felicia 1.6 srovnání a repas hlavy
Autor |
Zpráva |
no_-_name
|
felicia 1.6 srovnání a repas hlavy
Tak mám asi křivou hlavu.. chlápek říká, že když má najeto 130 tisíc, bude lepší už i vyměnit vodítka a gufera ventilů. Na kolik tahle celá operace i s tím rovnáním může přijít?
A ještě dotaz, při té příležitosti budu asi měnit rozvody, co říkáte na vodní pumpy Graff ?
_________________ Mrs. Green
|
28.4.09, 13:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: felicia 1.6 srovnání a repas hlavy
no_-_name píše: Tak mám asi křivou hlavu.. chlápek říká, že když má najeto 130 tisíc, bude lepší už i vyměnit vodítka a gufera ventilů. Na kolik tahle celá operace i s tím rovnáním může přijít?
A ještě dotaz, při té příležitosti budu asi měnit rozvody, co říkáte na vodní pumpy Graff ?
na 1.6
žere ti vodu
žere ti olej
spotreba
( nechce si ten chlapík náhodou zarobiť )
rozvody by už bolo načase vymeniť aj druhý krát
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.4.09, 14:40 |
|
|
no_-_name
|
rozvody už budou druhý, možná třetí, vodu nežere, olej chčije po bloku dolů ven takže nevím kolik ho žere. Spotřeba na 1.6 normální (když jedu hezky, tak kolem 6.5, když jedu jak prase, tak to leze k 8mi)
|
28.4.09, 17:06 |
|
|
Ondras83
|
graff je OK kvalita
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.4.09, 19:18 |
|
|
Jura
|
Co spotřeba oleje? Dolíváš? Z čeho usuzuješ že máš křivou hlavu? pokud se extrémě neztrácí olej a chladící směs je čistá a neubývá a auto nevaří, tak bych to neřešil... Tohle se na 1.6kách nestává často.... co se ale stává sou ty gufera ventilů, že ztvrdnou a ztrácí se olej. Já třeba dolívám do 1.6ky 1litr na 1500km a pod autem ani kapka, ale rozdělávat to kvůli tomu na to peču...je to pálka.... jen nový těsnění pod hlavu stojí asi 4 kila.
A spotřebu máš super.... teda podle toho kde a jak jezdíš já mám skoro 9 litrů spotřebu po městě...auto zrovna v servisu ale a uvidí se co lambda, ale spíš přicpaná kat nebo někde trhlinka
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
28.4.09, 20:54 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Ondras83 píše: graff je OK kvalita
to povedz tej mojej za vyse 2 tisic co po 5000 km chrci jak mixer...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
28.4.09, 23:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ta graff je dobrá, gufera ventilů vyměnit určitě , a zda je hlava křivá i nejlépe řekne brusič si to zanes do brusírny sám a budeš vědět co a jak miloš
|
29.4.09, 06:14 |
|
|
no_-_name
|
takhle, z motoru teče olej... teče to někde zvrchu po pravé zadní straně bloku... odhadem 1kapka z pod auta/deset vteřin... a vanou to neteče, když motor stojí, olej nekape.
|
29.4.09, 08:31 |
|
|
michalkatka
|
no_-_name píše: takhle, z motoru teče olej... teče to někde zvrchu po pravé zadní straně bloku... odhadem 1kapka z pod auta/deset vteřin... a vanou to neteče, když motor stojí, olej nekape.
to bude hore vekom hlavy, alebo pri rozdeľovači, tam to na 1.6 tečie často..
|
29.4.09, 08:41 |
|
|
no_-_name
|
teče to na opačný straně než je rozdělovač... a hlava je suchá, ale pod hlavou už ne. A není to ani u kliky, ani u vačky, to by bylo vidět na rozvodech...
když už bych dělal tu hlavu, měnili byste i hydraulická zdvihátka? má to najeto 132 tisíc...
|
29.4.09, 08:43 |
|
|
michalkatka
|
no_-_name píše: teče to na opačný straně než je rozdělovač... a hlava je suchá, ale pod hlavou už ne. A není to ani u kliky, ani u vačky, to by bylo vidět na rozvodech...
když už bych dělal tu hlavu, měnili byste i hydraulická zdvihátka? má to najeto 132 tisíc...
tie hydroštely pokiaľ sú dobré - nechytať
nevybavujem si presne 1.6 blok, kde to tam môže tiecť, ale myslím že to bude nejaké veko, alebo iba jednoduché tesnenie, tie guferá ventilov odporúčam vymeniť, ale predpokladám že hlavu rovnať netreba, možno iba tesnenie pod ňou, tie 1.6 sú držiaky, ťažké, ale vytrvalé a spoľahlivé motory, pokiaľ meníš každých max 60tis rozvody tie motory vydržia v pohode 300tis, vo Feldách sú dosť priškrtené.
|
29.4.09, 08:52 |
|
|
kwiko
|
no_-_name píše: teče to na opačný straně než je rozdělovač... a hlava je suchá, ale pod hlavou už ne. A není to ani u kliky, ani u vačky, to by bylo vidět na rozvodech...
Mas doma eurotlaciaren? klepu?
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
29.4.09, 08:53 |
|
|
no_-_name
|
kwiko: neklepou Tiskárnu na prachy fakt nemám, koukal jsem že jedno stojí asi tři kila
takže to vidím asi tak na
rozvodový řemen, kladka, pumpu jsem dostal novou od známého, gufera ventilů. těsnění pod hlavu... ještě něco ? to se zas prohnu
|
29.4.09, 09:21 |
|
|
michalkatka
|
no_-_name píše: kwiko: neklepou Tiskárnu na prachy fakt nemám, koukal jsem že jedno stojí asi tři kila takže to vidím asi tak na rozvodový řemen, kladka, pumpu jsem dostal novou od známého, gufera ventilů. těsnění pod hlavu... ještě něco ? to se zas prohnu
skús najprv nájsť kde ti ten olej tečie, poriadne umyť a sledovať...
potom sa pohneš ďalej...
ale ak meníš guferá ventilov na 1.6 hlava musí dolu neviem, ale na 1.3 to ide aj bez demontáže...
|
29.4.09, 09:23 |
|
|
Nakadah
|
Na vymenu gufer hlava dolu jit nemusi, bude se to dela "indianskym zpusobem" pomoci provazku nebo se valec tlakuje kompresorem. Taky me to ted ceka na Golfu II 1.6 EZ, motor pro feldu z nej v podstate vychazi. Felda 1.6 ma tusim motor AEE. Porad je to poctivy (a pekne tezky) motor s litinovym blokem mam najeto 193.000km, tlaky super a vyrovnany, jen olej mizi (cca 0,6l/1000km). Staci nechat zahraty motor brblat na volnobeh par minut, proslapnout plyn a vyleti oblak. Proslapnu znovu a nic, cisto. Holt ztvrdle gufera.
Vymenu bych zmakl i sam, ale znamej sikovnej mechanik mi to udela za 1500 vc. materialu (VictorReinz). Takze kdyz odpocitam cenu materialu vychazi mi to ani ne na 100Kc na jedno gufero. Za ty prachy bych to ja nedelal Nak
|
29.4.09, 09:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|