|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
čidlo teplotní na termostatu fel
Autor |
Zpráva |
Brus
|
čidlo teplotní na termostatu fel
koupil jsem si ted tohle čidlo ve škodováckém servisu (originál) a paní mi dala modré s tím, že teď už se to nerozlišuje, že to nějak sjednotili. Původně tam bylo žluté (mám 1.3mpi). je to fakt?
dá se někde sehnat etka k tomuhle autu?
_________________ Fe 1.3MPI, facelift, fkombajnu, fmetle
|
29.12.06, 17:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
roman heller
|
Re: čidlo teplotní na termostatu fel
Brus píše: koupil jsem si ted tohle čidlo ve škodováckém servisu (originál) a paní mi dala modré s tím, že teď už se to nerozlišuje, že to nějak sjednotili. Původně tam bylo žluté (mám 1.3mpi). je to fakt?
dá se někde sehnat etka k tomuhle autu?
To je blbost aby to sjednotily.Bylo to rozlišený tím že každé čidlo vypínalo dřív nebo později sytič.žlutý vypíná sitič jako první a pak je modrý a nakonec jako poslední vypíná zelený (použití felda 1,9 D).Na 1,3 + 1,6 MPI dávám žlutý....je to taky dobrý kvůly spotřebě (jak sem psal....vypíná sytič jako první).
Ta paní je asi lajk.....
|
29.12.06, 18:12 |
|
|
patrik-hp
|
No ono se už opravdu nedá sehnat žluté...taky máme ve skladu pouze modré místo žlutých a ty zelené na 1.9tku...Prostě už je nevyrábějí...a náhrada je opravdu modrá
|
29.12.06, 18:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patrik-hp píše: No ono se už opravdu nedá sehnat žluté...taky máme ve skladu pouze modré místo žlutých a ty zelené na 1.9tku...Prostě už je nevyrábějí...a náhrada je opravdu modrá
nevěřím, že by se nedalo sehnat, kupuji normálně i ve velkoskladu je nevím jaký je rozdíl mezi modrým a žlutým mezi zeleným a žlutým je rozdíl 30 stupnů, pokud někdo víte napište miloš
|
29.12.06, 19:37 |
|
|
patrik-hp
|
slovacek.milos píše: patrik-hp píše: No ono se už opravdu nedá sehnat žluté...taky máme ve skladu pouze modré místo žlutých a ty zelené na 1.9tku...Prostě už je nevyrábějí...a náhrada je opravdu modrá nevěřím, že by se nedalo sehnat, kupuji normálně i ve velkoskladu je nevím jaký je rozdíl mezi modrým a žlutým mezi zeleným a žlutým je rozdíl 30 stupnů, pokud někdo víte napište miloš
Samozřejmě,že nějaký zásoby někde ještě jsou ...ale náhrada už je modrá...nevim proč.A změny si určuje výrobce a tak nejsem přesně seznámen s tím,proč modré místo žlutého..Ale je to tak.
|
29.12.06, 20:01 |
|
|
roman heller
|
patrik-hp píše: slovacek.milos píše: patrik-hp píše: No ono se už opravdu nedá sehnat žluté...taky máme ve skladu pouze modré místo žlutých a ty zelené na 1.9tku...Prostě už je nevyrábějí...a náhrada je opravdu modrá nevěřím, že by se nedalo sehnat, kupuji normálně i ve velkoskladu je nevím jaký je rozdíl mezi modrým a žlutým mezi zeleným a žlutým je rozdíl 30 stupnů, pokud někdo víte napište miloš Samozřejmě,že nějaký zásoby někde ještě jsou ...ale náhrada už je modrá...nevim proč.A změny si určuje výrobce a tak nejsem přesně seznámen s tím,proč modré místo žlutého..Ale je to tak.
Kupoval sem čidlo tak před měsícem žluté.Je možný teda že ho přestávají dělat,ale nevím otom.Mám kámoše v škoda servis a ten říkal že žluté mají a že rozdíl mezi ním a modrým je 10 stupňů.Možná to dělaj protože chytráci ve wv chtějí opět šetřit a říkají si proč dělat tři čidla když můžeme dodávat dvě a rozdíl vtom nebude (normální člověk ví že rozdíl je vté době kdy to vypne sytič) a tak ušetří bůch ví kolik statisíc a to si pak rozdělí mezi sebe jako prémii za nápad a realizaci.Tak jako vždy...
|
29.12.06, 22:44 |
|
|
Brus
|
no ale tak vidím, že se s modrým naučím žít (jezdit)
co vlastně znamená ten rozdíl 10 stupnů, jsem myslel, že čidlo pouze dává informaci řj a ta sama by měla vědět kdy "sytič vypnout" jak se to čidlo projevuje?
