Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 23:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 oprava vyhřívání okna 
Autor Zpráva

Příspěvek oprava vyhřívání okna
Máte někdo konkrétní zkušenost s opravou přerušeného vyhřívání zadního okna na šáde?

9.1.07, 21:21
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Jako přímo že ti do okna proud jde,ale netopí???tak to myslíš?Je na to barva,vodivá.Nevím co stojí,ale asi do pěti stovek se vejdeš.No není to barel.Spíš třetinovej lak na nehty :wink:.Jinak jestli ti nejde do okna štáva,tak se musíš podívat kde vytejká a nedotejká :wink:

9.1.07, 21:43

Příspěvek 
Mám zkušenost s lakem české výroby EL 2 (jsou EL 1,2,3 dle určení).
Stál v Praze v GMku asi 60Kč a když nemyješ moc okno (zevnitř), tak je to dobrý.
Ale asi po 3 umytích ironem a hadrem jsem to musel obnovovat.
Laku je asi 5gramů, ale spotřeba není velká, už jsem opravoval asi 5 skel a furt je ho tam dost...
Ještě doporučuji pro dobré promíchání hodit do lahvičky s lakem kuličku z ložiska (tak 3mm).
A určitě jsou i laky, které vydrží víc...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

10.1.07, 08:43
Profil ICQ

Příspěvek 
Zdravím. Taky sem tenhle problém řešil u svýho Rapídka :-)
Když jsme to s kamarádem proměřily tak tam nešel proud, byla vada v relátku. Zkus proměřit, jestli ti jde proud do těch kontaktů u skla, jestli ne tak sundej plastovej kryt relátka a to má takovej malej jazýček, ten musíš trošku přihnout k té cívce, ale ne moc, nesmí se dotýkat, jen když sepneš vypínačem....
Když nám šel proud do kontaktů, tak sme proměřily okno a zjistily sme, že jsou ty proužky uplně vydrolený asi na 30 místech, tak sme se na to vykašlali.
Koupím nový sklo, nebo si na to zvyknu :lol:

K těm lakům : V GM elektronics mají 3 druhy-liší se to nevím čím ještě, ale hlavně oděrem.
http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=

http://www.conrad.cz/vodive-stribro-3-g+dp73270/ tohle říkají, že má být odolnější

Zkus proměřit na kolika místech to máš, jestli to máš na pár místech tak je to v pohodě. :wink:
Jo a ještě jeden tip, co až to zaschne, tak to přelakovat lakem, aby to vydrželo víc? :lol:

10.1.07, 09:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
Mám zkušenost s lakem české výroby EL 2 (jsou EL 1,2,3 dle určení).
Stál v Praze v GMku asi 60Kč a když nemyješ moc okno (zevnitř), tak je to dobrý.
Ale asi po 3 umytích ironem a hadrem jsem to musel obnovovat.
Laku je asi 5gramů, ale spotřeba není velká, už jsem opravoval asi 5 skel a furt je ho tam dost...
Ještě doporučuji pro dobré promíchání hodit do lahvičky s lakem kuličku z ložiska (tak 3mm).
A určitě jsou i laky, které vydrží víc...

Já jsem to dělal tím EL 3 a dolu to nejde. Na tom přerušení jsem udělal takovou kapku, kdybych to udělal tak, aby to nebylo vidět, mělo by to moc velkej odpor. Vypadá to nějak takhle ----O-----

10.1.07, 10:44
Profil ICQ

Příspěvek 
díky za rady, včera jsem náhodou našel na Aukru nabídku vodivého stříbra v takové malé lahvičce / 3g / jako je lak na nechty a ten člověkl tam píše, že je to přímo m.j na opravu vyhřívání oken. / 3 gramy - to v hubě mám mnohem víc zlata/. Našel jsem na okně šest míst přerušených spojů. Bude to makačka, ale ¨další okno nechci kupovat, tohle jsem koupil nechal v létě natónovat a to stálo cca 1500,- to stříbro stojí necelé 3 stovky. Pokusím se to udělat tím způsobem oblepením poškozeného místa páskou a přetření štětečkem. Snad se mi to povede. když ne, tak tam udělám ty tečky. Místa přerušení jsem našel tak, že jsem chtěl odrosit zadní okno a na polovině linek se mi odrosily jen tečky asi jako koruna, tam by měly být ty přetrhliny.
Dík.

10.1.07, 17:08
Dezertér

Příspěvek 
Zdarec chlapi, našel sem na netu tak něco od našich kolegů co spravovali okna Renaultech. Vypadá to že maj něco lepčího ne maj v GM nebo v GESu.

...tak jsem nastivil prodejnu nahrad.dilu a tam mi nabidli zlatavy lak, jak tady pises. Je ho tam cca 3ml + stetecek + samolepici "sablona" pro nalepeni na sklo pri zpravovani vlaken. Ted nevim presny nazev, ale je to "made in USA" ... moc jsem tomu neveril, ale nestalo to zase moc penez (350Kc) tak jsem sel do toho
Mel jsem prerusene 3 vlakna a jedno z nich na 2 místech. Pouzil jsem vsak jiny stetecek (pribaleny stal za prd) a pretrel lakem podle CZ navodu 3x-4x po sobe po odstupu cca 5 min na zaschnuti. No a vysledek vice nez uspokojujici - OPET VYHRIVAM!
Spotreba mala-myslim, ze bych natrel jeste 10x vsechno co jsem dosud natrel Smile

Tak to je přesně ONA! Made in USA, šablona a štěteček na prd. (vzpomněl jsem si na film "zítra to roztočíme drahoušku" jak Sobota s Kopeckým táhli do schodů tu prázdnou bednu a hulákali na celej barák, jak je ta americká automatická pračka těžká a musel jsem se znovu smát). Jo jo americká barva, to je něco. Měl jsem ji snad tři roky, lahvičku je potřeba důkladně zavírat a asi dvakrát jsem do ní kápnul ředidla, když už trochu tuhla. Vůbec jí to nevadilo a poslední opravu jsem dělal skoro čistým ředidlem a stále OK. Ťukni sem prosím Tě ten název, až si vzpomeneš.

Ahoj.

Tak ta "zazracna" tekutina na opravu preruseneho vedeni vyhrivani zadniho skla nese nazev :

Permatex, Quick Grid, Rear Window Defogger Repair Kit - Sada na rychlou opravu odmrazovaci mrizky zadniho skla, 1,4 ml, Dovozce: Meteor Czech Republic spol s r.o., Ve Žlíbku 1800, Praha 9, tel.: 281 921 043

Tak jsem to opsal vsechno Razz sand to ostatnim pomuze.

Jak tak tady na to koukam - tak i pres to, ze jsem to zavrel a zadelal ele. izolovaci paskou, tak mi to ztuhlo ! Jake redidlo jsi do toho kapnul ??? Aceton ??? - koukam, ze je to zalozeno na Ethyl-acetatovem zaklade. nejsem chemik - nevim ?

Zdarec a nezlobte se. Martin.

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

10.1.07, 20:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]