Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 05:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Felda drží k asfaltu jak přibitá. 
Autor Zpráva

Příspěvek Felda drží k asfaltu jak přibitá.
Čau lidi,
přítelkyně má problém s Feldou, minulý týden normáně zaparkovala Feldu před barákem, pak jsme jeli mojim autem na hory a dneska, po týdnu stání Feldy venku se zataženou ručkou nemohla odjet, auto se nehne z místa. Před chvílí jsem se k tomu autu dostal, když nastartuju a dám kvalt, chová se to jako by to bylo tou ručkou pořád zabržděný, přestože to samozřejmě odbrzdím. Auto se má tendenci zvedat nebo natahovat podle toho, jestli se snažim jeto vpřed nebo vzad, zadní kola se ani nehnou, každopádně to nešlo vůbec urvat z místa. Vzadu nejsou kortouče, ale bubny, asi se tam něco kouslo a nějak moc nevím, co s tím mám na ulici dělat. Jestli do toho majznout něčím železným nebo třeba jestli neprasklo lanko od ručky (ale to se mi nezdá) a brzdy nezůstaly v poloze zabržděno, ale myslím, že to by naopak bylo odbržděné.
Už jsem tu někde četl, že se mohou pakny zakousnout, když se horkej buben zabrzdí ručkou a nechá vychladnout, ale nějak jsem se nedočetl, jak to na místě odkousnout, neporadíte mi někdo? Dík předem.
PS: Nejsem zrovna velkej znalec aut, tak za případné "nesmyslnosti" se omlouvám....

9.3.09, 22:04
Příspěvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
je to přimrzlý vem kladivo a trošku poklepej buben :wink:

9.3.09, 22:14
Profil ICQ

Příspěvek Re: Felda drží k asfaltu jak přibitá.
čo nejde silou musí ísť ešte väčšou silou... :shock: :lol:

ak už nič zhoď dole kolo a skús potiahnuť lanko pri povolenej ručnej (poriadne silou) ak sa ti to podarí potiahnuť lanko nieje zakusnuté ani zamrznuté, tam musíš to povoliť silou, pomôže nahriatie bubnu teplovzdušnou poštolou.
ak sa ti nepodarí to lanko potiahnuť tak je chyba v lanku...

9.3.09, 22:15

Příspěvek 
to nasere co :lol: :lol:

když odbrdíš, sou lana volný??...poklepej to a bude to v cajku
:wink:

9.3.09, 22:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Přimrzlý to být chlapi nemůže, venku nemrzne a celý den nemrzlo... Dneska už na to nebylo vidět pořádně, tak to zkusím zítra za světla, sundám kola a mrknu ta lanko, případně do toho majznu kladivem. Myslíte, že kdybych to vzal do vleku za jinej auťák, že bych to urval nebo spíš něco ještě zničím na tý Feldě?

9.3.09, 23:22

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
mohl by jsi si zhoblovat pneu nebo rozdrtit pakny

9.3.09, 23:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
varanus píše:
Přimrzlý to být chlapi nemůže, venku nemrzne a celý den nemrzlo... Dneska už na to nebylo vidět pořádně, tak to zkusím zítra za světla, sundám kola a mrknu ta lanko, případně do toho majznu kladivem. Myslíte, že kdybych to vzal do vleku za jinej auťák, že bych to urval nebo spíš něco ještě zničím na tý Feldě?

bubny kludne primrznu aj v lete, staci, ak sa tam niekedy dostala voda a po zatiahnuti sa oblozenie prilepi na bubon. mne sa to na rapide stava pomerne bezne, ked s nim dlhsie nejazdim, akurat mne staci pridat kvalt a brzdy sa odlepia. zober to kladivom ci uz cez disk, alebo to vyheveruj a poriadne po tom tresni.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

10.3.09, 10:04
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
je to prirezly me se to stalo u fa ja to utrhnul 1 cuk dopredu R cuk dozadu vetsinou to povolo na tu zpatecku.taky se m to stava

10.3.09, 10:49

Příspěvek 
Jak píšou ostatní...
A poučení pro příště: při delším stání (hlavně v zimě) nezatahovat ručku ;)
Poučení neplatí jen v extrémních případech )strmé kopce). V ostatních případech pouze stočit kola k obrubníku a zařadit 1, nebo R...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

11.3.09, 00:33
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Bukaj píše:
při delším stání (hlavně v zimě) nezatahovat ručku

To dělá a radí spousta lidí. A co je zajímavé, nikdy jsem neparkoval bez zatažené ručky a přesto jsem nikdy problém se zatuhnutými brzdami neměl (120, Favorit, Felicia, Octavia s kotouči).

