Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 16:14

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Hadice a trubky felda 
Autor Zpráva

Příspěvek Hadice a trubky felda
Chystám se na výměnu brzdových hadic a trubek.... všechno snad proběhne v pohodě, ale jedné věci se bojím a to jestli povolím hadici co je ve třmenu...Jak vidíte na fotce už to tam bude dlouho né-li od výroby. Když sem to dělal na fáčku ještě, tak sem normálně ušmik hadicu položil na zem nastrčil klíč a dupnul:) Ale povolilo až po pátém dost silném dupnnutí a tohle vypadá ještě hůř...hlavně to nechci zalomit ulomit atak... Takže jaká máte taktiky na povolování a co s tím všechno mám udělat? A jakože já na to mám štěstí.... co a jak dělat když už to ulomím třeba? Nový třmeny sou totiž docela pálka a to bych nerad...
Obrázek
A když už se ptám, tak když měnité hadice a trubky jak postupujete při demontáži a montáži?

28.5.09, 22:00
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
no jesi jsi neměnil kapalinu, tak bych jí vyměnil, tzn, že to musíš vypustit..ovzdušňovákem a budeš šplapat, potom ten závit postříkej WDčkem nebo trošku polej kapalinou (předtim to vem ocelákem to bláto) no a mělo by to jít...ty trubky, to je vždycky pakárna, takže jeslti je chceš měnit, většinou to u HBV jde v pohodě :wink: ...hlavně používat kvalitní klíče, ne bláto od tamtoho ťonga, ušetřil sem dvě kila....

28.5.09, 22:12
Profil ICQ

Příspěvek 
No brzdovka nová, ale udělám tomu generálku, takže hadice trubky nový těsnění a manžeta pístu a taky i destičky a kotouče a nabarvit třmeny.... Ani bych to nemusel dělat možná, ale baví mě to a udělám si u babky v garáži pěknej víkend v červenci.... Já to chci hlavně udělat tak aby se do HBV nedostal vzduch, protože naposledy se mi nějak zmrvil když sem s ním šlapal nasucho... mám v plánu cvaknout trubku u HBV a vohnout ju aby to neteklo ven...pak šmiknout hadici a propstě to celé natvrdo vydělat...až to budu mí celé hotové natřené atd, tak to tam šoupnu napojím hadici na třmen a nakonec až potom rychle odmontuju trubku od HBV a jen připojím novou, která už vlastně bude namontovaná jen ne napojená na HBV a pak mám v plánu prostě odvzdušnit. Takhle by to šlo ne? Snad nenastane nějakej zádrhel...vím že naposledy sem se nadřel s tím spojem trubka-hadice, protože mi nešla vyndat ta závlačka a pak s vyndáním pístu ze třmenu a nasazením toho pístu s tou prachovkou to sem dělal snad hodinu než to bylo správně...

28.5.09, 22:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Demontáž starých trubek a hadic-ucvakat,uřezat..;-)
Nové trubky a hadice namontovat je už sranda..Doporučuju převlečné matičky trubiček-jejich závity trošku máznout vazelinkou..Taky je dobré si koupit spešl otevřené 6-ti hrané očko 11..na dotahování nových trubek-menší nebezpečí sjetí klíče..Jinak už snad jen,že hadičky nemají být překroucené..

28.5.09, 22:39

Příspěvek 
Jo a aby to nebylo překroucené ty trubky, tak musím prvně trubku do třmenu našroubovat nasadit třmen... a až teprv potom protáhnout tam tu hadici a zajistit ji a potom do ni našroubovat tu trubku...je tak? Teď si totiž nemůžu přesně vybavit jak to tam je....

28.5.09, 22:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo a ještě mě tak napadlo....já sem vždycky když sem měnil desky, tak všechny hrany zbrousil pilníkem od té barvy.... protože to každej doporučuje no ale tak sem se zamyslel proč se to vlastně dělá? Přece když to zpiluju na kov, tak to tam právě bude reznout a může se to zasekávat časem... takhle když tam je ta barva, tak to přece jen máznu ty styčné plochy nějakou odolnou vazelínkou a výsledek musí být lepší ne? A co sem ted sundával Desky Ferodo premier, tak ta barva vůbec neopadává a pěkne drží pěkně hladoučky, takže to tam musí jezdit daleko líp.... Co vy na to?

28.5.09, 22:54
Profil ICQ

Příspěvek 
Ano, nejdříve hadici do třmenu a až potom k ní přišroubovat trubku. Na té hadici jsou pruhy a měly by být rovně, ať na technické neremcají.

Jak už někdo říkal, tak hadici šmiknout a nasadit očkový klíč. Pak do něj párkrát ťuknout kladívkem a jde dolů vše. I moje 17 let staré šly krásně.

Sundávání barvy nemohu posoudit.

28.5.09, 23:04

Příspěvek 
Dneska sem měnil hadice na fáčku, byli ještě původní podle značení, takže kdoví jestli se za těch 15 let někdy povolovali...den předtim sem ty spoje prostřík 20 let starym konkorem, dneska před samotnym povolenim sem tam střík zase a pak už sem jen nasadil klíč, trošku na něj zatlačil a bylo to, stejně tak i trubky...takže to zkus a neboj se toho :wink:

28.5.09, 23:07

Příspěvek 
No jestli to jde takhle v klídku, tak bych teoreticky ani trubky měnit nemusel.... no ale zase když už v tom budu...stojí to pár korun

28.5.09, 23:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
No jestli to jde takhle v klídku, tak bych teoreticky ani trubky měnit nemusel.... no ale zase když už v tom budu...stojí to pár korun

Radši vyměň. Je to práce na 5 minut a tvé brzdy i STK to ocení.

Mimochodem chybí ti ta menší sponka u manžety homokyneťáku.

28.5.09, 23:30

Příspěvek 
Vím o tom...musela někde vodpadnout, ale studoval sem to a ta guma na té polose drží jak svina netočí se to nijak, že ta sponka tam ani není potřeba snad, tak sem to tam zatím nedával...ani ta manžeta na té poloose nejde posunout nic...

28.5.09, 23:33
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Vím o tom...musela někde vodpadnout, ale studoval sem to a ta guma na té polose drží jak svina netočí se to nijak, že ta sponka tam ani není potřeba snad, tak sem to tam zatím nedával...ani ta manžeta na té poloose nejde posunout nic...

Sponka stojí do 30 kč. Radši to kup. Teď třeba drží, ale až někde pojedeš 150 km/h, tak se může odtrhnout a pak tě bude stát oprava víc.

28.5.09, 23:45

Příspěvek 
Ještě mě tak napadlo nemělo by se na spoj hadice a třmenu tam dát na závit nějakej ten pojistnej tmel, aby se to nepovolilo? Přece jen když se to tam furt hejbe jak se zatáčí kolama.... Hmmm?

31.5.09, 15:02
Profil ICQ

Příspěvek 
Když to dobře utáhneš, tak by se to nemělo povolit. A to kolo zase nemá tak velký rejd, aby se to celé povolilo.

31.5.09, 15:16

Příspěvek 
Jura píše:
Ještě mě tak napadlo nemělo by se na spoj hadice a třmenu tam dát na závit nějakej ten pojistnej tmel, aby se to nepovolilo? Přece jen když se to tam furt hejbe jak se zatáčí kolama.... Hmmm?

To se nepovolí..neblázni.. :shock:
Spíš by mě zajímalo,kdo dal svěrný šroub tlumiče v těhlici matkou dopředu...at na to pere bordel a jde to pak dobře povolit.. :roll: :roll:

31.5.09, 19:45
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další