felicia 1.6 srovnání a repas hlavy
Autor |
Zpráva |
no_-_name
|
Nak: tak jestliže to bude blejt pod hlavou, tak ji stejně budu sundávat a to už bych si ty gufera vyměnil... teď mi říkal že ten co by dělal repas hlavy, by za to chtěl skoro pět tisíc... vodítka, sedla ventilů, gufera. to mi přijde jako dost peněz. Mám ještě jednu hlavu, má najeto 140 tisíc, tak by mi možná stálo za to se na ni vrhnout a udělat si to sám... V autokelly maj sadu těsnění Victor Reinz na celou hlavu asi za dva tisíce. Já si nemyslím, že je bezpodmínečně nutný dělat sedla a vodítka...
_________________ Mrs. Green
|
29.4.09, 10:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nakadah
|
Asi takhle. Sedla se, pokud uz jsou rozklepane pres limit, prejedou frezami a pak se ventily znova zabrousi. Jakym zpusobem vytahnout sedlo z hlinikove hlavy, to nemam poneti. Lisuji se tam silne podchlazena a jeste maji na sobe nekdy i drazky proti vypadnuti. Nevim jak u aut, ale u japonskych motorek manual vubec neuvadi nejakou moznost vymeny sedla ventilu -> hned vymena cele hlavy. Voditka se daji jednoduse promerit. Kdyz uz jsou mimo servisni limity tak se stara vylisuji, nova nalisuji a projedou vystruznikem na presny rozmer.
Tech 5000 za komplet repas hlavy (gufera, voditka, srouvani sedel, zabrouseni ventilu, kontrola a pripadne srovnani (zbrouseni) hlavy samotne) bych dal. Vim co to je zabrusovat 8mi ventilovou hlavu a je to pekna pakarna. Ted jeste zalezi na tom, v jakem stavu jsou ventily. Zabrousis, slozis, myslis ze to je dobre, tak nalijes benzin a svine prosakuji. Tak zase znovu Podpalene talire s vyskubanymi kousky kovu jsou na vyhozeni -> nakup novych. Navic uz muzou byt i rozklepane talire tak, ze hrany tech taliru jsou ostre jak nuze -> zase na vyhozeni.
http://nakadah.ic.cz/kawasaki/motor/DSCN7110.JPG - podpaleny a rozklepany ventil -> na vyhozeni. Nak
|
29.4.09, 10:48 |
|
|
no_-_name
|
No nic, omeju motor, mrknu na to odkud to teče a pak kdyžtak vlítnu na tu druhou hlavu. Pak dám vědět.
|
29.4.09, 12:07 |
|
|
no_-_name
|
hlava zájebana, jaký je číslo torxu na šroubech co jí držej na bloku? a proč je tam sakra takový "vazelíny"
(sundávám hlavu z toho náhradního motoru)
|
29.4.09, 21:13 |
|
|
MAJO
|
Torx je to 12-ka, ja som mu musel pomoct este trochu kladivom, lebo ten otvor v sroube bol dost zasajrajteny. Najprv som myslel, ze je ta 12 velka, ale kladivo to spravilo.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
29.4.09, 22:14 |
|
|
no_-_name
|
T12 ? to je nějaké malé ne? vždyť na šrouby dveří je 50ka a tohle je větší
|
29.4.09, 22:20 |
|
|
MAJO
|
Ja mam na tom torxe napisane CR-V M12. Ze by nejake ine cislovanie
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
29.4.09, 22:26 |
|
|
Pech.
|
problém může být v tom, že olej prolíná skutečně kolem těsnění hlavy, v místě kudy jde ke zdvihátkům a vačici tlak oleje....
občas se to stane...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
29.4.09, 23:48 |
|
|
j.brody
|
Re: felicia 1.6 srovnání a repas hlavy
Zdravim, teče mi olej vzádu kolem té budky.Stačí to přetěsnit silikonem nebo jak to řešíte?Díky moc.
|
13.10.13, 23:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: felicia 1.6 srovnání a repas hlavy
nejlíp je tu budku sdělat celou vyčistit pak přetěsnit chce to jámu nebo zvedák,
|
14.10.13, 06:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re:
no_-_name píše: No nic, omeju motor, mrknu na to odkud to teče a pak kdyžtak vlítnu na tu druhou hlavu. Pak dám vědět. mi to taky jednou teklo z hlavy z toho místa jak popisuješ a bylo tam čidlo oleje, ten motor nebo hlava byla asi z golfa, pak to chčije z tí budky odvětrávání klikové skříně, ale z hlavy pochybuju,
|
14.10.13, 06:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|