_________________ Fe 1.3MPI, facelift, fkombajnu, fmetle
|
30.12.06, 11:21 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
roman heller píše: patrik-hp píše: slovacek.milos píše: patrik-hp píše: No ono se už opravdu nedá sehnat žluté...taky máme ve skladu pouze modré místo žlutých a ty zelené na 1.9tku...Prostě už je nevyrábějí...a náhrada je opravdu modrá nevěřím, že by se nedalo sehnat, kupuji normálně i ve velkoskladu je nevím jaký je rozdíl mezi modrým a žlutým mezi zeleným a žlutým je rozdíl 30 stupnů, pokud někdo víte napište miloš Samozřejmě,že nějaký zásoby někde ještě jsou ...ale náhrada už je modrá...nevim proč.A změny si určuje výrobce a tak nejsem přesně seznámen s tím,proč modré místo žlutého..Ale je to tak. Kupoval sem čidlo tak před měsícem žluté.Je možný teda že ho přestávají dělat,ale nevím otom.Mám kámoše v škoda servis a ten říkal že žluté mají a že rozdíl mezi ním a modrým je 10 stupňů.Možná to dělaj protože chytráci ve wv chtějí opět šetřit a říkají si proč dělat tři čidla když můžeme dodávat dvě a rozdíl vtom nebude (normální člověk ví že rozdíl je vté době kdy to vypne sytič) a tak ušetří bůch ví kolik statisíc a to si pak rozdělí mezi sebe jako prémii za nápad a realizaci.Tak jako vždy...
romane prosímtě píšeš že normální člověk ví že je rozdíl v době kdy se vypne sytič, kde takový sytič na BMM nebo MPi je miloš
|
30.12.06, 15:32 |
|
|
patrik-hp
|
slovacek.milos píše: roman heller píše: patrik-hp píše: slovacek.milos píše: patrik-hp píše: No ono se už opravdu nedá sehnat žluté...taky máme ve skladu pouze modré místo žlutých a ty zelené na 1.9tku...Prostě už je nevyrábějí...a náhrada je opravdu modrá nevěřím, že by se nedalo sehnat, kupuji normálně i ve velkoskladu je nevím jaký je rozdíl mezi modrým a žlutým mezi zeleným a žlutým je rozdíl 30 stupnů, pokud někdo víte napište miloš Samozřejmě,že nějaký zásoby někde ještě jsou ...ale náhrada už je modrá...nevim proč.A změny si určuje výrobce a tak nejsem přesně seznámen s tím,proč modré místo žlutého..Ale je to tak. Kupoval sem čidlo tak před měsícem žluté.Je možný teda že ho přestávají dělat,ale nevím otom.Mám kámoše v škoda servis a ten říkal že žluté mají a že rozdíl mezi ním a modrým je 10 stupňů.Možná to dělaj protože chytráci ve wv chtějí opět šetřit a říkají si proč dělat tři čidla když můžeme dodávat dvě a rozdíl vtom nebude (normální člověk ví že rozdíl je vté době kdy to vypne sytič) a tak ušetří bůch ví kolik statisíc a to si pak rozdělí mezi sebe jako prémii za nápad a realizaci.Tak jako vždy... romane prosímtě píšeš že normální člověk ví že je rozdíl v době kdy se vypne sytič, kde takový sytič na BMM nebo MPi je miloš
Roman asi myslel teoretický sytič,zvýšené otáčky a bohatost při startu na běžícím studeném motoru MPI nebo BMM.
