Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 14:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 pri bzdení trhne auto doprava 
Autor Zpráva

Příspěvek 
danymorti píše:
Tak sa to začalo srať úplne na felde, už mi zadŕhajú ľavé platničky, tak som sa rozhodol používať častejšie formana a feldu dať na špalky do garáže a ide sa komplet go bŕzd. Chcel by som vymeniť gumové hadičky, regulátor, a zadné bubny + čeluste. Kotúče mám staré pol roka aj platničky. Vedel by mi niekto napísať, ako riadne vyčistiť brzdové valčeky a čo treba vymeniť? Je potreba meniť aj brzdové trubky? Mám na to také tie čierne, ako keby boli niečim potiahnuté a vyzerajú ok. A hlavný brzdoý valec - treba tiež nejak vyčistiť - a dať nové gumičky, alebo kúpiť nový?

Len potrebujem nájsť nejaký normálny e-shop, na Slovensku, lebo som bol na orakor.sk, ale tam majú nehorázne ceny....

hneď v mojom prvom príspevku som písal že ti to môžu robiť aj hadičky, alebo niektorá hadička, alebo niečo okolo predných bŕzd, dnešné čínske hadičky vydržia tak pol roka a potom začnú buď presakovať v koncovkách, alebo sa vnútro vydrolí natoľko že sa hadička ucpe, ono to ako tak pretlačí a zabrzdí, ale kvapalina sa pri uvolnení brzdy nevráti a brzda ostane "visieť".... skús vymeniť obe predné hadičky, zbehni do Škoda auto a. s. (ani tam nemáš záruku že kúpiš originálny diel) alebo nejakú predajňu autosúčiastok... trubky pokiaľ nemáš odhnité koncovky meniť nemusíš.... strmene iba prekontroluj či pohyblivá časť nemá priveľkú vôľu, únik kvapaliny, neporušenosť gumených prachoviek...

25.2.09, 21:14
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
No, tak som zase pokročil. Koleso už nebrzdí, bol zasratý ten strmen, v čom sa hýbu platničky, valček rozhýbaný, bol som v servise na valcoch a nakoniec predok je ok. Ale zadné ľavé nebrzdí tak, ako by malo, takže musím ísť na zadok, ale čo mám robiť, nemám šajnu. Už som to mal rozobraté, valčeky sa pekne hýbu. Chcel som zohnať nejaké spojky, aby som vyhodil ten regulátor a spojil to, ale nič také vraj nemajú ani v jednej predajni, čo som bol. Chcem vyskúšať, keď to prepojím, či to bude stále ťahať do prava. Ak to bude ok, tak budem musieť kúpiť ten regulátor, ale ked mi povedali, že to stojí skoro 3 litre tak som skoro dostal mŕtvicu

Asi musím zbehnúť k západným susedom do Čiech a tak nakúpiť - je niečo niekde v Strání, alebo v Uherskom Brode? Vďaka

26.2.09, 20:11

Příspěvek 
danymorti píše:
No, tak som zase pokročil. Koleso už nebrzdí, bol zasratý ten strmen, v čom sa hýbu platničky, valček rozhýbaný, bol som v servise na valcoch a nakoniec predok je ok. Ale zadné ľavé nebrzdí tak, ako by malo, takže musím ísť na zadok, ale čo mám robiť, nemám šajnu. Už som to mal rozobraté, valčeky sa pekne hýbu. Chcel som zohnať nejaké spojky, aby som vyhodil ten regulátor a spojil to, ale nič také vraj nemajú ani v jednej predajni, čo som bol. Chcem vyskúšať, keď to prepojím, či to bude stále ťahať do prava. Ak to bude ok, tak budem musieť kúpiť ten regulátor, ale ked mi povedali, že to stojí skoro 3 litre tak som skoro dostal mŕtvicu

Asi musím zbehnúť k západným susedom do Čiech a tak nakúpiť - je niečo niekde v Strání, alebo v Uherskom Brode? Vďaka

ak máš na zadnej náprave regulátor brzdného tlaku, tak by si to mohol nahradiť obmedzovačmi na posilovač, len neviem čo na to na STK?

26.2.09, 21:25

Příspěvek 
kurnik, som si nakúpil veci na feliciu a ono to vobec nepasuje na tu 1.9D. :( Budem musieť ísť späť, ešte štastie, že to mám tak blízko. Napr. zadné valčeky som kúpil 19 mm, ako mi poradili, ale mi hned povedal, že nie si istý, a ja potrebujem 22.2 mm. A dalšia vec tie zadné hadičky, mám také úplne kratunké, asi tak 15 cm. Nechápem, tá moja felda je nejaký hybrid, to čo zostalo z wv, to tam našlahali... :D A ešte jedna vec ma štve - som kúpil nové držiaky strmena a ono, čuduj sa svete, mi to tam nepasuje, lebo mám hrubé kotúče, čo som menil v jeseni, hrúbka cca 14 mm. Keď z tých držiakov dám dole 1 mm, z vnútornej strany, nič by sa nemalo stať, že? Lebo, tie čo tam boli origoš sú nejak tenšie, ako tieto, čo som kúpil

28.2.09, 20:53

Příspěvek 
Tak, komplet go bŕzd spravená, len som zvedavý, či sa rozhýbu tie predné platničky, je to všetko nové a nejak natesno, trošku šúcha kotúč o platničky, dúfam, že sa to zoderie, zajtra skúšobná jazda.

No a nastal problém, včera všetko ok, dnes je pedál nejaký divný. Keď je vypnutý motor, je tvrdý, aký má byť, ked naštartujem a zatlačím, povoľuje, nechápem, všetko tesní, únik kvapaliny nevidím nikde, všetko, čo som mal povolené som prekontroloval. Žeby prdol HBV? Kvapalinu som nemenil skoro 4 roky, len som pred STK vytiahol nádobku a dal novú kvapalinu. Som tu niekde čítal, že pôsobením, novej kvapaliny, môže povoliť HBV, je to tak?

3.3.09, 22:03

Příspěvek Re: pri bzdení trhne auto doprava
Mal som podobný ak nie rovnaký problém. Fiat punto pri pri pribrzdení seklo vždy doprava a pri brzdení tiež ťahalo doprava. Pri brzdení brzdilo oveľa silnejšie predné pravé koleso. Po jazde však na prekvapenie bolo horúce ľavé predné koleso. Trvalo to dlhšie - skúsil som dofukať pneumatiky, aby bol všade rovnaký tlak, skontroloval som brzdové doštičky a tiež či nie vôľa kolies, ale nič. Tak som išiel som do SERVISU. V servise mi zistili že brzdová hadička idúca do ľavého predného kolesa je zdeformovaná a brzdová kvapalina nedokáže zatlačiť na ľavom kolese na brzdové platničky. Preto pri brzdení brzdilo len pravé koleso a ťahalo ma to doprava. Avšak aj keď malý tlak bol aj v ľavom kolese a nevedel sa znížiť aj keď som nebrzdil a tak ľavé koleso jemnučko brzdilo aj keď som je nestúpal na brzdový pedál - preto bolo po jazde horúcejšie ľavé predné koleso. Oprava trvala cca za 40 min aj s doplnením brzd. kvapaliny a s odvzdušnením - teraz je to všetko OK. :D

20.1.11, 22:26
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2