Autor |
Zpráva |
Cajz
|
Nefunkční vystražky, klakson, stropni světlo....atd Favorit
Dobrej den všem.Potřeboval bych poradit.Mám favorita rv.90- 46KW KARBEC.Před pár dny mi zničeho nic umřelo skoro pul elektriky v autě.Pojistky jsem kontroloval a ani jedna není přepálená.Stalo se mi to když jsem měl zaplá vystražná světla.Pomáhal jsem kamošovi vyproštovat jeho fáčko.Pak jsem přišel k autu a vystražky nesvitili.Řekl jsem si to asi nic nebude, že to bude vypinačem.Ale pak jsem zjistil že mi nehraje ani radio,klakson, stropni světlo,a ani světelná houkačka.Vypinač jsem testoval v jiným fáčku a tam jde takže tím to neni.Možná nějaký to relé spínaci ale fakt nevím.Pokud víte někdo co s tím uvítal bych vaše rady.Děkuji za odpovědi.
|
9.3.09, 15:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Nefunkční vystražky, klakson, stropni světlo....atd Favo
Cajz píše: Dobrej den všem.Potřeboval bych poradit.Mám favorita rv.90- 46KW KARBEC.Před pár dny mi zničeho nic umřelo skoro pul elektriky v autě.Pojistky jsem kontroloval a ani jedna není přepálená.Stalo se mi to když jsem měl zaplá vystražná světla.Pomáhal jsem kamošovi vyproštovat jeho fáčko.Pak jsem přišel k autu a vystražky nesvitili.Řekl jsem si to asi nic nebude, že to bude vypinačem.Ale pak jsem zjistil že mi nehraje ani radio,klakson, stropni světlo,a ani světelná houkačka.Vypinač jsem testoval v jiným fáčku a tam jde takže tím to neni.Možná nějaký to relé spínaci ale fakt nevím.Pokud víte někdo co s tím uvítal bych vaše rady.Děkuji za odpovědi.
Pozri si poistkovku a konektory veduce do nej. Urcite bude problem tam
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.3.09, 16:21 |
|
|
slavik74
|
Poistka je v ako stave? Ak sa nemylim ,mala by to byť poistka č.1 (15A)
|
9.3.09, 16:22 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych šel do pojistek a skontroloval je tak že bych je vřadil do serie s žárovkou 15 W to že pojistka není přepálená není známka toho že je funkční v poslední době normální jev
a té pojistce č.1 bych se věnoval klidně tam budeš mít studený spoj ten tištěný spoj co je pod pojistkama musíš rozebrat a hledat zapnout výstražné a lomcovat ztěma drátama a měřit cínovat, pájka klepec lomcunk tahec
pak skontroluj konektory klidně se ti pin protlačí konektorem a nevede proud
elektrika je věda a je to o měření miloš
|
9.3.09, 17:29 |
|
|
Šemik
|
Ale chtělo by to rychle opravit, tuším že na téhle pojistce jsou i brzdová světla.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.3.09, 18:32 |
|
|
Dubusko
|
Šemik píše: Ale chtělo by to rychle opravit, tuším že na téhle pojistce jsou i brzdová světla.
Myslíš správne hlavne na tejto starej poistkovke to blbne a bolo bi bum bac premerať a prepájkovať plošák aj keď mne sa do toho tiež nechcelo
_________________ FAVORIT 136L r.v 90
FILIPKO
|
9.3.09, 19:56 |
|
|
Exithus
|
ja mam presne rovnaky problem na skodovke a chcel by som sa opytat: jak vyzera taka poistka? kde to najdem a jak to vymenim? a co to stoji?(a kde to kupim) a jak zistim ktora je pokazena?
|
12.6.09, 16:40 |
|
|
Šemik
|
Nějak takhle : http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 3f72a3dafa
Je to v pojistkové skříňce, v podstatě nad pedálem spojky pod palubkou. Skříňka je z černého bakelitu. Výměna je snadná, stará se vyndá, nová se nandá. Zničená pojistka je viditelně přepálená. Koupí se to v každé mototechně. Do Š120 patří pojistky 15A
Fungují ti brzdová světla, ventilátor chladiče, vnitřní osvětlení, obě houkačky?
|
12.6.09, 16:51 |
|
|
Exithus
|
praveze ne. Vsetko to co tu bolo menovane nefunguje tj: trubka, vystrazne osvetlenie, interierove osvetlenie, autoradio a brzdove svetla. Nastastie mam pridavne brzdove svetlo(take to co sa montuje dodatocne) a to svieti cize az take nebezpecne to na ceste neni
ventilator nevim, uz davno som nejazdil tak dlho ze by sa mal prehriat motor
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
12.6.09, 16:56 |
|
|
Šemik
|
No tak to je jasně spálená první pojistka. Je nutno najít důvod jejího spálení, připrav si na to několik pojistek..
Jezdit bez brzdových světel je ale pěkná pí*ovina Okamžitě spravit.
|
12.6.09, 17:03 |
|
|
Exithus
|
nemozes sem hodit nejaky presnejsi obrazok prosim? je mozne ze mam tu suciastku nahradnu v aute ale z hentoho obrazku to neuhadnem
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
12.6.09, 17:06 |
|
|
Šemik
|
Exithus píše: nemozes sem hodit nejaky presnejsi obrazok prosim? je mozne ze mam tu suciastku nahradnu v aute ale z hentoho obrazku to neuhadnem
Zadny jiny nemam. Oddelej vicko pojistkove skrinky a koukni se jak to vypada v realu.
|
12.6.09, 17:08 |
|
|
onakvee
|
Exithus píše: nemozes sem hodit nejaky presnejsi obrazok prosim? je mozne ze mam tu suciastku nahradnu v aute ale z hentoho obrazku to neuhadnem
Toto je nový typ, ale ty tam môžeš v kľude mať ešte tie staršie tzv. keramické.Také biele (kvalitnejšie).
http://www.enika.cz/images/vyrobky/obra ... llsize.jpg
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
12.6.09, 17:14 |
|
|
Exithus
|
problem vyrieseny, dakujem za pomoc uplne prva poistka(zľava) bola poskodena(ale nie spalena) a nasiel som malu krabicku nahradnych poistiek. Sice bola polka z nich dolamana ale nasiel som nejake funkcne. Jednu som tam teda dal a vyskusal som vsetko co sa da (zistil som ze sa dost tazko zistuje funkcnost brzdovych svetiel ked som na to sam )
Pri vystraznych mi to ale poistku spalilo. Tak som tam este dal dalsiu ale pri tej sa uz pri vystraznych nespalila. Je to normalny jav?
Tie poistky akoze kvalitnejsie su tie co si sem dal alebo tie beiele keramicke?
|
12.6.09, 17:41 |
|
|
Šemik
|
Záleží na amperáži pojistek, jak jsem psal patří tam 15A. Kvalitnější jsou bílé keramické
|
12.6.09, 17:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|