Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 00:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Chrastění v převodovce 
Autor Zpráva

Příspěvek Chrastění v převodovce
Dobrý den,
Mám problém s převodovkou(Felicia1.3).Když je převodovka studená,například druhý den po jízdě,tak nějakou dobu než se olej v převodovce zahřeje,nepříjemě hlučně chrastí.Jinak po zahřátí oleje v převodovce potom už celí den je pokoj,až zas druhý den vše od znova.Mohl by mě prosím někdo poradit,jestli se dá koupit nějaký řídký převodový olej abych nemusel platit drahou opravu?Nebo co se s tím dá dělat?Děkuji moc za radu.

2.3.09, 14:10
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Mal som asi ten istý problém na felde 1.3. Pýtal som sa tu nato 13.10 2007 pod názvom príspevku-chrastenie.Bol som na servise a po zaplatení 700 korún,sa to nepodarilo,druhý krát objednali a vymenili celý sinchrón peťky,a zatial fajn.

2.3.09, 17:51
Hliník navždy.

Příspěvek 
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... Eek#138133

Povsimnete si pana Milose Slovacka co psal...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

2.3.09, 18:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Mě to chrastí když stojím na místě(to chrastění přechází až v takové drhnutí),při sešlápnutí spojky to přestane.Nebo když jedu s kopce,mam tam jakoukoliv rychlost a zmačklou spojku,tak to dělá pořád,když vyřadím a zmáčknu spojku tak to přestane.Převodový stupně na to chrastění nemají vliv.V servisu mi to chtěli rozebrat a jen na příklad za výměnu spojkového ložiska by se to prý mohlo vejít do 5000kč!!!,což je teda dost přehnaná cena.Starší převodovka mě vyjde 2-3000kč.

2.3.09, 23:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
mic119 píše:
Mě to chrastí když stojím na místě(to chrastění přechází až v takové drhnutí),při sešlápnutí spojky to přestane.Nebo když jedu s kopce,mam tam jakoukoliv rychlost a zmačklou spojku,tak to dělá pořád,když vyřadím a zmáčknu spojku tak to přestane.Převodový stupně na to chrastění nemají vliv.V servisu mi to chtěli rozebrat a jen na příklad za výměnu spojkového ložiska by se to prý mohlo vejít do 5000kč!!!,což je teda dost přehnaná cena.Starší převodovka mě vyjde 2-3000kč.

udělej tento test
nastartuj auto chrastí
bez spojky natláčej jednotlivé kvality 1-5

pokud při tom tlačení stichne chrastění jen na pětku je problém tam, udělej a napiš miloš

3.3.09, 08:56

Příspěvek 
(pro slovacek.milos)

Ok,dneska cestou do práce vyzkouším a napíšu jak to dopadlo.Do práce to mám kousek cca 2km,když do práce dojedu,tak to ještě chrastí,jen o něco míň.Když cestou z práce znovu nastartuju,tak to tak 3-4x zachrastí a po chvíli je pokoj,nebo to dělá jen hodně málo.Četl jsem podobný příspěvek s podobným problémem,radil jste tam někomu s tím zvlněním drátový pružiny co tlačí na synchron kroužek.Byl bych rád kdy by to tím šlo vyřešit,jelikož finanční situace mi neumožní dražší opravu,spíš tedy momentálně žádnou,jen svépomoc.

3.3.09, 12:41

Příspěvek 
Zdravím.Dneska jsem zkusil udělat ten test,jenomže mi převodovka chrastila jen málo,protože přes noc bylo docela teplo.Když byly teploty např -6C,tak to bylo hodně slišet,až jsem se styděl s tím někam jet.Jinak jsem stihl dát akorád rychlosti od 1 do 3,potom už nic slišet nebylo,aspoň do vnitř auta ne.Test budu opakovat.

Jinak jsem se chtěl ještě zeptat,jestli když budu chtít dát jinou převodovku,jestli můžu dát z Favorita r.v.90-92,když teda přehodím ten dekl s úchytem???Je cenově dostupnější 500-1000kč.Díky předem za odpověď.

3.3.09, 23:19

Příspěvek Re: Chrastění v převodovce
mic119 píše:
Dobrý den,
Mám problém s převodovkou(Felicia1.3).Když je převodovka studená,například druhý den po jízdě,tak nějakou dobu než se olej v převodovce zahřeje,nepříjemě hlučně chrastí.Jinak po zahřátí oleje v převodovce potom už celí den je pokoj,až zas druhý den vše od znova.Mohl by mě prosím někdo poradit,jestli se dá koupit nějaký řídký převodový olej abych nemusel platit drahou opravu?Nebo co se s tím dá dělat?Děkuji moc za radu.

Zdravím,mám stejný problém jako ty.Po rozjetí a ujetí asi 100 metrú mi začne taky něco chrastit z převodovky.Po ujetí asi dvou kilometrů to přestane.Čím větší zima tím je to ze začátku hlučnější. Nevím, jestli to budou synchrony pětky,zkoušel jsem řadit ty fofry,ale dělá to pořád stejně.

KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA :-) :-) :-) :-)

26.3.09, 11:03
Tydýt

Příspěvek 
ja mam opačnej jak se zahřeje tak chrasti jestly je to vyfukem??,

26.3.09, 16:50
Mistr mechanik

Příspěvek 
mic119 píše:
Zdravím.Dneska jsem zkusil udělat ten test,jenomže mi převodovka chrastila jen málo,protože přes noc bylo docela teplo.Když byly teploty např -6C,tak to bylo hodně slišet,až jsem se styděl s tím někam jet.Jinak jsem stihl dát akorád rychlosti od 1 do 3,potom už nic slišet nebylo,aspoň do vnitř auta ne.Test budu opakovat.

Jinak jsem se chtěl ještě zeptat,jestli když budu chtít dát jinou převodovku,jestli můžu dát z Favorita r.v.90-92,když teda přehodím ten dekl s úchytem???Je cenově dostupnější 500-1000kč.Díky předem za odpověď.

nastartuješ a chrastí a bez spojky tam tlač pětku lehce miloš

31.3.09, 21:52
Mistr mechanik

Příspěvek 
BigTom píše:
ja mam opačnej jak se zahřeje tak chrasti jestly je to vyfukem??,

nebo rozvody, šlápni na spojku pokud chrastění bude přetrvávat tak rozvody miloš

31.3.09, 21:54

Příspěvek 
Zdravím,sehnal jsem převodovku z 1,6(98 ) za 500Kč na aukci,doufám že mi to do tý 1,3(95) půjde?Podle toho co jsem se tady na fóru dočetl,tak je rozdíl akorád v tom stálím převodu.

Já mám problém s ložiskama,asi na tý předlohový hřídeli,vyběhaný,opravovat to nemá cenu když jsem sehnal s tý 1,6 za pětikylo.

1.4.09, 07:23

Příspěvek 
Zdravím.Chci se ještě zeptat,jestli když mám tu převodovku z tý 1,6,tak jestli tam můžu dát komplet spojku i původní startér s tý 1,3???A chci se ještě zeptat,když tam budu mít tu 1,6tkovou převodovku,tak jestli znatelně spadne výkon motoru,nebo jen stačí tu 4 víc rozjet?

5.4.09, 18:28
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]