Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 14:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Výměna pneumatik???......ale, nejistota s rozměry...poraďte 
Autor Zpráva

Příspěvek 
kwiko píše:
Rozmyslam nad gumami na Feliciu. Nepaci sa mi ze v zakrutach nedrzi poriadne stopu (nic nove) a tak uvazujem ako to zlepsit. Doma som mal 185/60R14 z glofa a bolo to lepsie, ale nelegalne (aj ked na STK nerobili problem). Nasiel som pekne elektony z PolaIII s gumami 185/55 R14. Mozem ich legalne pouzit? Pripadne mam radsej vziat plechace 175/65 R13 z rovnakeho vozu? Nanestastie nemam v technicaku uvedene ziadne udaje o povolenych rozmeroch. :cry:

dik

Kwiko,nevím jak u vás,ale nezdá se mi,že nemáte u vás v techničáku povolené rozměry kol.Určitě tam jsou a ty ,,musíš,, dodržet.Pokud dáš jinné nic se neděje do té doby než se stane nějaký průser./havárie,ať zaviněná či né/ odskáčeš to se vší parádou.Dá se ale požádat o vyjímku a zápis do TP. čus

13.3.06, 19:58
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Miesto kde by to malo byt uvedene v technicaku je, ale je prazdne (potrebne udaje su v elektronickej podobe na dopravnom inspektorate). Na STK mi povedali, ze ak mam disky schvalene skusobnou pre dany typ tak je to v pohode (teda aj iny rozmer ako skusali v skodovke), Poistna zmluva ale vravi, ze kazdu zmenu od vyrobcom schvalenej specifikacie musim ohlasit, a mohlo by to mat (bude to bude mat) vpliv na moju poistku. A to sa mi prave nechce :twisted:

175/65 R13 na disku z Pola je schvaleny rozmer, pretoze sa daval na VW Caddy (exportna verzia felicie Pick up :D )

Na rozmer 185/55 R14 som prisiel, ked som sa prozrel na tuto stranku
http://www.combi.sk/pneu/?idf=sk.f42dd272
ale isty si niesom a preto sa pytam.

Bol som na navsteve na velkom vrakovisku a obute plechove 13-14palcove disky stoja 12libier, Hlinikove okolo 30libier. Skladuju len tie v dobrom stave. Feliciove hlinikace nemali, Za obutie chceli 5libier + 10 za pneumatiku (ceny su za kus)

13.3.06, 21:15
Příspěvek 
vopaje píše:
Kájo,nechci nic namluvit,a ani v článku není chyba,pouze malé nedorozumění.To co je napsáno v odstavci /nad/,tak to je povolené rozměry podle tech.průkazu.To znamená že lze použít.
A ty rozměry,které popisuješ /4J5/ jsou standartní./z výroby/
Jednoznáčné je to co udává tech.průkaz.Pokud dané auto má jen jeden druh povolených rozměrů a žádnou vyjímku,pak všechny změny jsou na provozovateli auta. asi takto. čus

Jasně chápu, dík.

13.3.06, 21:16
Příspěvek 
vopaje píše:
Kájo,nechci nic namluvit,a ani v článku není chyba,pouze malé nedorozumění.To co je napsáno v odstavci /nad/,tak to je povolené rozměry podle tech.průkazu.To znamená že lze použít.
Jednoznáčné je to co udává tech.průkaz.Pokud dané auto má jen jeden druh povolených rozměrů a žádnou vyjímku,pak všechny změny jsou na provozovateli auta. asi takto. čus

Ma ještě jeden dotaz, můžu na ty ráfky 4.5Jx13ET38 obout jiný rozměr pneu. než 160/70 R13 79T? Vim, že na to určitě nějaký gumy padnou, ale napiš mi prosím, který další jsou SCHVÁLENÝ, jestli teda nějaký jsou? Dík moc

13.3.06, 21:21

Příspěvek 
Anonymous píše:
Miesto kde by to malo byt uvedene v technicaku je, ale je prazdne (potrebne udaje su v elektronickej podobe na dopravnom inspektorate). Na STK mi povedali, ze ak mam disky schvalene skusobnou pre dany typ tak je to v pohode (teda aj iny rozmer ako skusali v skodovke), Poistna zmluva ale vravi, ze kazdu zmenu od vyrobcom schvalenej specifikacie musim ohlasit, a mohlo by to mat (bude to bude mat) vpliv na moju poistku. A to sa mi prave nechce :twisted:

175/65 R13 na disku z Pola je schvaleny rozmer, pretoze sa daval na VW Caddy (exportna verzia felicie Pick up :D )

Bol som na navsteve na velkom vrakovisku a obute plechove 13-14palcove disky stoja 12libier, Hlinikove okolo 30libier. Skladuju len tie v dobrom stave. Feliciove hlinikace nemali, Za obutie chceli 5libier + 10 za pneumatiku (ceny su za kus)

Sorry, chcel som len vediet ci 185/55 R14 je schvaleny rozmer, co asi nieje

13.3.06, 21:37

Příspěvek 

Ve 14-kách mám vTP jen 175/60.Já bych to řešil mailem přímo na výrobce,co na to odpoví.Nic za to nedáš a budeš mít přesnou odpověd a né žádné dohady.

