Re: Teplota a tlak oleja - Felicia
cirrus píše:
Zdravim,
Mate niekto praktice skusenosti so zabudovanim pridavnych budikov na kontrolu teploty a tlaku oleja? Kazde info vitane.
Zdárek.Já mám na fávu budík na tlak oleje a budík na teplotu oleje.
Budík na teplotu oleje koupíš v tuning obchodeš a nebo pokuď nechceš utrácet tak použij ze škody 120 budík na teplotu vody (ten tam mám já).Sežeň si čidlo teploty vody ( z fáva nebo 120 - obě sou stejný).Až budeš měnit někdy olej tak ze zadu vany u poloosy si označ místo kousek pod poloosou kam dáš čidlo.Sundej vanu a vyvrtej díru 13mm .Nech si někde u nějakýho známího vysoutružit podložku s vnitřním průměrem 12,5mm a vnějším 20mm.přivař podložku doprostřed díry co sis udělal.Vyřízni závit 14x 1,5mm.zašroubuj čidlo a vanu zadělej.pak už jen zašroubuj čidlo s těsněním a natáhni kabel k budíku.
Co se týče budíku na tlak oleje tak sem použil co se dávalo do starý škůdky 110R (tam se dával).Sehnal sem si hadici a natáhl sem jí do motorovýho prostoru.Koupil sem si nový čidlo tlaku oleje který má na sobě prodloužený konec a na to se dá takový to očko co se používá u hydraliky a napojí na hadici.takhle to mám a je to fajn......