Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
vopaje píše: Matthesi,podle mého je toto zbytečná práce.Ještě chápu,kdyby jsi měnil sklo a parabola byla dobrá.Zrcadlovou plochu těžko opravíš.Nevím,ještě to zvaž,zda to má cenu.čus
Prave ze by to mozna slo este zrestaurovat, zrcadlo sice neni na 100% ale jako nahradni by to stacilo Hlavne je nutny to vycistit (manualne bohuzel) a dirou pro zarovku se tam nedostanu
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.1.07, 20:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
vopaje
|
Tím si nejsem Mates jist.Takto jsme opravovaly zrcadla mlhovek a do půl roku kráčely do kytek.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
4.1.07, 21:00 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
vopaje píše: Tím si nejsem Mates jist.Takto jsme opravovaly zrcadla mlhovek a do půl roku kráčely do kytek.čus
Zkusim to nak rozlousknout. Aspon aby to byla takova zaloha kdyztak ...
Je tam tuna prachu a takhle to nejde vyhrabat
|
4.1.07, 21:07 |
|
|
vopaje
|
Mate a co nacpat dírou pro žárovku ubrousek,nebo jinný měkký papír a opatrně to vytřít.Vím je to možná ještě větší pakec,než to rozebrat.čus
|
4.1.07, 21:13 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Napadlo me to, ale potrebuju vycisti i to sklo zevnitr a tam to kreje takova ta krytka plechova jak cloni zarovku
|
4.1.07, 21:16 |
|
|
vopaje
|
A jo,na to jsem zapoměl.
Mate,navštiv vrakáč,třeba zjistíš že to opravdu nestojí za to. čus
|
4.1.07, 21:21 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Takhle, ja je zas az tak nepotrebuju. Sem je pred par dny vyndal z auta, protoze sem nasel po dedovi jiny, skoro novy. Je mi je lito vyhodit
|
4.1.07, 21:23 |
|
|
kenny
|
Pokud budeš kupovat nový, tak bych radil radši originální. Před časem sem na favorita kupoval jedno nový přední světlo, a byla to pakárna. Konektor byl jinak zapojený, musel sem to předělávat. Těsnění u konektoru bylo evidentně horší než původní staré. Světlomet svítil méně (zkusil jsem vzájemně zaměnit žárovky a stav byl stejný). Teď když to auto vidím (už ho nemám), tak vidím, že blinkr v tom světle pěkně vyblednul (asi si tam bude muset dát žlutou žárovku). Tehdy se mi nechtělo měnit jenom prasklé sklo a tak sem měnil celé světlo. Na skle byly úplně stejný nápisy jako na originálním (homologace, dokonce "czechoslovakia"), vzor byl taky stejný. Na krabici jsem marně hledal výrobce, ale podle některých popisků sem nabyl dojmu, že světlo pochází z Turecka.
|
4.1.07, 22:25 |
|
|
Bukaj
|
Kdysi jsem čistil zašlé paraboly hadříkem, ale nesmí se moc zatlačit, jinak setřeš to pokovení...
Pak se mi nejvíce osvědčil způsob "na mokro" - pod tekoucí vodou (vlažnou až teplou a hlavně né tvrdou - pražská je bezva ) jsem nacpal do světla flanelový hadřík a trochu jaru a napustil do něj trochu vody a pak si zahrál na shakera . Poté opatrně vyndat hadr, vylejt vodu a vypláchnout čistou. Členitý povrch skla je možno vydrbat upraveným zubním kartáčkem . Poté vysušit buď jemným flanelem, nebo nechat vyschnout (nesmí být tvrdá voda - ta zanechá mapy a "kapičky" vápníku).
Světla skoro jako nová
Jen pro doplnění uvedu, že mokrou technologii používám téměř na vše - díly z auta, elektronika,...
např počítač, na kterém teď píšu (case, motherboard, zdroj, klávesnice, myš, monitor,...) - to vše prošlo mou mokrou čistící technologií, poté, co jsem jednotlivé díly nasockl
Přecejen, elektronice tohoto typu škodí prach, a jednou za x let jí voda neublíží , ale raději to doma nezkoušejte s vaším zánovním PC, a kdybyste to přecejen na nějakém šrotu zkoušeli, tak HDD nenamáčet a CDrom rozebrat a umýt jen části kovové a plastové (nenamočit optiku)!
Hold si potrpím na čisté věci, když už se v nich chci vrtat...
A ještě k těm světlům - mně sklo z jednoho světla upadlo samovolně, když jsem seřizoval světlomety
Když jsem ale chtěl sundat sklo z orezlého světla, musel jsem nožíkem odrýpat ten tmel a strávil jsem nad tím asi půl hodiny
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
5.1.07, 10:15 |
|
|
Bukaj
|
To jsem to ale zasmajlíkoval
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
5.1.07, 10:16 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak tuhle technologii vyzkousim pak dam vedet
|
5.1.07, 15:10 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Velke diky patri Bukajovi
Slo to v pohode, akorat sem mame musel vzit asi litr destilky pac tu mame tvrdou vodu
Sou sice obcas trochu dubkovany zrcadla ale s predchozim stavem se to neda srovnat, este zase zvenku nabarvit a mam dalsi svetla
|
5.1.07, 16:13 |
|
|
Bukaj
|
Matthes píše: Velke diky patri Bukajovi Slo to v pohode, akorat sem mame musel vzit asi litr destilky pac tu mame tvrdou vodu Sou sice obcas trochu dubkovany zrcadla ale s predchozim stavem se to neda srovnat, este zase zvenku nabarvit a mam dalsi svetla
Nemáš zač
Kam na ty smajlíky chodíš ?
|
6.1.07, 11:58 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Treba jiny fora, napr http://forum.skodahome.cz/ ale je to casove narocny to sem dat
|
6.1.07, 12:07 |
|
|
Bukaj
|
Hm, tak z lenosti zůstanu u těch, které tady mám přímo pod nosem (i když v případě vkládání obrázků jsem lenost překonal)
|
6.1.07, 13:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|