11.3.09, 01:28

Příspěvek 
Když parkuji před firmou, tak musím zatáhnout ručku, neboť je tam takový krpál, že většina aut mu bez ručky neodolá :)
...naposledy když jsem chtěl u fiemního Transportera vyměnit prasklé lanko ručky, tak jsem zastavil před firmou, zařadil kvalt a než jsem stihl vylézt z kabiny a zaklínovat kolo, tak se VW rozjel a zastavil se o zeď - blinkrem :(
Jediný vůz, se kterám tam nemám problém bez ručky, je MBčko - holt vysokokompresní motor :)
Jinak zamrzlá brzda - za mých studijních let jsme se jednou v zimě vypravili Warťasem do Špindlu na den na lyže. Zaparkovali jsme ráno na parkingu a večer jsme odtamtud vyjížděli po třech kolech - čtvrté ne a ne se chytit, takže jsem pak proklínal kolegu za zataženou ručku, když jsem ve Špindlu u benzinky, v -15ti, s kleštěma, šroubovákem a plochými klíči rozebíral PZ kolo Wartburgu... :)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

11.3.09, 07:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
Jinak zamrzlá brzda - za mých studijních let jsme se jednou v zimě vypravili Warťasem do Špindlu na den na lyže. Zaparkovali jsme ráno na parkingu a večer jsme odtamtud vyjížděli po třech kolech - čtvrté ne a ne se chytit, takže jsem pak proklínal kolegu za zataženou ručku, když jsem ve Špindlu u benzinky, v -15ti, s kleštěma, šroubovákem a plochými klíči rozebíral PZ kolo Wartburgu... :)

na to treba mat antiblokovaci system ala skodovka. Trocha kopnes do plynu a brzda odpadne :)

Skoda 742 Forever Team

11.3.09, 10:02

Příspěvek 
Já dokonce znám spoustu lidí, které v autoškole učili, že po jakémkoliv zastavení se zatahuje ruční brzda, přičemž převodovka zůstává na neutrálu. :shock: Když jsme jim s kámošem pak názorně předvedli, jak lehce se dá auto na ručku potlačit, tak už přijali naše rady bez výhrad.

11.3.09, 10:48

Příspěvek 
gokralik píše:
Já dokonce znám spoustu lidí, které v autoškole učili, že po jakémkoliv zastavení se zatahuje ruční brzda, přičemž převodovka zůstává na neutrálu. :shock: Když jsme jim s kámošem pak názorně předvedli, jak lehce se dá auto na ručku potlačit, tak už přijali naše rady bez výhrad.

no ja to robim jaksi automaticky, ze tam kopnem obvykle za 1 a zatiahnem rucnu brzdu.

cely ritual je: zatiahnem rucak, zaradim 1, vytiahnem klucik, sup s nim do vrecka, pretocim volantom, aby sa zamkol a az tak vystupim. bez ohladu na to, ci vystupujem na 30 sekund, alebo na mesiac.

Skoda 742 Forever Team

11.3.09, 11:06

Příspěvek 
gokralik píše:

Nojo, tudle zakousnutou Feldu byste ale neodtlacili ani omylem, je to zahryznuty, ze se kola fakt ani nehnou. Bohuzel jsem nemel ted prilezitost se domu dostat za svetla a bylo hnusne, takze jsem s tim nic nedelal, pri nejhorsim se k tomu dostanu o vikendu, tak pak sem dam info, jestli jsem to nejak odblokoval nebo ne. Servisman mi rikal, ze kdyz to nepujde mensi ani vetsi silou odblokovat, cukanim ani kladive, takze je to v haji a zraly na flexa brusku a rozrezani bubnu, protoze zakousnuty se nedaj sundat :cry:

11.3.09, 19:11
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další