Autor |
Zpráva |
grizzlyxxl
|
1.6 škoda felicia
Zdravím,prosím vás klepe mi motor ale jenom nékdy. Je to nepravidelné. můžou to být hydroštely?
|
29.5.09, 19:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A jak a kdy to klepe.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.5.09, 19:41 |
|
|
grizzlyxxl
|
po nastartování ale jenom někdy a ozývá se to jakoby z pod víka ventilů
|
29.5.09, 19:49 |
|
|
Jura
|
Dělá to v zimě nebo když je málo oleje....skotroluj a dolij olej a máš klid
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
29.5.09, 19:54 |
|
|
grizzlyxxl
|
právě že to dělá teď v létě ale jak říkám jak kdy je to těžce specifikovatelná závada
|
29.5.09, 20:06 |
|
|
Jura
|
No však to nejde nějak specifikovat.... to klepání je než čerpadlo nasaje olej a zaolejují se ventily nebo hydroštely nebo co to tam je.... Co tam máš za olej... máš 5 nebo 10W-40? A máš ho dost? Mě to občas udělá když už mám olej na spodní rysce anebo když déle nejedu....a v zimě skoro pokaždé, jak je olej ztuhlej
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
29.5.09, 20:10 |
|
|
Nakadah
|
Sou to hydrostely nez sem do nich dostane olej, proste bez oleje mas velke vule ventilu a to je ten zvuk. Zkus koupit kvalitni olejovy filtr se zpetnym ventilem (napr. MANN) - olej nebude z kanalu padat zpatky do vany. Olej minimalne 10W40! Nak
|
29.5.09, 20:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no stím oejem 10W nebo 5W bych si nebyl tak jistý, tam m§že být příčina klepecu,
máš motor AEE pro sibiř je vhodná plná sintetika 5W
pro naše klima 15W takže superturbo
a od itálie po pyramidy 20W co se lije do tatry miloš
|
30.5.09, 07:42 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
15W nejni vhodnej pro hydroštely
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.5.09, 07:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: 15W nejni vhodnej pro hydroštely
až budeš v servisu měnit oleje sám poznáš časem
motor AEE hydroštely má a autodata uvádí to co píšu
no třeba mladá nahodí koktu TDi a klepec po ránu po chvilce znizne lejou plnou 5W tak kolem 1400 kč
já mám SDi a slabý klepec po startu který hned zmizne je až pod -10 leju 15W
no nedávno jsem tu měl snad micubiši, ten ti klepal ventilů s hydroštely tam bylo mooc 16V a motor objetou zeměkouli
dal jsem 30W co leju do V3S a motor tak pěkně schell žádný klepec nic, před tím tam byl olej řídký jak H20 miloš
|
30.5.09, 08:04 |
|
|
Jiri
|
slovacek.milos píše: Sadra17 píše: 15W nejni vhodnej pro hydroštely až budeš v servisu měnit oleje sám poznáš časem motor AEE hydroštely má a autodata uvádí to co píšu no třeba mladá nahodí koktu TDi a klepec po ránu po chvilce znizne lejou plnou 5W tak kolem 1400 kč já mám SDi a slabý klepec po startu který hned zmizne je až pod -10 leju 15W no nedávno jsem tu měl snad micubiši, ten ti klepal ventilů s hydroštely tam bylo mooc 16V a motor objetou zeměkouli dal jsem 30W co leju do V3S a motor tak pěkně schell žádný klepec nic, před tím tam byl olej řídký jak H20 miloš
15W uplne v pohode nesmis se ridit tim co je nekde napsano ale tim co potrebuje motor..taky ty motory nejsou nove a jsou tam patrne vetsi vule nez za mlada tak je hustsi olej lepsi
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
30.5.09, 10:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jirko zkus to superturbo M7ADS IV 15W40
sem tam o něk kecáme no zrovna dneska jsem ladil v jednom zadrbaném motoru ventily fakt čisto po první výměně, ten plíšek čistý olej humáč černý jak bota, byl to forman BMM na plyn prodával jsem ho před rokem miloš
|
30.5.09, 10:41 |
|
|
Jiri
|
slovacek.milos píše: jirko zkus to superturbo M7ADS IV 15W40 sem tam o něk kecáme no zrovna dneska jsem ladil v jednom zadrbaném motoru ventily fakt čisto po první výměně, ten plíšek čistý olej humáč černý jak bota, byl to forman BMM na plyn prodával jsem ho před rokem miloš
tady na dilne ani 15W nemame...jak pojedu ted do cr budu asi menit mamce olej tak bych to tam mohl zkusit....co to je za vyrobce
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
30.5.09, 13:56 |
|
|
Ondras83
|
Jiri píše: slovacek.milos píše: jirko zkus to superturbo M7ADS IV 15W40 sem tam o něk kecáme no zrovna dneska jsem ladil v jednom zadrbaném motoru ventily fakt čisto po první výměně, ten plíšek čistý olej humáč černý jak bota, byl to forman BMM na plyn prodával jsem ho před rokem miloš tady na dilne ani 15W nemame...jak pojedu ted do cr budu asi menit mamce olej tak bych to tam mohl zkusit....co to je za vyrobce
paramo
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
30.5.09, 14:40 |
|
|
Jiri
|
Ondras83 píše: Jiri píše: slovacek.milos píše: jirko zkus to superturbo M7ADS IV 15W40 sem tam o něk kecáme no zrovna dneska jsem ladil v jednom zadrbaném motoru ventily fakt čisto po první výměně, ten plíšek čistý olej humáč černý jak bota, byl to forman BMM na plyn prodával jsem ho před rokem miloš tady na dilne ani 15W nemame...jak pojedu ted do cr budu asi menit mamce olej tak bych to tam mohl zkusit....co to je za vyrobce paramo
Jo tak jestli to je paramo tak uz asi vim..mam pocit ze to prodavali u nas ze sudu dokonce...ale jistej si ted nejsem..no uvidime..neco tam naliju doma....
|
30.5.09, 15:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|