Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 20:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Startovani 
Autor Zpráva
Příspěvek Re: startování
2TS: Vyzouším a dám vědět
2JC: Na spojku jsem, zapoměl. Mám ji zmáčklou dokud nechytne.

Nevíte kolik by měli přibližně stát ty membrány? Ptal jsem se u jednoho prodejce tady u nás a ten za to chce 1500,--. A Prosím, zda by se mohl někdo trošku rozepsat o membranach a popřípadě popsat výměnu, jestli se mění jen membrány nebo i něco dalšího. Mam BRC.

DIKY

21.1.06, 08:11
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: startování
2JC: Zkoušel jsem různé postupy startování a pořád to samé. Startér točí motorem jako blázen, ale ani si to neškytne. Včera jak bylo nad nulou tak to startovalo bez problémů na LPG. Chytalo jen na škrtnutí.

21.1.06, 08:17
Moderátor

Příspěvek 
Karbec chce vymontovat a vyčistit, podle mne je tam ucpaná tryska sytiče, nebo pootevřená škrtící klapka na některé z komor. Poznáš to tak, že při startu začneš zuřivě šlapat na plyn, když to chytne, tak je něco se sytičem. Když to ani nemrkne, tak je motor přechlastaný. Pomůže vypnout sytič a chvíli točit s plným plynem, aby se motor odvětral.

Membrány jsem naposledy kupoval za 700, ale je to už 4 nebo 5 let. A máš správně seřízenou vůli na ventilech? Jestli je malá, tak v mrazu nemusí těsnit, a to se potom špatně startuje...:-)

21.1.06, 10:25

Příspěvek 
Membrány,akorát na Lovato,jsem kupoval rok a půl zpátky za 5 stovek v Automanii.Přehození je práce na chvíli.1500,i když za BRC,mi přijde dost.Zkus tu Automaii (www.automania.cz).Jinak já startuju fáčko i v nejhorších mrazech na plyn,benzín nezná:-)

21.1.06, 23:13
Profil ICQ
Příspěvek 
Bery píše:
Membrány,akorát na Lovato,jsem kupoval rok a půl zpátky za 5 stovek v Automanii.Přehození je práce na chvíli.1500,i když za BRC,mi přijde dost.Zkus tu Automaii (www.automania.cz).Jinak já startuju fáčko i v nejhorších mrazech na plyn,benzín nezná:-)

Repasni sada by se mela cenove pohybovat koem 500-700 na vsechny bezny podtlakovy systemy. 1500 je slusna darda i v pripade, ze se jedna o cenu i s praci (lpg servis obvykle nezamestnava zadny "atomovy fyziky", aby si musel uctovat litr za hodku prace :). 3roky130tkm nutne neznamena konec membran, ale repase by nezaskodila. Problem bude spis uz se stavem motoru - predpokladam, ze uz klepe na branu 3. stovky tkm a tam uz je problem i start v mraze na benal. Kazdopadne neni ani tak nutny prepnout pred dojezdem na benal, jako spis tesne pred pred chcipnutim motoru aspon prepnout do "neutralu" a vyjet zbytek plynu z reduktoru. A kdyz ani to ne, tak aspon prepnout prepinac lpg/benal do pozice benal jeste pred zapnutim klicku. Jinak se uz odmitam peklovat se studenym motorem a benzino-syticovymi hratkami a celou zimu startuju vyhradne na lpg (starter prijde ke slovu obvykle jenom max. 0,5-1s :) Ovsem "svata trojice": favomotor, ETZ a starter s reduktorem to jisti :) Trosku benalu dopreju teplymu motoru jednou denne nekde pred kopeckem diky cemuz se dari udrzet SEDR tak nejak v provozuschopnym stavu pro nouzovej start ci dojezd.
Jinak stav karbu po 130tkm asi nebude optimalni, takze to mozna zachrani repase a to dukladna vc. vyvareni ve zredenym octe, protoze klasicky koupele v nafte ci tech. benzinu s naslednym vyfoukanim, na usady z lpg zabiraj asi jako Celaskon na meningokoka.

22.1.06, 21:39
Příspěvek 
Při výměně motoru, se čistil karburátor a dělali se ventily, předstih. Ten motor co tam mám teď , tak na něj taťka najezdil asi 70 000km takže jestli má 85000km tak je to hodně.

23.1.06, 15:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]