Autor |
Zpráva |
MichalW
|
Opalování kontaktů
Zdarec, mám problém s opalováním kontaktů palec-víčko rozdělovače a to způsobuje cukání v nízkých otáčkách.Už jsem vyměnil kabely,víčko,palec a problém přetrvává, mohli by to dělat ještě svíčky?Nebo je problém v něčem jiném?
_________________ Škoda Favorit 1.3 GLxi 40Kw BMM Silver Line
|
9.5.09, 08:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Opalování kontaktů
MichalW píše: Zdarec, mám problém s opalováním kontaktů palec-víčko rozdělovače a to způsobuje cukání v nízkých otáčkách.Už jsem vyměnil kabely,víčko,palec a problém přetrvává, mohli by to dělat ještě svíčky?Nebo je problém v něčem jiném?
sviečky, káble, palec musí byť "odporové" medzi indučkou (VN modulom) a iskrišťom sviečky by nemalo byť menej ako 10kOhm... ale ani viac ako 20kOhm...
ráta sa celá VN cesta, sčítavajú sa odpory káblov, palca, a sviečok (tie by mali byť tiež odporové)...
nevypadol ti uhlík v hlave rozdeľovača čo dosadá na stred palca
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.5.09, 08:54 |
|
|
MichalW
|
Odpoledne to zkusím proměřit.Uhlík tam je.Ale přijde mi divný že to dělaly vlastně ty původní věci (kabely,víčko,palec) a teď to dělají i ty nové z čehož by se dalo usoudit že to dělá něco jinýho.
|
9.5.09, 09:10 |
|
|
Peter50kw
|
Problem bude niekde uplne inde - co tak sviecky alebo vylagrovany rozdelovac?
|
9.5.09, 17:58 |
|
|
cyz
|
Nemáš ten rozdělovač jenom pootočený? Zkus zkontrolovat jestli pálí správně - pamatuj že u BMM je okamžik zážehu daný polohou klikovky a ne rozdělovače takže pokud to pálí v momentě kdy palec a kontakt není přesně u sebe tak to vevnitř strašně jiskří a opaluje se to.
|
9.5.09, 18:21 |
|
|
MichalW
|
Rozdělovačem sem zkoušel hejbat a povolenej nebyl,vůle v něm taky nejsou, každopádně zítra zkouknu polohu jestli je to správně nastavený a ještě to proměřim
|
9.5.09, 19:26 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
a co takhle skusit tam dat condenzator jak mely stare skodovky?
|
9.5.09, 21:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kondenzator na VN? Kam ho da? Na vlek za auto?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.5.09, 21:29 |
|
|
varok
|
Kondenzátor bych nedával, může odpálit ŘJ. Někde musí vznikat hrozný výboj, buď mezi jednotlivými nástavci pro svíčky a palcem, jak už bylo psáno, nebo není tam třeba palec s jiného typu fáčka? Ty starší s karburátorem myslím měli kratší.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.5.09, 07:15 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Matthes píše: Kondenzator na VN? Kam ho da? Na vlek za auto?
ne na rozdelovac a kdyby se podival do nejake chytre knizky o svojem aute tak tam je napsane kolik ohmu ma mit ktery kabel
|
10.5.09, 07:51 |
|
|
MichalW
|
No nevim proč bych tam měl dávat něco co tam původně nebylo,kondenzátor na kontaktnim rozděl. byl kvůli jinýmu jiskření.A k měření kabelů jsem neměl důvod když jsou nové.
varok píše: Kondenzátor bych nedával, může odpálit ŘJ. Někde musí vznikat hrozný výboj, buď mezi jednotlivými nástavci pro svíčky a palcem, jak už bylo psáno, nebo není tam třeba palec s jiného typu fáčka? Ty starší s karburátorem myslím měli kratší.
Kupoval jsem to všechno najednou na BMM tak doufám že mi dala všechno správně
|
10.5.09, 08:25 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nový neznamená dobrý
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
10.5.09, 08:38 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
21lucas píše: ne na rozdelovac a kdyby se podival do nejake chytre knizky o svojem aute tak tam je napsane kolik ohmu ma mit ktery kabel
Ale jemu hori kontakty na vysokym napeti...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
10.5.09, 08:54 |
|
|
michalkatka
|
skontroluj ten rozdeľovač ešte raz, kľukovku nastav presne na rysku na bloku, palec musí smerovať presne na kontakt, ak nie, potoč celý rozdeľovač, je možné že to máš pootočené a iskra preskočí ak je palec mimo kontaktu..
ale ešte ma napadlo: máš ten palec so širokým kontaktom pre BMM, či tam nemáš ten úzky pre karbec
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
10.5.09, 09:22 |
|
|
MichalW
|
Jj pujdu to zkontrolovat,palec je určitě široký.
|
10.5.09, 09:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|