|
30.12.06, 19:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jasně, ale pro ty kdo se chcou přiučit tak BMM ani MPi sytič nemá, řídící jednotka vyhodnotí teploty a je start a po dobu dosažení základní teploty jsou zvýšené otáčky, aby nedocházelo ke kolísání otáček třeba při sešlápnutí spojky, jsou i sytiče u stříkaček, ale ne u našich škodovek, škoda mám před barákem všechny druhy, MPi, 1.6 i 1.9 ale vago mám na PC s 21" moniterom ve stojanu a kdybych to tu obíhal v tom sněhu tak by mě meli sousedi asi za blbce nedávno tu měl někdo v MPi čidlo se zeleným kroužkem a měl problém, že hlásí o 30 st víc, tak by mě zajímalo jestli ten modrý má o 10 víc nebo mín, jestli to šetří nebo naopak zvedá spotřebu a čidla by tu byly vyřešeny jednou provždy miloš
|
30.12.06, 20:09 |
|
|
Millosh
|
modrý a žlutý jsou prakticky rovnocenne, zlute se jiz nedela , jen se doprodava...
|
30.12.06, 21:20 |
|
|
roman heller
|
romane prosímtě píšeš že normální člověk ví že je rozdíl v době kdy se vypne sytič, kde takový sytič na BMM nebo MPi je miloš[/quote]
Nevěděl sem že mě budeš chytat hned za slovo......Myslel sem to tak jak to píše Patrik-hp.....Asi teda každý ví že BMM a MPI sytič nemají a jsem tedy řekl blbost za kterou se omlouvám....
Čidlo teploty dává řídící jednotce signál která si upravý (podle teploty) bohatost směsi.Za studena to znamená zvýšený otáčky + větší přísun benzínu (a to sem myslel že bych to mohl nazvat sytič.....to sem bohužel neměl.... ) To žlutý čidlo dává jako první z těch ostatních čidel (modrý,zelený),signál že je teplota kapaliny- tedy i motoru optimální pro jinou bohatost směsi než za studena,tím pádem motor beží už na volnobězný otáčky a bohatost směsi se změní na zadaný v řídící jednotce pro tepllý motor.......snad sem už to nezblbnul.....
|
30.12.06, 22:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
roman heller píše: romane prosímtě píšeš že normální člověk ví že je rozdíl v době kdy se vypne sytič, kde takový sytič na BMM nebo MPi je miloš Nevěděl sem že mě budeš chytat hned za slovo......Myslel sem to tak jak to píše Patrik-hp.....Asi teda každý ví že BMM a MPI sytič nemají a jsem tedy řekl blbost za kterou se omlouvám.... Čidlo teploty dává řídící jednotce signál která si upravý (podle teploty) bohatost směsi.Za studena to znamená zvýšený otáčky + větší přísun benzínu (a to sem myslel že bych to mohl nazvat sytič.....to sem bohužel neměl.... ) To žlutý čidlo dává jako první z těch ostatních čidel (modrý,zelený),signál že je teplota kapaliny- tedy i motoru optimální pro jinou bohatost směsi než za studena,tím pádem motor beží už na volnobězný otáčky a bohatost směsi se změní na zadaný v řídící jednotce pro tepllý motor.......snad sem už to nezblbnul..... [/quote]
v pohodě mám nějaké soukromé zprávy kde se mě lidé ptají na sytič, nebo hledajíšrou bohatosti směsi a tak jim tam pořád paouškuji co píšeš nade mnou, chytat za slovo? znáš to miloš
|
31.12.06, 12:47 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Millosh píše: modrý a žlutý jsou prakticky rovnocenne, zlute se jiz nedela , jen se doprodava...
tak ti nevím jestli je naházet do jednoho pytle venku je 0 a hlásí to - modrý 2.64 a 5.30, žlutý 2.17 a 4.30, zelený 2.39 a 2.00 údaje v kiloohmech čím je tepleji odpor klesá a nevím který údaj je pro řj a který pro teploměr miloš
|
31.12.06, 13:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slovacek.milos píše: Millosh píše: modrý a žlutý jsou prakticky rovnocenne, zlute se jiz nedela , jen se doprodava... tak ti nevím jestli je naházet do jednoho pytle venku je 0 a hlásí to - modrý 2.64 a 5.30, žlutý 2.17 a 4.30, zelený 2.39 a 2.85 údaje v kiloohmech čím je tepleji odpor klesá a ten první údaj je pro teploměr a druhý údaj pro ŘJ, tak by se dalo říct, že to o něco zvýší spotřebu, protože modrý hlásí menší teplotu než žlutý miloš
|
31.12.06, 13:55 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|