Autor |
Zpráva |
fert.j
|
napravnce z felicie do favovita
čau nal sem si na entu dva navody od lidi co to uz delali a každej piše trochu neco jiého zajímá mě hlavně co je potřeba udělat se zadním uchcením nápravnícea jaké silentbloky tam dát díky
zminovaná odkazy:
http://favoweb.skoda110r.cz/article.php?id=61
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=480
díky za pomoc
|
18.3.09, 09:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Ten prvy navod riesi len posunute diery na skrutky, a nezohladnuje dosadacu plochu, preto sa mi zda ta uprava nevhodna.
Ja som to riesil zase az prilis kompikovane:
Najprv odparal favo vystuhy.
Pretoze felicia ma tie vystuhy ine, trocha sa bolo treba pohrat s CO2.
kwikovsky upravena napravica z feldy
a foto po zmontovani
.
Ale to len, keby si nevedel co s volnym casom, a tiez mal hrdzave vystuhy podlahy
Preto sa mi paci ten Michalov sposob. Riesenie velkym kladivom a vrtackou. Jednoduche, ucelne a osvedcene.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
18.3.09, 09:54 |
|
|
fert.j
|
Už nikdo nemáte zkušenosti s touhle oerací?
|
18.3.09, 12:26 |
|
|
michalkatka
|
fert.j píše: Už nikdo nemáte zkušenosti s touhle oerací?
ja som iba vyrovnal dosadaciu plochu a použil Favo silent, je to jednoduchšie ako prevárať výstuhu s Feldy...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.3.09, 13:05 |
|
|
fert.j
|
michalkatka píše: fert.j píše: Už nikdo nemáte zkušenosti s touhle oerací? ja som iba vyrovnal dosadaciu plochu a použil Favo silent, je to jednoduchšie ako prevárať výstuhu s Feldy...
sel jsi pak na geometrii? jak dlouho ti to trvalo vymenit tak jedno odpoledne?
|
18.3.09, 13:15 |
|
|
michalkatka
|
fert.j píše: sel jsi pak na geometrii? jak dlouho ti to trvalo vymenit tak jedno odpoledne?
ja som si všetko na to nachystal dopredu, vymenil som to za jeden deň...
na geoške som ešte nebol, prišiel som na dobrý spôsom ako si zbiehavosť nastaviť sám...
|
18.3.09, 13:19 |
|
|
kwiko
|
michalkatka píše: ja som iba vyrovnal dosadaciu plochu a použil Favo silent, je to jednoduchšie ako prevárať výstuhu s Feldy...
Presne, netreba to velmi komplikovat, fert.j píše: Už nikdo nemáte zkušenosti s touhle oerací?
Este sa na nete daju najst zmienky o inych sposoboch ako tam ten stabik dostat.
Niekto nabastil stabik aj na favo nezosilnenu napravicu a ramena (dokonca sa to da roznymi sposobmi, dalej existuje napad odrezat zadnu cast napravice felicia a namiesto nej tam navarit rovnaku cast z favorita. (Michalkatka ma niekde odkaz vo svojej garazi)
Navacsi problem je neurvat pri demontazi skrutky v podlahe.
|
18.3.09, 13:21 |
|
|
fert.j
|
michalkatka píše: fert.j píše: sel jsi pak na geometrii? jak dlouho ti to trvalo vymenit tak jedno odpoledne? ja som si všetko na to nachystal dopredu, vymenil som to za jeden deň... na geoške som ešte nebol, prišiel som na dobrý spôsom ako si zbiehavosť nastaviť sám...
a to jak?
|
18.3.09, 13:24 |
|
|
michalkatka
|
kwiko píše: Navacsi problem je neurvat pri demontazi skrutky v podlahe.
ja som mal 50% - nú úspešnosť.... odvŕtať a použiť pevnostný šroub s matkou (taký istý ako drží objímka tlmiča na tehlici)...
|
18.3.09, 13:25 |
|
|
fert.j
|
kwiko píše: michalkatka píše: ja som iba vyrovnal dosadaciu plochu a použil Favo silent, je to jednoduchšie ako prevárať výstuhu s Feldy...
Presne, netreba to velmi komplikovat, fert.j píše: Už nikdo nemáte zkušenosti s touhle oerací? Este sa na nete daju najst zmienky o inych sposoboch ako tam ten stabik dostat. Niekto nabastil stabik aj na favo nezosilnenu napravicu a ramena (dokonca sa to da roznymi sposobmi, dalej existuje napad odrezat zadnu cast napravice felicia a namiesto nej tam navarit rovnaku cast z favorita. (Michalkatka ma niekde odkaz vo svojej garazi) Navacsi problem je neurvat pri demontazi skrutky v podlahe.
to je v pohode ty mam povolovaci bez problemu mam to vyzkousene
|
18.3.09, 13:25 |
|
|
michalkatka
|
ám takú laserovú vodováhu s magnetickým držiakom, tú primagnetujem na predný disk tak aby lúč smeroval dozadu a metrom meriam vzdialenosť lúča od disku v zadu, výpočet mi vyšiel na 65mm na každej strane (tam som rátal rázvor, rozchod, a výška lúča od dosadacej plochy tej laserovky)
|
18.3.09, 13:29 |
|
|
fert.j
|
michalkatka píše: ám takú laserovú vodováhu s magnetickým držiakom, tú primagnetujem na predný disk tak aby lúč smeroval dozadu a metrom meriam vzdialenosť lúča od disku v zadu, výpočet mi vyšiel na 65mm na každej strane (tam som rátal rázvor, rozchod, a výška lúča od dosadacej plochy tej laserovky)
hm.. tak to je pekne
|
18.3.09, 14:06 |
|
|
fert.j
|
Jaký je rozdíl v uchycení řízení na feldě a fávu musejí se dát nějaký jiny příložky nebo tak něco?
|
19.3.09, 19:30 |
|
|
kwiko
|
fert.j píše: Jaký je rozdíl v uchycení řízení na feldě a fávu musejí se dát nějaký jiny příložky nebo tak něco?
niektore felicia napravice maju uchytenie totozne s fackom. Ale neskor sa zmenili upevnovacie skrutky z 8miciek na 10iatky. (hlavne ak mala felda posilnovac). Oba rozmery su pre skrutky s jemnym stupanim. Nespominam si na problem so zamennostou.
|
19.3.09, 22:15 |
|
|
fert.j
|
takze se daji teoreticky pouzit srouby z predniho uchyceni napravnice z favoryta protze kdyz davam nepravnici z feldy tak musim misto nich dat delsi ktery jsou stejny se sroubama co drzi tlumic na tehlici
|
19.3.09, 22:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|