13.3.06, 21:54

Příspěvek 
185/55 R14 som obuval minule leto, boli to uz behane Pirelli P6000. Rafik mam 6Jx14 ET38 AEZ Dion. Ak vas zaujima ci je to schvaleny rozmer vyrobcom: NIE JE. Treba si to bud nechat zapisat do TP alebo obuvat to co je povolene. Mozem povedat z vlastnej skusenosti ze na 185kach nie je 1.6ka taka pruzna a preto som sa ten to rok rozhodol pre 175/60 R14 co je rozmer najsirsi a z najnizsim profilovym cislom schvalenym pre Feliciu.

14.3.06, 08:15
Příspěvek 
Karel píše:
vopaje píše:

Mam ještě jeden dotaz, můžu na ty ráfky 4.5Jx13ET38 obout jiný rozměr pneu. než 160/70 R13 79T? Vim, že na to určitě nějaký gumy padnou, ale napiš mi prosím, který další jsou SCHVÁLENÝ, jestli teda nějaký jsou? Dík moc

Poraďte, mě to též zajímá...díkes čus

14.3.06, 17:29

Příspěvek 
Andrej píše:
Karel píše:
vopaje píše:

Mam ještě jeden dotaz, můžu na ty ráfky 4.5Jx13ET38 obout jiný rozměr pneu. než 160/70 R13 79T? Vim, že na to určitě nějaký gumy padnou, ale napiš mi prosím, který další jsou SCHVÁLENÝ, jestli teda nějaký jsou? Dík moc

Poraďte, mě to též zajímá...díkes čus

Andrej - není skoro co radit.Každý výrobce udává na své auta schválené rozměry.Ty jsou danné v TP,a může být v poznámkách i vyjímka /zase udané rozměry/.Toto se ,,musí,, na autě používat.to znamená rozměry.Je jasné že o vzorku,ani výrobci není žádná řeč,to už řeší vyhláška.Takže v kostce - co v TP to na autě.

14.3.06, 20:18
Pan Kapitán

Příspěvek Re: Výměna pneumatik???......ale, nejistota s rozměry...pora
fux.dggn píše:
Zdravim, mam v garáži škodu felicia kombi [98] a na ní obuté ještě sériové pneumatiky (165/70 R13) na sériových ráfcích. No a je to asi týden, co mi kamarád za ...no skoro za nic... prodal pneumatiky 175/70 R13 a já se vás tímto ptám, můžu se sebrat, jít do pneuservisu a tam po nich chtít, aby mi tyhle nový pneumatiky (175/70 R13) obuli na sériový ráfky, na kterých byly předtím pneumatiky 165/70 R13. Je tohle technicky možný nebo sem tykew ...bo já se v těch autech teprv začínám rozkoukávat.......ale jinak dík za všechny odpovědi, tak zatim čau
Ja bych ty 175/70 koupil, na Rapida mi je napisou v pohode... :-)

17.3.06, 13:57
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
175/70 R13 ti uplne v pohode prezuju na seriovy rafik. Je to standardny rozmer. Jazdil som ho v zime na Fave na rafikoch 4 1/2 x 13 .

17.3.06, 14:01

Příspěvek 
cirrus píše:
175/70 R13 ti uplne v pohode prezuju na seriovy rafik. Je to standardny rozmer. Jazdil som ho v zime na Fave na rafikoch 4 1/2 x 13 .

Ano,to nikdo netvrdí že je servis nepřezuje.Ale je otázka,na jaké auto.Je jasné že klienty si servis drží a proto udělá co si zákazník přeje,ale že má určité povinnosti??. A ještě jedna věc,ruku na srdce, myslíš že tento rozměr je ,,vhodný,, pro zimu.

17.3.06, 21:01

Příspěvek 
Nehovorim ze je vhodny na zimu, ale po kupe auta mi nezostavalo vela penazi a zimne som potreboval , nic ine ako tento rozmer zrovna nebolo po ruke. Favorit je uz davno predany. Zimne jazdim na Felicii 165/70 R13. K pneuservisom len tolko, ze nepoznam nikoho, komu by odmietli prezut cokolvek na cokolvek pokial to bolo technicky mozne. Ak mate ine skusenosti ... ?

18.3.06, 09:30

Příspěvek 
Tak mam konecne obute pneu na diskoch. Nechavam este zimne, ale uz som prichystany. 175/60 R14 Falken ZE-512:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

24.3.06, 18:33

Příspěvek 
Pěkné.Ano to jsou rozměry schválené na Fel.Jenom mě zajímá ,jak jsi dostal ty obrázky na stránku Webu.A ještě jednu věc,proč 14",jedná se mě o tvoji zkušenost na tomto rozměru.Dík a čus

24.3.06, 20:23
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další