Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 23:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Benzín na motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek 
ZKUS SE PODIVAT NA PALIVOVÉ MECH CERPADLO MUZE BÝT PROTRHLÁ MEMBRANA A TIM BY TI TO CHCALO DO OLEJ. VANY PODIVEJ SE NA MERKU OLEJE JESLI TAM MAS BENZIN TAK BUDE TEN OLEJ HORET PRI ZAPALENI.

10.3.06, 09:13
Pspvek Reklama

Příspěvek 
hans píše:
Ještě mi vrtá hlavou - už před výše popisovaným problémem s únikem paliva mi to špatně startovalo teplý. Vždycky dlouho točit s plynem na podlaze. Poslední dobou se ještě poměrně zhoršilo. Mohl by tento problém být způsoben malým tlakem paliva, třeba v důsledku uvolněné přívodní "trubičky" na karburátoru? Že by tekl benzín ven a ne do karburátoru a špatně to startovalo? MOžná to je blbost a je jenom špatně nastavenej plovák

Tohle spíš vypadá na přechlastání (výška hladiny - plovák?)
Jestli Ti propouští jehl. ventil, poznáš, když budeš pumpovat ruční páčkou na benzínovym čerpadle - po chvíli by měl ventil uzavřít a páčka čerpadla přestat klást odpor (pružinka jí přestane vracet nahoru) - teda pokud Ti ještě jakžtakž těsní čerpadlo.

Jinak karby EDSR a SEDR jsou záměnné, SEDR je trochu upraven ve prospěch spotřeby paliva (ekonostat).
EDSR byl míň blbuvzdorný, ale se správným citem se s nim dalo jezdit s rozumnou spotřebou a auto bylo trochu živější.

Jen ten kablik k elmag. ventilu vzdušníku volnoběhu měl u EDSRu trošku užší tu koncovku (dutinku), ale stačí to trochu rozehnout šroubovákem...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

10.3.06, 09:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
hans píše:
Ještě mi vrtá hlavou - už před výše popisovaným problémem s únikem paliva mi to špatně startovalo teplý. Vždycky dlouho točit s plynem na podlaze. Poslední dobou se ještě poměrně zhoršilo. Mohl by tento problém být způsoben malým tlakem paliva, třeba v důsledku uvolněné přívodní "trubičky" na karburátoru? Že by tekl benzín ven a ne do karburátoru a špatně to startovalo? MOžná to je blbost a je jenom špatně nastavenej plovák

Tohle spíš vypadá na přechlastání (výška hladiny - plovák?)
Jestli Ti propouští jehl. ventil, poznáš, když budeš pumpovat ruční páčkou na benzínovym čerpadle - po chvíli by měl ventil uzavřít a páčka čerpadla přestat klást odpor (pružinka jí přestane vracet nahoru) - teda pokud Ti ještě jakžtakž těsní čerpadlo.

Jinak karby EDSR a SEDR jsou záměnné, SEDR je trochu upraven ve prospěch spotřeby paliva (ekonostat).
EDSR byl míň blbuvzdorný, ale se správným citem se s nim dalo jezdit s rozumnou spotřebou a auto bylo trochu živější.

Jen ten kablik k elmag. ventilu vzdušníku volnoběhu měl u EDSRu trošku užší tu koncovku (dutinku), ale stačí to trochu rozehnout šroubovákem...

Ještě pro upřesnění SEDR odstraňoval samozápaly lépe než EDSR

10.3.06, 14:52
von GLEXR

Příspěvek 
Tak jsem se k tomu konečně dostal a nestačil se divit. Celý to způsobil vypadlý odpojovač volnoběhu (takový ten váleček). Už dřív jsem si všiml, že byl přiletovaný, ale držel - nejspíš se v tom původní majitel hrabal a strhnul závit. No a teď najendou upadl, takže do samovolně chcípalo a navíc tudy chcal ven benzín. Zatím jsem to provizorně ucpal větším šroubem a dojel s tím 150 km domů.
To rozteklý těsnění pod víkem ventilů bude snad jenom nešťastná souhra závad, žádná souvislot s výše napsaným mě nenapadá. Jinak AC pumpa v pohodě, stejně jako hadičky.

19.3.06, 20:34
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2