekvence MAGIC 2..
|
22.2.09, 17:34 |
|
|
SpeUK
|
cau mam problem, vcera jsem vymenil motor z moji skody 130GL, dal jsem tam motor z rapida 136, motor slape pekne ma silu peknej tah, tak jsem to jel vcera vyzkouset a prepnul jsem si i na plyn jel v poradku. dneska jsem nastartoval na benzin a nechal ho zahrad, vse bez problemu ale kdyz jsem chtel prepnout na plyn tak jsem dal do mezpolohy, benzin dosel, prepnu a nic motor prestal mit silu na plyn vubec nereagoval. tak nevim musel jsem zastavit a prepnout na benzin a napumpovat. nevite cim by to mohlo byt? diky
|
2.3.09, 10:23 |
|
|
NOVON
|
SPEUK: Promiň,ale nedošel ti plyn?;-)
|
2.3.09, 21:44 |
|
|
SpeUK
|
Tak to mi nedosel mam jete pul bomby, jsem to zase zkousel ted pres den prepnout a sem tam se to chytne a jede uplne normalne i na plyn ale parkrat se mi stalo ze to zase vubec nereagovalo. cim to muze byt?
|
2.3.09, 21:56 |
|
|
michalkatka
|
SpeUK píše: Tak to mi nedosel mam jete pul bomby, jsem to zase zkousel ted pres den prepnout a sem tam se to chytne a jede uplne normalne i na plyn ale parkrat se mi stalo ze to zase vubec nereagovalo. cim to muze byt?
nebude to nejaká kontaktná chyba (občasný spoj), alebo zasekávajúci sa niektorý LPG ventil, možno v nádrži, alebo ten pred reduktorom...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
2.3.09, 22:10 |
|
|
SpeUK
|
na elektriku jsem koukal, je vsechno zapojeny, ale ty niekrovy ventily, je moznost je nakym zpusobem zkontrolovat?
|
2.3.09, 22:35 |
|
|
spartra
|
jednoduše, povolit spoj, když začne técti lpg je to průchodný
vstřikovací lišta
http://lpg-shop.elpege.cz/launch.php?s= ... f7c55e05fe
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
3.3.09, 08:04 |
|
|
jansmid
|
a co reduktor tlaku?
Mě něco podobného dělal reduktor tlaku od Lovtecu (taky jsem měl Fel 1,6 s Magic 2). Ten reduktor nedokázal udržet tlak anebo naopak děsně přefukoval. Pak mi auto shořelo (montáž LPG ve firmě AUTOMANIA Sedlčany, Praha , nyní mám LPG v jiném voze a od jiného výrobce a už to nezlobí. Přepínalo to samovolně během jízdy už s teplým motorem, musel jsem hodně přidávat plyna a vytáčet motor s tím, že se to často ne zrovna na 1. pokus přeplo zpět.
|
9.7.09, 08:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|