Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 16:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další
 Výběr ojetých aut - obecná diskuze 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Kámo ber jedině favorita nebo Formana rok 94 a určitě stříkačku BMM!!! Cokoliv jinýho koupíš, tak bys toho brzo litoval... Před třemi roky sem byl ve stejné situaci... buď koupit od kamoša rapida nebo fávo.... A jak sem byl potom rád, že sem koupil fávo... 110,120 atd... to už je prostě moc starý nebezpečný atd.. A nemysli si že si koupíš auto a budeš si jen jezdit a jiné výdaje nebudou... Taky sem měl jen 15 táců a první tři měsíce sem se na auto skoro jen díval z okna... Ikdyž sou díly levný a uděláš si to sám furt to není zadarmo a pro studenta už vůbec... Hlavně pokud je to tvoje první auto, tak se do něj zamiluješ a ty love do toh budeš mít tendenci sypat... No ale každej si tím asi musí projít:)

6.4.09, 18:48
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
Šemik píše:
Favorit před rokem 1993 nebude v lepším stavu jak 120. Chce to vybírat s rozvahou

:lol: :lol:

Jinak ja k tomu mam nazor dneska jasnej, jestli chceš s tím autem jezdit, a zároveň má k něčemu vypadat, tak se na to vykašli, poněvadž za 15 tisís s ekodaní slušný auto NEEXISTUJE. Koupit za 15 tisíc auto můžeš, pak pod ním budeš ležet, vařit, stříkat řazat brousit, až uděláš kastli, zjistíš že je v prdeli motor, spojka a převodvoka, hned potom nebo před tím uděláš brzdy a až to budeš mít hotový tak si spočítáš účtenky a zjistíš že máš favorita za cenu fabie. Na to se patří vykašlat, jedině že bys to měl na hraní. Pořadí zjištěných závad může být odlišné. Jo a ještě tlumiče, silentbloky a jinak komplet nápravy.

6.4.09, 19:00
Profil ICQ

Příspěvek 
no jo, něco na tom bude...
ale neviděl bych to tak černě, musíš prostě trefit lepší opečovávaný kousek.

6.4.09, 19:06
Hliník navždy.

Příspěvek 
Bo hold zacit setrit no :( http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... us/7019343

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

6.4.09, 19:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
lopatoos píše:
no jo, něco na tom bude...
ale neviděl bych to tak černě, musíš prostě trefit lepší opečovávaný kousek.

Opečovávanej kousek bude dražší, a i tak, jak to vemeš do provozu, tak budeš měnit jednu věc za druhou, kdyz to neodejde provozem, tak lety a navic mas ohromnou sanci, ze na koupenem aute uz budou cinske sunty misto puvodnich originalnich dilu. Takovej rozdelovac za petistovku z ciny te pekne pozlobi. A origos novej stoji dvojku. Atd, je to nekonecne.

6.4.09, 19:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Asi tak... bezedná studna na peníze... Podívej na můj případ... před cca. třema rokama sem se dostal do situace, kdy jsem měl asi 18 tisíc a rozhodl jsem se koupit fáčko... Kouoil jsem r. 94 stříkačku. Docela pěkný, ale trocha zrezlý, ale nad tím sem tenkrát moc nepřemýšlel... Koupil jsem přihlásil sem natankoval sem zaplatil na tři metry ručení a prachy byli v čoudu a zybtek měsíce sem něměl ani na pivo a byl sem těžká socka (hlavně že mi auto stálo před barákem). Koupil sem to v lednu a zrovna byli fest mrazy po dvou týdnech úpllně v prdeli baterka nabít nic nepomohlo prostě mrtvá, takže další čas sem si nezajezdil... po čase sem se jel s kamošema projet a neštastnou náhodou a neskušeností sem po zimě urval kolo v díře...odtah spravení atd.. 5500Kč, takže sem šel do mínusu trocha... Pak vím, že se vysralo těsnění pod hlavou...1500 v prdeli...jinak špatný pneumatiky...výměna brzd atd.... no prostě furt problémy. Začátek byl těžkej...sežralo mi to i pěněženku...časem se zlepšila moje finanční situace dostal jsem se z dluhů a koupil pěknou feldu...teď jezdím autem všude peníze sou atd. atd..

Jen tak pro zajímavost.... pracuješ nebo jak? Kolik tak máš příjem měsíčně jestli to není tajný?

