Krysolet007- Favorit 136L
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Fa motor do 742 sa dáva, aj sa dá zamaskovať aby ho na prvý pohľad nebolo poznať...
ale striekačka je iný systém prípravy zmesi a v tom je problém....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.12.08, 21:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Tak na mém oblíbeném vrakovišti přibylo škodovek jak maku. A taky fovoritů. A jelikož tam jsou i fáva s velmi pěkným černým interiérem, tak začínám uvažovat že bych to předělal. Přípravu ve dveřích pro nový tapec mám. Akorát se mi nechce měnit palubku, ale to by se nějak vsáklo. Co myslíte? Stojí to za to? Nějak se nemužu rozhoupat
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
22.12.08, 13:12 |
|
|
gokralik
|
krysolet007 píše: Tak na mém oblíbeném vrakovišti přibylo škodovek jak maku. A taky fovoritů. A jelikož tam jsou i fáva s velmi pěkným černým interiérem, tak začínám uvažovat že bych to předělal. Přípravu ve dveřích pro nový tapec mám. Akorát se mi nechce měnit palubku, ale to by se nějak vsáklo. Co myslíte? Stojí to za to? Nějak se nemužu rozhoupat
Stojí...ten interiér je o dost hezčí a tapecy ve dveřích lépe tlumí hluk.
Ale doporučuju vzít z vraku i táhla ke klikám, to znamená odmontovat zámky, tam sundat segerovčičky a to táhlo vzít a taky pober všechny černé i bílé úchytky, které nebudou moc poškozené...v obchodě už se totiž sehnat nedají. A když už, tak za všechny ty úchyty bys vyhodil tak přes 200,-
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
22.12.08, 13:34 |
|
|
krysolet007
|
Auto stojí 4 dny pod návratí, je vyndaná baterka, nechal sem ju nabit. Dneska sem ju tam dal a nastartoval. Ale všiml sem si, že velmi slabě svítí kontrolka bobíjení. Motor jsem nechal běžet jenom chvíli, pak jsem baterku zas vydělal. Co má ta kontrolka znamenat? Svorky jsem nasadil na baterku jenom tak volně, bez utažení.
|
14.1.09, 19:19 |
|
|
Šemik
|
krysolet007 píše: Auto stojí 4 dny pod návratí, je vyndaná baterka, nechal sem ju nabit. Dneska sem ju tam dal a nastartoval. Ale všiml sem si, že velmi slabě svítí kontrolka bobíjení. Motor jsem nechal běžet jenom chvíli, pak jsem baterku zas vydělal. Co má ta kontrolka znamenat? Svorky jsem nasadil na baterku jenom tak volně, bez utažení.
Nejspíše proražená dioda
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.1.09, 20:01 |
|
|
krysolet007
|
Šemik píše: krysolet007 píše: Auto stojí 4 dny pod návratí, je vyndaná baterka, nechal sem ju nabit. Dneska sem ju tam dal a nastartoval. Ale všiml sem si, že velmi slabě svítí kontrolka bobíjení. Motor jsem nechal běžet jenom chvíli, pak jsem baterku zas vydělal. Co má ta kontrolka znamenat? Svorky jsem nasadil na baterku jenom tak volně, bez utažení. Nejspíše proražená dioda
no paráda, co to obnáší ta oprava?
|
14.1.09, 21:01 |
|
|
Šemik
|
Rozebrat alternátor, proměřit diody (každou zvlášť odpojenou!) a pak buď vyměnit celý diodový můstek což je nejsnažší nebo samostatně špatnou diodu/y
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.1.09, 21:03 |
|
|
krysolet007
|
|
13.3.09, 16:23 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
sedacky pekny..ty podbehy tak ma chyceny skoro kazdej
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
16.3.09, 10:17 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Kachnis píše: sedacky pekny..ty podbehy tak ma chyceny skoro kazdej
jo a to je duvod, proc je tam nemam ja, je to hrozny
|
16.3.09, 12:16 |
|
|
krysolet007
|
Kachnis píše: sedacky pekny..ty podbehy tak ma chyceny skoro kazdej
díky, když sem si je dotahl dom tak sem je stahl a vypral, dalo by se z nich žrát
|
26.3.09, 16:23 |
|
|
krysolet007
|
Jo a někde jsem tu četl, že je dobré vyměnit mechanizmus stěračů za nový typ (je totožný s felicií). Že má větší úhel stírání, což by bylo moc fajn. Akorát bych si potřeboval ujasnit co všecko si mám vzít? Komplet celou část co je skovaná pod kapotou i s motorkem? A budou potřeba i ramena stěračů z nové typu?
|
26.3.09, 16:26 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to jsem si myslel a proto jsem to shanel, a kdyz jsem to rozebral ze to vymenim, tak jsem zjistil, ze to je omyl, bud se michalkatka spletl a privezl mi mechanismus ze stareho, nebo jsou stejne
|
26.3.09, 16:45 |
|
|
krysolet007
|
hm... to je nemylé. Zitra zajedu na vrakoviště a mrknu na to. Kdyby byly ty favoriťácké stejné (ST a NT), tak vemu z feldy.
|
26.3.09, 16:54 |
|
|
michalkatka
|
krysolet007 píše: hm... to je nemylé. Zitra zajedu na vrakoviště a mrknu na to. Kdyby byly ty favoriťácké stejné (ST a NT), tak vemu z feldy.
to niekto tvrdil že sú iné, ja mám len nové, staré modely nerozoberám...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.3.09, 17:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|