Felicia MPI nejede na plyn
Autor |
Zpráva |
Kadeci
|
Felicia MPI nejede na plyn
Dobrý den,
potřeboval bych radu, mám Felicii combi MPI 97 rok, auto jsem koupil jiz z plynem Tartarini, plyn montovanej nekdy v roce 2000, auto mam ted najeto celkem 90.000 km, odhaduji ze na plyn mohlo byt najeto cca 60.000 km. Posledni dobou jsem moc nejezdil a když jsem naposledy vyjel, auto zacalo desně škuba, jako kdyby tam nešel ani plyn, ani benzin a nechalo me na pospas, po dlouhem trapeni se umoudrilo a doskakal jsem do servisu na LPG, tam me rekli asi za 400 Kč že je auto rozbite a že tam nejde ani plyn ani benzin.. Prepinac mam tri polohový ( jedna poloha ze nastartuje na benzin a mel by prepnout na plyn ). Takjsem zacal zkouset, vymena benzinoveho fitru, procisteni potruby, vymena hadicek, pak jsem vyndal palivove cerpadlo a mel jsem prasklou hadicku privodu paliva, vymenil jsem a felicie zacala jezdit na benzin jako drak, prepinac zacal taky fungovat, ze jedu at sviti plyn nebo benzin, ale horsi je ze z nadrze ubývá jen benzi a plyn jen v hodně málém množství, spíše nepatrně ( takze at sviti cokoliv a prepnuto je na cokoliv stale jednu na benzin ). Membránu jsem nikdy neměnil, ani plynový filtr. Můžete někdo poradit, čím by to mohlo být nebo co jednoduchého vyzkoušet, nebo zda bych byl schopen membranu vymenit sam ? Pac tu v okolí mám jen dvě firmy na LPG a zadna Tartarini nedela a zatim mi ani zadan nejak pomoci nedokazala.
Předem děkuji za rady...
|
26.5.09, 22:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
NOVON
|
Tak že na benál to jede a na plyn ne??
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
27.5.09, 08:10 |
|
|
Kadeci
|
Přesně tak, z nádrže ubývá jen benzín a plyn stále zůstává, teda plyn taky drobet ubývá, ale jen minimálně, spiše vůbec.Ale podle přepínače se to tváří tak, že to jeden normálně na plyn, ale pravda to není.
|
27.5.09, 10:18 |
|
|
NOVON
|
Na obě paliva zároveň ti to šlapat nemůže,to mi věř..Stačí vyzkoušet toto: Nech to běžet na volnoběh na plyn a vytáhni pojistku od palivového čerpadla,pokud to zdechne,tak ti to jede na benál,i když se to tváří,že na plyn.. Pak napiš co jsi zjistil..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
27.5.09, 18:37 |
|
|
Kadeci
|
to vyzkouším snadno, jen zjisti, jáká pojistka je na palivové čerpadlo....
|
27.5.09, 18:59 |
|
|
Kadeci
|
Tak pojistku uz jsem nasel, je to cislo 4, pokud ji vytahnu, tak auto hned chcipne a nahodit uz nejde... Takze jede pouze na benzin...
|
27.5.09, 19:42 |
|
|
NOVON
|
No vidíš.. ,tak to je důvod proč ubývá benál..
Tak že půjdem po plynu..Pojistka pro lpg zařízení je ok?
|
27.5.09, 21:42 |
|
|
shrekzv
|
vsetky felicie mali elektricke cerpadlo benzinove predpokladam...nemalo by ho po prepnuti na plyn vypnut uplne?....alebo aspon elektroventil zavriet?...ako mam na skodovke
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
27.5.09, 22:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
když odpojíš pojistku č.4 tak ti to nepojede ani na plyn, odpojit palivové čerpadle jde na desce snad jen relátkem tuším č.3
pokud máš MPi a třípolohový přepínač taqk je to pěkně blbě Mpi se má startovat vždy na benzím a při režimu připravenosti na přepnutí skočí plyn
na tom přepánači je konrolka svítí červeně, pokud je přepínač v mezipoloze tak při přidáná plynu by měla svítit zeleně a auto jede na plyn
pokud ta kontrolka nesvítí tak ti asi vyhořela pojistka, může být ve sloupku řízení, u levé hohy, v pojistkách ale nejvíc někde v motorovém prostoru u reduktoru
zjisti tu pojistku a pak napiš miloš
|
28.5.09, 06:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
shrekzv píše: vsetky felicie mali elektricke cerpadlo benzinove predpokladam...nemalo by ho po prepnuti na plyn vypnut uplne?....alebo aspon elektroventil zavriet?...ako mam na skodovke
skoro žádná to nědelá čerpadlo jede pořád dokola a odpojí se jen vtřikování miloš
|
28.5.09, 06:28 |
|
|
Kadeci
|
Tak pojistka je v pořádku. Na přepínači mám tři polohy:
1) pravá - červená ledka - startuje i jede pouze na benzín
2) prostřední - zelená ledka + červená ledka ( nastartuje na benzín a nad 2000 otáček přeskočí samo na plyn, svítí zelená a oranžová ledka )
3) levá - zelená + oranožová ledka - startuje o jeden jen na plyn
( možná je bod 2 a 3 prohozenej, nejsem si ted jist )
Všechny se tváří jako kdyby bylo vše dobře, ale i když svítí zelená a oražnová ledka, auto stejne jede na benzín.
Pojistu jsem našel jen jednu, 7,5A a ta je dobrá.
Co dál ???
|
28.5.09, 12:02 |
|
|
NOVON
|
Kurňa,to se takhle blbě radí,když to nevidíš..Můj tip je na přepínač v prd..
|
28.5.09, 17:58 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no pokud svítí kontrolka pojistka je OK
já bych vzal drát z baterky + a krátce připojil na LPG + pokud cvakne i ventil na reduktoru a uslyšíš zasyčení bude asi problém v přepínací krabici pokud se mrcha tváři že přepla jen fligní a nemaká miloš
|
28.5.09, 20:18 |
|
|
Jiri
|
Jakym zpusobem to pak ma odstavit benzin....nejakym signalem Rj...nebo odstrihnutim vstriku
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
28.5.09, 21:16 |
|
|
NOVON
|
Jiri píše: Jakym zpusobem to pak ma odstavit benzin....nejakym signalem Rj...nebo odstrihnutim vstriku
Při přepnutí na lpg se odpojí vstřikovač/e..
|
28.5.09, 21:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|