|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Nesvítími kontrolka dobíjení
Autor |
Zpráva |
Bladecek
|
Nesvítími kontrolka dobíjení
Už mě to celkem štve, nechal jsem rapasovat altík, po čase se mi to zas stalo, že když otočím klíčkem na polohu .I. tak se mi nerožne kontrolka dobíjení "(baterka)" Tak jsem ho vrátil a koupil nový altík nějakej čas to bylo OK a zas to je v rici... ale zjistil jsem źe kdiž pootočim altíkem tak se rožne ale bliká, a někdy se stabylizuje a svítí, ale většinou nesvítí kdiž svítí tak to dobíjí hned kdiž přidám plyn c.c pŕi 1200ot/min dobíjí když se norožne tak musím to vytočit tak na 3500Ot/min. To není možné co to furt ten altík kazí, něco asi mám špatné v elektrice, a furt mi to asi kazí altík..POMOC!! PROSííM...
_________________ Škoda Favorit 135 B 40Kw (1994)
|
4.4.09, 18:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dawid130
|
auto?
|
4.4.09, 19:06 |
|
|
Bladecek
|
Favorit 1994 stŕíkačka
|
4.4.09, 19:10 |
|
|
Šemik
|
Vymeň si drát od kontrolky
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
4.4.09, 19:10 |
|
|
Bladecek
|
Drát, tak to teda pochybuji že je někde porušený...
|
4.4.09, 19:12 |
|
|
Dawid130
|
zkus ho proměřit.
|
4.4.09, 19:17 |
|
|
Bladecek
|
A prosímtě kde ten altík mám napíchnout a na měŕáku mám nastavit co? jestli jsou dobré diody a regulátor..
|
4.4.09, 19:22 |
|
|
Kukyn
Příspěvky: 360 Bydliště: Lipovec,okres Blansko,kraj Jihomoravský,stát ČR
|
Regulátor vyzkoušíš tak že na na svorku B+ a na kostru-obal připojíš stabilizovaný zdroj a ná uhlíky dáš žárovkovou zkoušečku.Když přidáváš napětí tak by žárovka měla začít svítit a po dosažení 14-14,5 V by měla zhasnout,tak poznáš že je regler o.k.Diody vyzkoušíš taky pomocí zkoušečky a baterky z auta nebo jiného zdroje napětí.Dioda musí být průchozí jen v jednom směru.To vyzkoušíš žárovkovou zkoušečkou tak že ji připojíš :diodový můstek na mínus,žárovkovou zkoušečku dáš na vývod z diody tohoto můstku a druhý konec zkoušečky dáš na plus baterky-pak by měla svítit a tak je tomu u všech diod na stejným můstku když to nepůjde přes mínus tak přes plus ale nikdy nesmí svítit v obou směrech-ale asi by to bylo lepší vidět nebo vyfotit.Ještě zkus vyměnit tu kontrolku dobíjení může být prasklá nebo jen špatne dosedá kontak (mně to taky dělalo)Kdyžtak napiš co a jak
_________________ Škoda Favorit 136L 46kW
|
4.4.09, 19:43 |
|
|
Bladecek
|
VYŘEŠENO, nevím přesně čím to bylo protože jsem toho dělal víc, ale asi tím to.: Poutahoval jsem ty maličké matičky na tom altíku, vyndal regulátor a dal spátky a už mi to svítí....Takže super
|
5.4.09, 17:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|