6.4.09, 19:15
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já bych přišetřil a koupil feldu

6.4.09, 19:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
Šemik píše:
Favorit před rokem 1993 nebude v lepším stavu jak 120. Chce to vybírat s rozvahou

:lol: :lol:

Tvůj Favorit je samozřejmě vyjímka :oops: ale většina favoritů z té doby..

6.4.09, 19:17
Hluchoň

Příspěvek 
Matthes píše:

koukám se spíš po starších, líbí se mi (a jsou hlavně lacinější) , ilustracni priklad http://www.sauto.cz/detail-vozu/osobni/ ... us/6891566

6.4.09, 19:19
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Sadra17 píše:
já bych přišetřil a koupil feldu

to je z bláta do louže, jediný výhoda je, že to může být mladší (až 2001), a tak by se to nemuselo hned sypat, ale to je zase drazsi

6.4.09, 19:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Jen tak pro zajímavost.... pracuješ nebo jak? Kolik tak máš příjem měsíčně jestli to není tajný?

Jsem středoškolák :D Takže nepracuju...
Chodím o víkendech na brigádu za 50kč/h (moravskoslezký kraj :wink:), když chci sobota i neděle - 2x 8h šichta = 800kč za víkend. Zas ty prachy jsou jenom moje, živí mě ještě rodiče, takže když se zadaří, měsíčně bych na to auto 3000kč měl.
Přes prázniny vydělám tak 15-20 tisíc...

Takže jsem popsal snad dostatečně svou finanční situaci :D
Chci to auto na ježdění, ale i pro radost, nějaké víkendy strávené v garáží mě zas tak netrápí, chci se zase něčemu přiučit, dokud je čas - na vysoké nebude...

6.4.09, 19:23
Junior TW team

Příspěvek 
jseš ve stejné situaci jako já před dvěma lety..tehdy jsem si koupil škodovku se spojlerama, celou laminátovou...sice to byl tuzing..ale jednu věc to mělo pozitivní..bylo to auto hodně u země...člověk se s tím naučí solidně jezdit, když to párkrát odře škrne atd. prostě se začnej vyhejbat jámám a obrubákům...po čase šly lamináty pryč..a už máš lepší přehled o silnici a bezpečnosti..navíc před dvěma lety jsem nevěděl o autech vůbec nic, netvrdím že dneska jo...ale i tak se moje znalosti daleko víc zlepšily..no poznáš sám...jelikož si student, určitě by nebylo špatný zauvažovat nad LPG...dneska už škodovku seženeš s LPG za pět tisíc v relativně slušném stavu...jo a pozor spousta lidí si plete pojmy z dojmy...u LPG 105-136 se i tak platí 10 tisíc ekopoplatek!

6.4.09, 19:29

Příspěvek 
Já měl skoro 5 táců jako student měsíčně výdělek a bylo to málo... řeknu to takhle, jestli koupíš auto, tak se s těma třema litrma měsíčně rozluč...ty prachy prostě mít nebudeš.... jen si vem co necháš na ručení na případné STK opravy benál..prostě moc věcí. Hele, ale neříkám, že je to beznadějný úplně. Dá se vybrat i dobrý auto, ale to jako laik neuděláš... chce to někoho kdo to auto zná skrz na skrz, ale nikdy žádné nebude bez investic. Moje rada zní kašli na to počkej do do prázdnin rozmysli si to vydělej o prázkách love a pak kup nějakou pěknou slušnou feldu (už teď sou mega levný) a na FK (felicia kluibu) se najdou pěkné kousky skoro bez investic za super peníze... Uvidíš neuděláš chybu... fávo felda nezdá se to, ale rozdíl velkej!!!!

6.4.09, 19:37
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Matthes píše:

na takovýho šetřim :D

jinak já bych radil koupit 105/120/130
myslim že pokud do toho chceš vrazit 5-10 tis + eko tak by to vyšlo tak že bud plečku favorita a nebo pěknou 105/120/130
a jelikož já mám v 105/120/130 najeto cca 50 000 tak můžu říct že jezdit se v tom dá dobře

6.4.09, 19:39
Hluchoň

Příspěvek 
lopatoos píše:
na vysoké nebude...
bude :) uz tri dni lezim pod autem a žádnýmu docentovi to nevadí :)

6.4.09, 19:40
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 156 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Další