|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Páka ruční brzdy - problém
| Autor |
Zpráva |
|
PETR TOMALA
|
 Páka ruční brzdy - problém
Zdar.Mám favorita a potřebuji poradit.Nemohu zatáhnout ruční brzdu.Problém není v lanovodech ani mechanismu bubnů,ale zcela netradičně v zobáčku,který zapadá do rohatky v páce ruční brzdy.Ten zobáček je jakoby součástí karoserie zespod zapadá do té rohatky v páce brzdy a vlastně ji aretuje.Když vytahuji brzdu,tak ten zobáček prostě z té rohatky vypadne - je prostě vydřený a brzdy se nechytí v zoubcích a je problém ji potom dát dolů.Jde demontovat ta konzola která drží páku ruční brzdy?Já mám vedle ruční brzdy po každé straně zapuštěné imbusové šrouby a myslím,že by to mělo jít vytáhnout celé ven a vyměnit.Včera jsem byl na vrakovišti a čuměli na mě a říkali,že ta konzola je přivařená napevno a žádné imbusy tam nejsou.Podival jsem se a fakt tam nebyly.Já mám karoserii ročník 93 a ty imbusy tam mám.Je možné,že se ty karoserie mohou v tomto ohledu lišit?V katalogu dílů o tom není ani slovo.
|
| 9.4.09, 06:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
škodař
Registrován: 21.1.07, 00:29 Příspěvky: 4693 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
 Re: Páka ruční brzdy - problém
PETR TOMALA píše: Zdar.Mám favorita a potřebuji poradit.Nemohu zatáhnout ruční brzdu.Problém není v lanovodech ani mechanismu bubnů,ale zcela netradičně v zobáčku,který zapadá do rohatky v páce ruční brzdy.Ten zobáček je jakoby součástí karoserie zespod zapadá do té rohatky v páce brzdy a vlastně ji aretuje.Když vytahuji brzdu,tak ten zobáček prostě z té rohatky vypadne - je prostě vydřený a brzdy se nechytí v zoubcích a je problém ji potom dát dolů.Jde demontovat ta konzola která drží páku ruční brzdy?Já mám vedle ruční brzdy po každé straně zapuštěné imbusové šrouby a myslím,že by to mělo jít vytáhnout celé ven a vyměnit.Včera jsem byl na vrakovišti a čuměli na mě a říkali,že ta konzola je přivařená napevno a žádné imbusy tam nejsou.Podival jsem se a fakt tam nebyly.Já mám karoserii ročník 93 a ty imbusy tam mám.Je možné,že se ty karoserie mohou v tomto ohledu lišit?V katalogu dílů o tom není ani slovo. mohl bych se ti podívat mám na zahradě formiho 93 a zdá se že je tam ručka měněná je na ní cenovka a ta rohatka je pěkná kdybys chtěl tak bysme se domluvili kdyžtak mi písni SZ 
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
| 9.4.09, 08:10 |
|
 |
|
Martin91
Registrován: 18.1.07, 15:16 Příspěvky: 4588 Bydliště: Citov Ol.Kraj
|
Je to všude stejný jak na prvním Fáčku tak na Felicii, na Feldě to můžu vyfotit jedině že by to někdo předělával a dal tam ručku např. ze 120,105,100, atd... kdybys hodil fotku možná by nám to pomohlo víc...

_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
| 9.4.09, 11:41 |
|
 |
|
varok
|
To je zajímavé, já mám rok 94 a mám tu konzoli taky přivařenou. Samotná páka ruční brzdy ale sundat lze i s tím mechanismem. Asi je spíše něco pokažené v té páce, jak je mechanicky spojené to tlačítko na konci a ten zobáček rohatky. U starého fáčka jsem měl taky problémy, nejdříve ulomená konzola, tak jsem ji zavařil. Pak něco s tím mechanismem. Ta páka má z boku dutý čep.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
Naposledy upravil varok dne 19.7.09, 13:19, celkově upraveno 1
|
| 10.4.09, 19:03 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ja som ten problém moc nepochopil, na kasni je navarená konnzola, ale ak chceš páku vybrať stačí dať dole segerku na čape tej páky a potom sa to dá vytiahnuť, ale priznám sa ešte som to rozobraté nemal...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 10.4.09, 19:23 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Podobný problém jsem řešil na jednom fáčku, od karoserie se to nějak utrhlo, tak jsem to prošrouboval, zatím to funguje.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 10.4.09, 19:54 |
|
 |
|
PETR TOMALA
|
Problém vyřešen.  Konzolu bylo nutno šprajcem srovnat a v jednom místě přivařit.Nyní vše ok!
|
| 12.4.09, 18:49 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
PETR TOMALA píše: Problém vyřešen.  Konzolu bylo nutno šprajcem srovnat a v jednom místě přivařit.Nyní vše ok!
ten problém se stane tak že někdo zatláčí ruční brzdu aniž by odjistil kladičku,
prostě ji veme do ruky a rve k podlaze, a nejlépe jak píšeš přivařit natvrdo miloš
|
| 13.4.09, 08:27 |
|
 |
|
varok
|
Origo tam je myslím ta konzola přibodovaná, ne? U starého fáčka jsem to měl taky urvané. To jsem koupil už opravené(zavařené) a když jsem zatáhl ručku, tak to upadlo. Asi to vařil profík svářeč. Tak jsem to znovu zavařil(tentokrát pořádně) a vše bylo OK. Uletí to ale jen vyjímečně. Jak psal Miloš, tak jen když to někdo rve s plnýma kalhotama.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 13.4.09, 09:57 |
|
 |
|
Michal Berta
|
Tak som riesil zaseknutu paku rucnej brzdy... nikde som nenasiel ziadnu schemu,mozno som len zle hladal,hlavne je ze uz funguje....tak mam favo z 90 a drzi to na 4 srubach,ktore nechceli ist von , zavity v prdely, inak dost na ho**o pristup, koli sedadlam. Sedadla som vyberat nechcel... tak som do toho sprtal a podarilo sa mi rucku zhodit dole ,teda ako nie vymontovat celu paku, ale uz nebola zaseknuta hore, ale lietala hore dole bez zasekavania na zuboch...cudlik aj s celou packou sa dal vytianut von, na konci je ohyb, za ktory sa taha kladicka....myslel som ze bude treba novu paku, ale kedze nesla von ,tak som sa hral,pochopil ako to pracuje a opravil...
Stacil srubovak tahat paku hore, a kladicku prevrat celkom do zadu a rvat tam aby ta tycka s ohybom zaskocila za nu....
Tazko sa to popisuje, treba vopchat hlavu medzi sedadla a pozerat smerom dozadu do tej strbiny co je na pake zospodu...a sprtat srubovakom. teraz sa mi to zda jednoduche, ale ani za boha som nevedel prist na to ja kto funguje. A neviem to popisat slovami a obrazky sa mi kreslit nechce,som rad ze to je za mnou.
btw : ked nastavujem lanka rucnej brzdy a maju uplnu volu tak rucna vobec nepribrzduje ano ? len aby som nenicil brzdy pri jazde kim to neni postelovane....
_________________ vodicak od sept 2007 a len a len favo
|
| 1.7.09, 23:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|