| Autor |
Zpráva |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
 asfalto-dehtový nátěr (dříve tuhá vazelína)
Nedávno jsem se bavil s jedním starším opravářem aut ke kterému jezdím ohledně ochrany podvozku proti korozi. Ten mi říkal že Tarty které šly do přímořských a tropických oblastí zespod stříkali jakousi tuhou vazelínou kterou rozředili benzínem kdy po odpaření vazelína zase ztuhla. Nevíte co to může být za vazelínu, příp. jestli se prodává?
Naposledy upravil cyz dne 3.5.09, 21:05, celkově upraveno 1
|
| 3.5.09, 18:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
neim co to je ale typuju, že dnešníma technologiema to bude dávno překonaný...BODY to jistí...někdo tady vysvětloval rozdíl mezi body a tlumexem...
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 3.5.09, 19:07 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Body je dobrá věc - ale musí se aplikovat na odrezeneý nazákladovaný plech jinak to pod tím hnije dál. Potřebuju něco co můžu nastříkat na podvozek pro zpomalení počínající koroze na nedostupných místech - dokonale odrezit celý podvozek jde jedině opískováním a na to jaksi nemám vybavení. Pořád hledám něco co udělá mastný povrch na podvozku a nebude to smradlavá lepivá sračka jako různé mixy založené na fritovacím oleji apod. a tohle by mohlo být něco co hledám. Ještě jsem chtěl udělat nějaký dehtový nátěr. Můj praděda používal jakýsi asfalto-dehtový nátěr vlastní výroby, který se nanášel při teplotě cca 70°C natřel tím plot na chatě, bylo to někdy v roce 56 a plot i tam kde je v zemi je pořád jak nový a nátěr drží. Tajemství na jeho výrobu si bohužel praděda vzal do hrobu.
|
| 3.5.09, 20:32 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
mne sa dobre osvedčil spray na dutiny od Motipu, pri striekaní to urobí takú lepkavú akoby-penu, do pár sekúnd sa zleje na lepkavú vrstvu a tá zalezie určite všade, auto smrdelo ešte týždeň, a lepkavé to bolo ešte 2-3 dni, používajme veci na to na čo sú určené....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 3.5.09, 20:40 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
 Ty mě bavíš,a ty si jako myslíš,že vazelina nelepí a nemaže? Mrskni tam A00 s resistinem,ale bacha bude to špinit.. 
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 3.5.09, 20:45 |
|
 |
|
cyz
|
tak změna - podařilo se mi zjistit že pradědův recept na asfalto-dehtový nátěr pocházel od železničářů kteří tím natírali cosi, nevím co. Nemáte někdo hodně starého dědu který pracoval u železnice a pamatoval si na to? Začínám propadat zoufalství - zjišťuju že veškeré běžně dostupné prostředky jsou naprosto k ničemu protože to co tím natřu tak po roce vypadá tak jako kdybych to nechal jenom tak nenatřené...
|
| 3.5.09, 21:05 |
|
 |
|
Ondras83
|
já sem bodym nastříkal spodek a nosníky sem vystříkal kartuší od Wurthu...asi na dutiny, ale udělalo to přesně to, co popisuje michal a teď sme to kontroloval, je to pořád mazlavý a je ot tam pořád, nesmylo se to...jo a stříkal sme to na rezavej svár podlahy  s tim sem spokojenej já a drží to festově 
|
| 3.5.09, 21:14 |
|
 |
|
cyz
|
Já spíš opět začínám uvažovat že tu kaslti přestanu udržovat, ty 2-3 roky ještě vydrží a potom to hodím do šrotu. Loni to byl měsíc naprosto zbytečné práce, kdybych se na to vykašlal tak jsem mohl mít ušetřenou práci a peníze
|
| 3.5.09, 21:19 |
|
 |
|
Ondras83
|
cyz píše: Já spíš opět začínám uvažovat že tu kaslti přestanu udržovat, ty 2-3 roky ještě vydrží a potom to hodím do šrotu. Loni to byl měsíc naprosto zbytečné práce, kdybych se na to vykašlal tak jsem mohl mít ušetřenou práci a peníze
to si řikám taky, ale zase proč to likvidovat...najednou se něco stane, prachy nebudou a ještě vodejde auto...
|
| 3.5.09, 22:25 |
|
 |
|
paži
|
cyz píše: tak změna - podařilo se mi zjistit že pradědův recept na asfalto-dehtový nátěr pocházel od železničářů kteří tím natírali cosi, nevím co. Nemáte někdo hodně starého dědu který pracoval u železnice a pamatoval si na to? Začínám propadat zoufalství - zjišťuju že veškeré běžně dostupné prostředky jsou naprosto k ničemu protože to co tím natřu tak po roce vypadá tak jako kdybych to nechal jenom tak nenatřené...
jo to by mohl vědět můj děda..uvidím ho ve čtvrtek, tak se zeptám
|
| 3.5.09, 22:32 |
|
 |
|
NOVON
|
Ondras83 píše: cyz píše: Já spíš opět začínám uvažovat že tu kaslti přestanu udržovat, ty 2-3 roky ještě vydrží a potom to hodím do šrotu. Loni to byl měsíc naprosto zbytečné práce, kdybych se na to vykašlal tak jsem mohl mít ušetřenou práci a peníze to si řikám taky, ale zase proč to likvidovat...najednou se něco stane, prachy nebudou a ještě vodejde auto...
Přesně tak..!!!
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 4.5.09, 08:15 |
|
 |
|
Petr105
Registrován: 26.3.08, 11:26 Příspěvky: 5224 Bydliště: Veselí nad Lužnicí
|
pazi píše: cyz píše: tak změna - podařilo se mi zjistit že pradědův recept na asfalto-dehtový nátěr pocházel od železničářů kteří tím natírali cosi, nevím co. Nemáte někdo hodně starého dědu který pracoval u železnice a pamatoval si na to? Začínám propadat zoufalství - zjišťuju že veškeré běžně dostupné prostředky jsou naprosto k ničemu protože to co tím natřu tak po roce vypadá tak jako kdybych to nechal jenom tak nenatřené... jo to by mohl vědět můj děda..uvidím ho ve čtvrtek, tak se zeptám
Aby to nebyla ty impregnace na pražce 
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
| 4.5.09, 08:23 |
|
 |
|
cyz
|
Na pražce ne - ty se impregnovaly právě tím dehtem. Tohle je hmota podobná jako Body 930 a podobné přípravky akorát je tam problém s nanášením (muselo se to nanášet když to bylo horké, natírali tím snad výhybky nebo co...
|
| 4.5.09, 10:28 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Prazce sa hlavne susili v olejovej susiarni. Teda presnejsie sa smazili ako hranolky v roztoku oleja (nafta) a dechtu. Rovnako ako telegrafne stlpy... Dost neekologicke  ale velmi ucinne
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 4.5.09, 11:33 |
|
 |
|
NOVON
|
cyz píše: Na pražce ne - ty se impregnovaly právě tím dehtem. Tohle je hmota podobná jako Body 930 a podobné přípravky akorát je tam problém s nanášením (muselo se to nanášet když to bylo horké, natírali tím snad výhybky nebo co...
Jj tak to je ELASKON neboli lanová vazelína..Tak se to jmenuje dneska..
|
| 4.5.09, 16:35 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |