Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 21:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 občas nejde nastartovat felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek občas nejde nastartovat felicia
Občas (se mi stává, že mi nechce nastartovat felicia. Děje se to u studeného motoru, stator točí motorem, ale ten ne a ne chytnout :-(. Nepomůže ani přidání plynu. Někdy stačí auto zkusit nastartovat po 30 minutách od nepovedeného startu a auto bez problémů nastartuje. Zajímavé je, že ten problém mě trápil hlavně loni v létě, přes zimu jsem nezaznamenal jediný nepovedený start, znovu mě pozlobila až teď na jaře, kdy se oteplilo. Před rokem jsem vyměnil batérku a svíčky. Auto pokud nastartuje tak běží naprosto v pohodě (= bez kolísání otáček).

Napadá mě vyměnit snímač teploty, snímač otáček a palivovej filtr. Ostatní věci, které mě napadají, že by to mohli způsobovat (škrtící klapka, ŘJ, zapalovací lišta) jsou už podstatně nákladnější.

Nemáte nějaký tip čím by to mohlo být? Moc se v to nevyznám

Jedná se o motor 1.3 MPi 50 kW /1998

Děkuji za pomoc

19.4.09, 20:02
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Asi se jí nechce, auto má duši :wink: Že ty si jí něco udělal... :D

19.4.09, 20:06
rejpal

Příspěvek 
Není to imobilizér?

19.4.09, 20:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
imobilizer nastartuje a potom zhasne.
Chcelo by to niekoho kto sa rozumie do diagnostiky Felicii.
Inak to moze byt problem v halovom snimaci, palivovom cerpadle, alebo len oxidacia niekde na ukostreni, alebo konektore.

19.4.09, 20:28

Příspěvek 
V autoservisu (včetně diagnostiky) jsem byl, nic nezjistili, závada se u nic neprojevila. Pokus jste někdo servisák z Brna nebo blízkého okolí a máte chuť se na to kuknout, dejte prosím vědět.
Pokud se mi závada projeví znovu, mám šanci jako amatér (vyučený elektrikář) s tím něco udělat? Myslím tím nastartovat auto a nebo aspoň omezit okruh možných příčin.
Kamarád mi tvrdí, že mám zkusit vymontovat svíčku a podívat se jestli je od benzínu.

19.4.09, 20:41

Příspěvek 
vytáhni konektor z čidla teploty a mrkni, jesi není zoxidovanej kontakt...případně vyměnit čidlo...dej to v.a.g, ten řekne víc...udej tlak čerpadla

19.4.09, 20:58
Profil ICQ

Příspěvek 
bezna vec u jinych aut...snimac otacek zkusil bych ten...dale pak vse co vede k cerpadlu..zaoxidovany spoj vlastni cerpadlo....chtelo by to v okamziku kdy ti to nejde nastartovat tak se podivat jestli to jiskri pokud ano tak nepujde cerpadlo pokud to ani nejiskri sazim na snimac otacek...vse ostatni jako svicky filtr teplotni cidlo...apod..by se projevilo spatnym behem motoru...ale nastartovalo by to....na diagnostice by meli byt videt aktualni otacky...tak nastartovat a zkus pohybat s kablikem u snimace otacek nebo potukat a otacky musi byt porad pravidelne....ne nejak skakat do nesmyslnych hodnot

19.4.09, 22:17
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Už jsem to tu na fóru někde psal, u stejné Feldy jsem zažil dva problémy se startováním, jeden byl způsoben špatným kontaktem v elektroinstalaci (nevím kde, prostě jsme prolezli půl auta a všechno rozpojili a zase spojili), druhý byl způsoben slabými jiskrami (taktéž neznám přesnou příinu, prostě jsme několikrát vymontovali a namontovali zapalovací lištu včetně svíček). Tak holt zkus projít všechny konektory, včetně toho, který je schován někde pod levým A sloupkem za čalouněním, na ten mám podezření, že způsobil první zmíněný problém...

19.4.09, 22:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Dík za rady. Znovu projdu elektroinstalaci. V servisu si nechám vyměnit oba snímače (teploty a otáček) a zkontrolovat stav čerpadla, a budu doufat, že to pomůže.

21.4.09, 08:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]